Raakasuklaa workshop

raakasuklaa-1.jpg

GreenStreetin järjestämä raakasuklaa workshop koitti lopulta lauantaina ja herätti niin myönteisiä että kielteisiä fiiliksiä. Tulimme aavistuksen myöhässä paikalle mieheni kanssa ja kaikki muut istuivat jo omilla paikoillaan ja selkeästi jotain ohjeita oli jo jaettu, mutta juttelimme mieheni kanssa jälkikäteen että ohjeistus raakasuklaan tekoon jäi silti vähän kehnoksi.

Itselleni se oli riittävä, koska olinhan raakasuklaata tehnyt jo niin monta kertaa aikaisemmin, mutta mieheni joka ei ollut koskaan tehnyt raakasuklaata itse, oli siellä hieman pihalla eikä olisi kurssilla pärjännyt ilman minua. Toki kurssin vetäjältä sai kysyä neuvoja ja apua, mutta lähtökohtaisesti ohjeet annettiin aika pintapuolisesti ja miehelleni jäi tunne, että kokemusta piti olla jo entuudestaan pystyäkseen suoriutumaan tuosta. Nyt saan raakasuklaan valmistuksen kuulostamaan todella monimutkaiselta mitä se ei ole, mutta ehkä ohjeistusta sekoitti kun ruvettiin puhumaan temperoinnista jne. Jotakuinkin ohjeistus oli siis tämä; sulata kaakaovoita tämän verran koska tämä meidän muotti nyt sattuu sen verran vetämään ja sekoita joukkoon ihan randomisti haluamasi määrä muita aineksia, kunnes maku miellyttää. What!? No kyllä siinä jotain sinnepäin suhdelukujakin annettiin ja kerrottiin mikä raaka-aine toi mitäkin suklaan makuun tai rakenteeseen, mutta käytännössä se meni noin tai sitten meiltä meni jotain todella pahasti ohi. 😀 Ymmärrän kyllä, että raakasuklaan valmistus todellakin on sellaista, että oman makumieltymyksien mukaan raaka-aineita sinne lisätään, mutta olihan se vähän sellaista häslinkiä sitten.

Kun suklaat oli saatu pakastimeen, perehdyttiin tarkemmin raakasuklaassa käytettyjen aineiden terveysvaikutuksiin, mikä oli itselleni se mielenkiintoisin hetki. Silloin koin ensimmäistä kertaa kurssin aikana jonkinlaisia ahaa-elämyksiä. Tosin tässäkin jäi vähän harmittamaan, että keskityttiin vain muutamaan raaka-aineeseen macaan, tocoon ja lucumaan sekä kaakaopapuihin.

Saatiin jokatapauksessa valmistettua erinomaista suklaata myös kotiinviemiseksi ja oma tieto-taito rikastui kurssilla. Kurssin päätteeksi saimme vielä ostaa hieman edullisempaan hintaan raaka-aineita ja ostin myös tuollaisen suklaamuotinkin meille kotiin.

Voin siis suositella kurssia, vaikka samat opit löytää netistäkin, niin olihan se kiva päästä yhdessä miehen kanssa puuhastelemaan. 🙂 Raakakakku workshop kiinnostaa itseäni ja voisin kuvitella siitä saavani vielä enemmän irti.

raakasuklaa-3.jpg

raakasuklaa-4.jpg

raakasuklaa-5.jpg

raakasuklaa-6.jpg

raakasuklaa-7.jpg

raakasuklaa-8.jpg

raakasuklaa-9.jpg

raakasuklaa-10.jpg

raakasuklaa-11.jpg

raakasuklaa-12.jpg

raakasuklaa-13.jpg

raakasuklaa-14.jpg

raakasuklaa-15.jpg

raakasuklaa-16.jpg

raakasuklaa-17.jpg

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *