Habitare 2017

Tänään starttasi Habitare messut ja itse valmistauduin niihin tekemällä etukäteen listan niistä mukana olevista yrityksistä, jotka haluan ehdottomasti katsastaa. Näitä oli mm. Ikea, Anno Collection, Matri, Hakola ja Muji.

Olin paikalla jo heti yhdeksän jälkeen ovien auetessa ammattilaisille ja messuilla vierähtikin huomaamatta yli kolme tuntia. Huomenna olisi tarkoitus mennä sinne uudelleen, sillä paljon jäi vielä näkemättä. Esimerkiksi Matrin osasto, joka oli ihan listani kärkipäässä, jäi vielä näkemättä kisaväsymyksen iskiessä. Olin herännyt jo kuudelta aamulla lenkille ja salille toivuttuani vihdoinkin kaksi viikkoa kestävästä sitkestä flunssasta ja pelkällä aamupuurolla ei pitkälle pötkitty.

Messukierrosta hidasti myös seuranani ollut elämäntapamyyntimies, joka jäi suustaan kiinni kaikkien kanssa. ;D Muutama osasto tuli kierrettyä ohi kokonaan, kuten esimerkiksi Ikea. Ikeassa on tullut ravattua viime viikkoina useampaan otteeseen ja tärkeimmät uutuudet tuli nähtyä jo Ikean kuvaston lanseeraustilaisuudessa, joten keskityin messuilla ihastelemaan muita uutuuksia.

Mielenkiintoisin osasto oli The Block -kortteli, jossa nähtiin paljon innovatiivista muotoilua. The Block -kortteli koostuu nousevien tekijöiden töitä esittelevästä Talentshopista, prototyyppien näyttely Protoshopista, muotoilukoulujan osastoista ja alan tuoreista startup-yrityksistä. Ihan mahtavaa nähdä, miten on ratkaistu ihan käytännön sisustuspulmia. Esimerkiksi pyykinkuivausteline, jota juuri eilen viimeksi itsekin kirosin kun sen täytyy olla niin ruma ja aina esillä. Puuseppä Ivan Kulvik esitteli messuilla upean puisen pyykinkuivaustelineen, joka saa jäädäkin esille.

Maiju Uski on suunnitellut upean eteiskalusteen, joka mahtuu pieneenkin eteiseen tinkimättä ulkonäöstä. Ja se on viimeistelty niin etu- ja takapuolelta, jolloin se toimii myös tilanjakajana.

Ja sitten kaikille niille, jotka kadehtien seuraavat länsinaapurimme sisustustyyliä, niin vihdoinkin Suomeen on rantautunut nämä upeat teollisuushenkiset väliseinät, joissa yhdistyy musta metalli ja lasiruudut. Muistan vielä keväällä kun näitä etsittiin kissojen ja koirien kanssa, mistä niitä saataisiin ja kuka valmistaisi. Habitaresta bongasin tämän Wall Up yrityksen, joka tekee niitä mittatilauksesta.

Habitare oli täynnä toinen toistaan upeampia osastoja ja sieltä sai ammennettua kyllä uskomattomat määrät inspiraatiota. Oma sydän sykkii kyllä ihan hulluna tämän hetken sisustustrendeille ja siksi onkin päästävä vielä uudestaan imemään ideoita messuilta ja suosittelen sitä myös kaikille muille!