Sohvapohdintoja

Kuten tiedätte, verhoilutin vanhan sohvamme, joka oli ostettu Askosta ja jota rakastin yli kaiken. Sohvan verhoilu kuitenkin venähti aika pitkäksi ja olimme monia kuukausia vain pelkän rikkinäisen rungon kanssa, sillä siitä revittiin kiinteät istuintyynyt irti, jotta saimme pestävät päälliset myös istuinosalle. Mainitsin myös joskus pelkääväni, että saatan tulla toisiin ajatuksiin sohvan pitämisen kanssa juurikin tuon edellä mainitun episodin vuoksi. Ja niinhän siinä kävi että suhde sohvaan on pilalla. Sohvan takaosa on edelleen verhoilematta ja toinen käsinoja pitää uusia, sillä kissamme ehtivät tuhota sen. Nämä kun saamme vielä valmiiksi, niin sohva joutaa myyntiin. Kenties sohva löytää rakastavan kodin joltain toiselta perheeltä, joiden yhteiseloa ei varjosta kuukausia kestänyt rikkinäisen sohvan tuijottelu.

Sohva on aivan upea nyt kun se on uudelleen verhoiltu ja syy miksi sen päätin verhoiluttaa uudelleen, oli puhtaasti rakkaus sitä kohtaan. Tiesin verhoiluttamisen tulevan todella kalliiksi versus uuden sohvan ostaminen, mutta tuo sohva vain on niin perhanan hyvä. Istuin- ja selkätyynyt, käsinojien muoto ja koko, kromiset jalat, istuinsyvyys, sohvan koko. Kaikki. Melkoinen paketti. Niin ja jos tämä sohva sattuu kiinnostamaan, niin otan tarjouksia vastaan sähköpostiini, lähtöhintana kuitenkin 500 euroa, sohvan hinta uutena oli nipin napin 2000e. Myyn sohvan tietenkin vasta kun se on saatu verhoiltua kokonaan ja toinen käsinoja korjattua. 🙂 Käytännössä siitä jollekin melkein uusi sohva edullisesti, istuintyynyt ovat vielä neljänkin vuoden jälkeen erittäin napakat ja nyt vielä uusilla verhoiluilla.

Kesän alussa aloin katselemaan meille jo valmiiksi uutta sohvaa tilalle, kun törmäsin Lundian myymälässä Pedron Awa-sohvaan. Olen kuitenkin ottanut opikseni enkä ota ensimmäistä mihin ihastun, vaan muistan aina tehdä hieman vertailua. Ja nyt puhutaan muutenkin sen verran isosta investoinnista rahallisesti, että vertailu on ihan paikallaan. Ja pitäähän sitä rahaakin kerätä eli sohvan hankinta ei todellakaan ole vielä ajankohtainen, mutta saahan sitä jo katsella. 🙂

Kriteereitä uudelle sohvalle on irroitettavat ja pesukoneessa pestävät päälliset. Sohvan tulee olla pienempi kuin nykyinen sohvamme (vaikka tuo onkin ihanan kokoinen, ei meillä ole siitä käytössä kuin puolet), 3-istuttava tai divaanisohva. Mieheltä kun kysyin, pitää sen kuulemma olla ehdottomasti divaanisohva, mutta tästä voimme vielä keskustella. 😉 Vaihtoehtoisesti hänen pitää saada oma isännäntuoli, jossa kukaan muu ei kuulemma saa istua ja siinä pitää olla hierova ja lämmittävä rahi ja mitähän kaikkea vaatimuksia eilen illalla ruokapöydässä tuli. 😀

Kuten monia muita, niin myös meikäläistä on inspiroinut muutamat ”blogisohvat” ja ne löytyvätkin vaihtoehdoistani. Mutta mikäs siinä kun ne on kerta hyväksi todettu?

sohvakollaasi.jpg

1. Adea Band-moduulisohva
Tämän sohvan selkänojien muotoilu ja teräsputkijalat ovat ne asiat, mitkä ensimmäisenä kiinnitti huomioni. Istuinsyvyyttä on kahta, mutta meille riittäisi hyvin tuo 95 cm. Kangasvaihtoehtoja on lähes rajattomasti, joten ei ainakaan siihen tyssähtäisi sohvan hankinta. Uusi sohva tulisi olemaan kuvasta poiketen jokin vaalean harmaan sävy, kuten nykyisen sohvamme uusi verhoilu. Ennen kuin mies näki hintalapun, piti hän tätä myös parhaana vaihtoehtona sillä siitä saa divaanisohvan.

2. Muuto Rest-sohva
Tämän sohvan muhkeus ja pehmeys oikein kutsuu istumaan, joten se pääsi oikeastaan vain sen vuoksi listalle. Kankaan sävy on myös perfect! Jos tätä saisi divaanisohvana niin hankkisimme varmasti tämän. Tämä on NIIN ihanan näköinen!

3. Pedro Awa-vuodesohva
Tämä on se sohva Lundian myymälästä johon ihastuin. Sohva on huomattavasti ryhdikkäämpi kuin muut, ei niinkään löhöilysohva. Awa-sohvan muunneltavuus kiinnitti huomioni kun siitä saa tarvittaessa vuodesohvan ja selkänojantyynyihin on piilotettu vuodevaatteet. Sohvan molemmissa päissä on käänneltävät osat joista muodostuu parisänky tai irroitettavat rahit. Tämä sohva ei ehkä niinkään houkuttele kuvillaan, mutta on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen ja pitänee käydä vielä röhnöttämässä siinä myymälässä. Tähän sohvaan saa ostaa Ikea-henkeen vaihtopäälliset, mikä on tosi hyvä juttu!

4. Interface Sand-sohva
Ahh, sohvan tyynyt näyttää ainakin kuvassa ihanilta! Tämä sohva kilpailee hieman tuon Muuton Rest-sohvan kanssa, sillä tämäkään ei ole divaanisohva, mutta käsinojien vuoksi kalpenee kuitenkin sen rinnalla. Tähän saisi samaa sarjaa lepotuolin ja rahin jolloin mies voi vaikka keskenään istua niissä. 😉 En oikeastaan tiedä mikä on miehen perustelu sille, että sohvan pitää olla divaanisohva.

5. BoConcept Fargo-moduulisohva
Tässä on melkoinen yllättäjäsohva! Sohva pomppasi samantien listan kärkeen sen nähtyäni. Nappasin eräänä päivänä viime viikolla kauppakeskus Liilan käytävältä mukaani BoConceptin uuden kuvaston ja näin tämän siellä! Tätä ei nimittäin ole Vepsäläisen valikoimassa (ainakaan nettisivuilla, vielä) ja rakastuin tähän ihan täyttä päätä. Koin samanlaiset tunteet kuin nykyisen sohvamme nähtyäni sen Askon myymälässä, ehkä jopa sitäkin suuremmat. Tähän saa valittua 35 erilaista istuinmallia ja kaksi istuinmukavuutta. Selkänojissa on kaksi korkeusvaihtoehtoa ja käsinojamalleja on kolme. Meille tulisi kyllä ehdottomasti tuo paksuin ja muhkein. Tämä miellyttäisi myös miestä, kun siitä saisi sen divaanimallin. Tutkin viikonloppuna tätä sohvaa netistä ja ihan malttamattomana odottelen että pääsisin BoConceptin myymälään testaamaan tätä ja keskustelemaan siitä lisää.

Nyt olisi ehdottoman tärkeää kuulla teidänkin mielipiteitä. Mikä teidän mielestä on näistä paras vaihtoehto ja miksi? Vai olisiko markkinoilla kenties vielä joku ihana sohva mistä en edes tiedä?

Tein muuten muutaman muun MUST HAVE löydön BoConceptin kuvastosta tuon ihanaisen sohvan lisäksi, joista lisää huomenna. 🙂 Rahan menoa ei voi estää!

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *