Rahan kulutuksesta

Luin eilen illalla sängyssä viimeisimmät postaukset seuraamistani blogeista ja Oma koti valkoinen -blogissa oli mielenkiintoinen kirjoitus tai oikeastaan vastauskirje häntä ja hänen kulutustaan arvosteleville. Siitä mulla sitten tuli herätys, että ajatteleekohan joku mustakin niin siellä ruudun toisella puolella, koska onhan tää mennyt aika kulutuspainotteiseksi. Varmaan 2/3 kirjoituksesta liittyy hankintoihin tai vähintäänkin haavehankintoihin.
Jos joku lukija tuntee mut vuosien takaa, tietää kyllä minkälainen hamstraaja olen ollut. Edellisessä suhteessani tein harvase päivä nettishoppailuja tai pyörin kavereiden kanssa kaupoissa, paljon kävin myös yksin shoppailemassa. Kotimme täyttyi tavaralla ja nyt n. vuoden verran olenkin siitä yrittänyt päästä eroon. Hyvällä mallilla ollaan, mutta vielä on matkaa jotta koti näyttäisi ihanan seesteiseltä eikä kaapit pullottaisi erinäistä krääsää. Liitin tähän alussa tarkoituksella edellisen suhteen, sillä silloisella suhteella oli suuri vaikutus hamstraamiseeni. Suhde oli niin mätä, että täytin jotain tyhjiötä jatkuvalla shoppauksella ja sen olen tajunnut nyt jälkikäteen. Nykyisessä suhteessani nimittäin shoppailuintoni on täysin muuttunut. Toki tämä muutos ei tapahtunut sormia napsauttamalla, sillä shoppailusta oli tullut tietynlainen elämäntapa, mutta huomasin vähitellen että en enää samalla tavalla kaipaa tuota materiaa eikä se tuonut mitään hyvää oloa. Hyvän olon toi sen sijaan uusi suhde ja noh, melko pian raskaaksi tuleminen, sitä seurannut ihana pieni poika ja nyt ensi elokuussa vietettävät häämme. Asiani ovat siis melko mallillaan tällä hetkellä ja siitä iso kiitos C:lle ja itselleni kun tajusin häipyä edellisestä suhteesta.
Edelleen siis shoppailen, mutta nykyään harkitusti ja heräteostoksia tulee harvoin. En kiellä ettenkö olisi monet kerrat kerännyt nettikaupoissa tavaraa ostoskoriin, mutta lopulta olen aina tyhjentänyt sen. Onhan se tietynlaista viihdykettä siis edelleen. Muutaman kerran olen jopa erehtynyt tilaamaan, mutta postin ilmoituksen saatuani olenkin jättänyt paketin hakematta. Tässä vaiheessa voisin taputtaa itseäni selkään omasta onnistumisestani.
Viime vuoden aikana tuli hankittua muutama sisustusjuttu, mutta esimerkiksi vaatteita itselleni ostin todella vähän. Elikselle haalin aluksi paljon vaatteita alennusmyynneistä, mutta nyt olen vihdoin löytänyt suunnan tyylille, jolla haluan Elistä vaatettaa ja vaateostoksia hänellekin kertyy huomattavasti vähemmän.
Sisustusjuttuja tuli haalittua viime vuonna seuraavat: Eliksen huoneeseen matto, taulu, tilkkutäkki, sisustustyynyjä, verhot, pinnasängynpehmuste ja pinnasänky, tuoli ja lelukori. Nämä nyt oli tavallaan pakollisia hankintoja, sillä olihan hänelle saatava oma huone. Lisäksi tuli ostettua olohuoneeseen matto, Everyday Designin lehtikori, feikki Artekin jakkara, Tripp Trapp syöttötuoli ja viimeisenä uuden vuoden aattona postin tuomat Hay Loop pukkijalat ja String hyllykkö. Muutama pieni koriste-esine saattoi myös tarttua kaupasta, mutta tuossapa nuo pääasiassa.
Näiden hankintojen ohella olemme kuitenkin saaneet säästettyä rahaa omaa kotia sekä häitä varten. Viime kesänä kävimme avaamassa ASP-tilin ja sinne menee sopiva summa kerran kuussa säästöön. Lisäksi laitamme melkein joka kuukausi muutaman satasen häätilille ja olemmekin ehtineet jo maksamaan puolet hääkuluista pois. Olemme kuitenkin ihan normaalituloisia ja viime vuosi meni vielä omalta osaltani äitiyslomarahoilla ja C:kin aloitti alkuvuonna oman toiminimen pyörittämisen joka on tuonut omat ongelmansa.
Että tällaista tällä kertaa. Katsotaan miten tämän vuoden käy ja häiden jälkeen päästäänkin aloittamaan kunnon säästäminen omaa asuntoa varten.
Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *