Ensimmäiset kuvat uudesta lattiasta

olohuone-3

Moni on varmasti jo kaipaillut kuvia lopputuloksesta kun lattia meni vaihtoon tuossa reilu kuukausi sitten. Samalla tehtiin myös pieniä muitakin muutoksia, mm. keittiössä ja muutokset näkyvätkin näissä kuvissa hyvin. Rappusten vierestä siis kaadettiin pieni seinän pätkä ja jää-pakastinkaappi siirrettiin tuonne peräseinälle. Tämä ratkaisu siksi nyt, koska haaveissa häämöttävä keittiöremontti vaatisi kuitenkin nämä toimenpiteet ja näin saatiin nyt lattia tehtyä jo valmiiksi yhteneväiseksi.

Keittiössähän oli aikaisemmin laattalattia ja sen alla tee-se-itse miehen asentama lattialämmitys, jonka vaihtoehdot olivat olla joko kokonaan pois päältä tai sitten pauhata täysillä. Lattialämmityksen päällä pitäminen näkyi välittömästi sähkölaskussa, joten sitä ei ensimmäisen talven jälkeen ole käytetty. Laattalattia on myös äärimmäisen kova jaloille ja kun itsekin vietän varmaan puolet ajasta kotona köökissä, milloin ruokaa valmistaen ja milloin kakkuja leipoen, niin halusin eroon laattalattiasta. Pidän muutenkin enemmän yhteneväisestä lattiapinnasta, joten keittiön laattalattia sai väistyä vinyylilankun tieltä.

Monien mietteiden päätteeksi päädyin siis vinyylilankkuun, koska se on kaikista kestävin tällaisessa lapsi- ja eläintaloudessa. Meidän uusissa toimistotiloissa kun sattui olemaan myös vinyylilankkua ja puoli vuotta sen päällä tallustaessa en oikeastaan enää muuta vaihtoehtoa miettinyt. Vinyylilankku kestää kosteutta ja kolhuja, se on pehmeä ja lämmin jaloille ja hei mikä parasta, puhelimen näyttö ei hajoa tippuessaan lattialle. 😀

Meidän vinyylilankku on Pergon Nordic White Oak ja olen siihen kyllä enemmän kuin tyytyväinen. Olin ehtinyt jo valitsemaan toisen hieman harmaamman sävyn, kunnes aivan viime hetkillä päädyin tähän. Valinta oli kyllä aivan äärettömän vaikea ja painiskelinkin sen parissa varmaan useamman viikon.

Asensimme vinyylilankun suoraan alkuperäisen parketin päälle, ainoastaan keittiön laattalattia jouduttiin tasoittamaan laastilla samalle tasolle parketin kanssa, muuten asennus tapahtui todella vaivattomasti. Makuuhuoneiden oviaukoista poistimme myös kynnyslistat ja uusimme karmit. Kynnyslistattomat oviaukot ovat mielestäni todella kauniit ja jollain tapaa avartavat myös tuota pitkää eteiskäytävää, mutta kaikki pölyt kulkeutuvat nyt kyllä paljon herkemmin makuuhuoneisiin ja aikaisemmin kun riitti kerran viikossa makuuhuoneiden imuroiminen, niin nykyään saan myös niitä imuroida päivittäin.

Tässä nyt kuitenkin ensimmäiset kuvat uudesta lattiasta, pitäisi varmaan kuvata ilman mattoa niin siitä saa paremman käsityksen, mutta näillä nyt mennään. 🙂 Huomatkaa myös tuo aivan upea mattapintainen terracotan värinen ruukku sohvapöydällä. Bongasin sen Plantagenissa enkä epäillyt hetkeäkään napata sitä mukaan. Vaihdoin myös mattojen paikkoja ja olohuoneessa ihastuttaa nyt ainakin hetken tuo makuuhuoneessani aikaisemmin ollut VM-Carpetin Valokki.

olohuone-2

olohuone

olohuone-8

olohuone-10

olohuone-12

olohuone-11

olohuone-7

olohuone-4

olohuone-6

olohuone-5

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

9 kommenttia “Ensimmäiset kuvat uudesta lattiasta

  1. Tosi kaunis lattia! Tykkään sävystä hirmuisesti! Jotain samansävyistä voisin itsekin ajatella meidän kotiin :)<br />
    Ja teidän olohuone ja koti näyttää raikkaalta ja valoisalta 🙂 Värit miellyttää silmää.

    1. Muistan kun muutama vuosi sitten minimoin vielä kaikki värit, mutta pikkuhiljaa pastellisävyt on alkanut valtaamaan kotiamme. &hearts;

    1. Joo tuo lattia kyllä lisää valoa tosi paljon asuntoon vaikka edellinenkin oli valkolakattu tammiparketti, mutta se ehti jo vuodessa kellastua ja jotenkin ei silti luonut näin paljon valoa kuin tämä uusi vinyylilankku. 🙂

  2. Ihanan värikästä! Mikä pöytälevy tuossa pukkijalkojen päällä on? Meillä just tekeillä pöytälevy 🙂

    1. Oi kiitos paljon. 🙂 Se on koivuvaneria, mutta olen itseasiassa juuri aikomassa uusia sen ikilevypinnoitetulla vanerilevyllä koska toi koivuvaneri on jo muutamassa vuodessa kellastunut. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *