Enpä ole tainnut kertaakaan tehdä päivitystä meidän neuvolakäynneistä saati Eliksen kasvusta. Tänään meillä oli siis 5kk neuvola, toissapäivänä tuli Elikselle 5kk ikää täyteen. Saatiin nyt toisen kerran piikkirokotukset sekä kolmannet rotavirus rokotukset suun kautta. Elis oli niin urhea poika eikä itkenyt ollenkaan, vaikka molempiin jalkoihin laitettiin piikit. Äitiä jännitti huomattavasti enemmän. Muutenkin poika on ollut todella hyväntuulinen tänään ja neuvolatädin rohkaisemana kokeiltiin illalla kaurapuuroa hedelmäsoseen kanssa ensimmäisen kerran.

057564f224e811e38c7122000ab5c5fc_7.jpg


Eliksen paino oli noussut nyt todella vähän ja menikin miinuksella, mutta neuvolassa ei oltu tästä huolissaan koska liikkuminen on lisääntynyt meillä niin hurjasti ja täysimetyksellä mennään pieniä kiinteiden maistelua lukuunottamatta. Listaan tähän nyt Eliksen mitat järjestyksessä alusta alkaen.

PituusPainoPään ympärys
Syntymä52,0 cm3460 g36,0 cm
1 kk53,5 cm4500 g38,5 cm
2 kk57,0 cm5360 g40,0 cm
3 kk63,6 cm6520 g41,8 cm
4 kk64,5 cm6630 g42,3 cm
5 kk66,5 cm6700 g43,0 cm

Koska Elis on nukkunut niin huonosti viimeiset 1-2 viikkoa (tosin taitaa johtua tuosta liikkumisen paljoudesta), kysyin neuvolassa voisiko iltapuurot aloittaa ja saatiin lupa ne aloittaa. Nyt siis testattiin ensimmäisen kerran iltapuuroa ja upposi heti jopa 2dl puuroa hedelmäsoseen kera. Puuro oli Eliksen mielestä niin hyvää, että tuntui kun hän olisi halunnut itse kauhoa sitä suuhunsa kun aina oli nappaamassa lusikasta kiinni ja avaamassa suutaan. Soseutin eka kaurahiutaleet sauvasekoittimella, koska olin kuullut että niin kannattaa tehdä. Jostain syystä kuitenkin lisättyäni siihen vedet ja laitettuani sen mikroon, ei se meinannut turvota samalla tavalla ja sain olla vähän väliä sekoittamassa sitä. Täytyy kokeilla ensi kerralla soseuttaa vasta tehtyäni puuron valmiiksi.

20130924_190123.jpg
 20130924_152102.jpg

Meille oli postiin tullut Elikselle eräältä Facebook kirppikseltä ostamani Reiman välikausihaalari ja vaikka koko on 62 cm, niin se näyttää aivan valtavalta! Oi voi.

Käytiin myös päivällä tapaamassa meidän mammaryhmän mammoja, joita näin nyt ensimmäisen kerran. Kahdella heistä oli sama syntymäpäivä Eliksen kanssa ja oli hauska vertailla heidän kasvuerojaan niin fyysisesti kuin motorisestikin. Olin ladannut kameran akun valmiiksi ja tarkoitus oli räpsiä kuvia, mutta se unohtui ihan täysin siinä hektisessä tunnelmassa. Päätimme kahvilan sijaan mennä Leppävaaran Sellon kirjastoon ja yllätyin positiivisesti, kun sieltä löytyi aivan mielettömän kiva leikkialue, jossa saimme pitää kaikki vauvojamme lattialla ja oleminen oli paljon vapaampaa eikä oltu tukkimassa kahviloita vaunuillamme. Sinne siis jatkossakin vauvatreffit ja toivonkin, että näemme jo pian uudelleen!