Montasyytarakastaa Elämänmakuinen sisustus- ja lifestyleblogi 2019-11-08T13:42:56Z https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/feed/atom/ WordPress https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/wp-content/uploads/sites/4/2017/08/cropped-cropped-Näyttökuva-2017-06-05-kello-21.52.19-32x32.png Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Raksakuulumiset osa 7: Sisätyöt käynnissä]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060263 2019-11-08T13:42:56Z 2019-11-08T13:42:55Z Viimeksi kun kirjoittelin ulkona tapahtuvista edistyksistä, niin nyt on vihdoin tapahtunut sisälläkin ja paljon onkin jo tapahtunut. Sisäseinien ja katon levyttäminen ja tasoittaminen on hyvällä mallilla nyt, kun sähköt on saatu vihdoin vedettyä paikoilleen. Yläkertaan on tulossa master bedroomin yhteyteen peräti kolme seinän sisään liukuvaa ovea, joiden runkoja odoteltiin ja nyt on myös sinne saatu […]

Artikkeli Raksakuulumiset osa 7: Sisätyöt käynnissä julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
Olohuone ja kotiteatterihuone

Viimeksi kun kirjoittelin ulkona tapahtuvista edistyksistä, niin nyt on vihdoin tapahtunut sisälläkin ja paljon onkin jo tapahtunut. Sisäseinien ja katon levyttäminen ja tasoittaminen on hyvällä mallilla nyt, kun sähköt on saatu vihdoin vedettyä paikoilleen. Yläkertaan on tulossa master bedroomin yhteyteen peräti kolme seinän sisään liukuvaa ovea, joiden runkoja odoteltiin ja nyt on myös sinne saatu rakennettua väliseinät kylpyhuoneeseen ja vaatehuoneeseen. Kuten kuvista näkyy, on yläkerrassa jo tasoituksetkin saatu lähes valmiiksi ja kummasti avartu tilat seinien ja katon saatua tasaista vaaleaa väriä pintaan.

Yläkerran lasikaiteet on myös ehditty jo tässä välissä asentamaan ja niiden kanssa olikin melkoista sumplimista alusta saakka, sillä mieheni oli todella tarkka siitä kuinka paljon niiden lattiaprofiilia jää näkyviin. Lattiaprofiilit oli kaiketi tarkoitus asentaa lattiavaluun, mutta ymmärtääkseni näin ei lopulta tehty, vaan siinä oli joku toinen tapa tämä toteuttaa, mutta kirjoittelen siitä enemmän myöhemmin.

Alakerrassa on laatoitustyöt saatu lähes kokonaan valmiiksi ja yläkerran laattoja vielä odotellaan saapuvaksi Italiasta. Meillä meinasi mennä yläkerran kylpyhuoneiden suunnitelmat uusiksi, kun olimme unohtaneet tilata laatat, mutta onneksi Italiasta oli juuri lähtemässä yksi kuorma, jonka mukaan saatiin meidän tilaus viime hetkellä ujutettua.

Meille on tulossa mm. yläkerran kylpyhuoneiden seinät hartsipinnoitteella, joka on antibakteerinen, antistaattinen ja likaa hylkivä materiaali ja kävimme toissa viikolla katsomassa näitä hartsipinnoitteita Belle Artissa, joka maahantuo italialaisia pinnoitemateriaaleja. Heillä on Helsingissä sopimuksen mukaan auki oleva toimipiste ja pääsin sinne tutustumaan pinnoitteisiin ja tilaamaan mallipalat omilla sävyillä.

Ensi viikolla tulee parketit ja sitä seuraavalla viikolla on keittiön sekä kaapistojen toimitus. Rappusetkin on jo saapunut tontille, odotan niiden asennusta innolla, vielä ei tosin ole tiedossa niiden asennuspäivä. Olohuoneen aukko avataan ensi viikolla, jolloin saadaan lisää avaruutta, kun kattokorkeus olohuoneessa tuplaantuu.

Yritän nyt jatkossa päivittää tapahtumia ahkerammin, kun sisätyöt edistyy näinkin hyvin. Tässä tuli nyt melkoinen pläjäys kerralla, mutta raportointia on hankaloittanut myös se, etten ole päässyt kuvaamaan työmaalle olematta tiellä.

Keittiö, ruokailutila ja olohuone
Keittiö
Alakerran kylpyhuone
Vieras-WC
Yläkerran aula
Master bedroom
Ikkunanäkymä master bedroomista olohuoneen läpi ulos
Yläkerran aula

Artikkeli Raksakuulumiset osa 7: Sisätyöt käynnissä julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
0
Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Elän mun unelma-ammattii]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060283 2019-11-06T13:45:01Z 2019-11-06T13:44:59Z Ensimmäisenä täytyy heti todeta miten kiitollinen olen miehelleni. Hänen ansiostaan olen saanut työskennellä sisustussuunnittelijana siitä saakka, kun valmistuin Helsinki Design Schoolista kaksi vuotta sitten. Välillä olo on kuin kohtalo olisi puuttunut peliin löytäessämme mieheni kanssa toisemme, sillä yhteisen huumorin ja yhteisten arvojen lisäksi meitä yhdistää myös ammatti ja kiinnostus rakentamiseen ja sisustamiseen. Ilman mieheni uskoa […]

Artikkeli Elän mun unelma-ammattii julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>

Ensimmäisenä täytyy heti todeta miten kiitollinen olen miehelleni. Hänen ansiostaan olen saanut työskennellä sisustussuunnittelijana siitä saakka, kun valmistuin Helsinki Design Schoolista kaksi vuotta sitten. Välillä olo on kuin kohtalo olisi puuttunut peliin löytäessämme mieheni kanssa toisemme, sillä yhteisen huumorin ja yhteisten arvojen lisäksi meitä yhdistää myös ammatti ja kiinnostus rakentamiseen ja sisustamiseen.

Ilman mieheni uskoa minuun ja luottamista osaamiseeni, en tekisi tällä hetkellä työkseni sitä mitä rakastan eniten. Olen päässyt suunnittelemaan yhdessä asiakkaiden kanssa upeita yksilöllisiä arvokoteja sekä tekemään sisustussuunnitelmia myynnin tueksi uudistuotantoon.

Kun asiakkaana on rakentaja, on lähtökohdat suunnittelulle täysin erilaiset ja luotettava omaan ammattitaitoon ottaen huomioon kohderyhmä ja jättää niin rakentajalle kuin ostajalle varaa varustetason päivittämiseen ostopäätöksen syntyessä. Sisustussuunnitelmia lähdetään yhdessä ostajan kanssa muokkaamaan persoonallisemmiksi ja pidän huolta, että lisä- ja muutostöistä menee tieto rakentajalle sekä niiden dokumentointi hoituu asianmukaisesti.

Tässä kohtaa täytyy sanoa, että olen todella kiitollinen perhetaustalleni, sillä olen kasvanut kiinteistönvälittäjäperheessä, josta on varmasti hyötyä työssäni sisustussuunnittelijana. Olen vuosien varrella oppinut eri asuinalueista, niiden hintatasosta sekä asiakaskunnasta. On täysin eri asia tehdä sisustussuunnitelmat 1,5 miljoonan euron arvoasuntoon Espoon Westendiin kuin rivitaloasuntoon Espoon Perusmäkeen. Näin karkeasti ilmaistuna.

Sisustussuunnitelmia tehdessä voin aina kääntyä mieheni puoleen, jos joku tekninen toteutus askarruttaa. Hänen tuki on ollutkin korvaamatonta, enkä tiedä mitä tekisinkään ilman häntä. Hän osaa kertoa minulle erilaisten sisustusratkaisujen teknisestä toteutuksesta ja antaa suuntaa antavia kustannusarvioita, jolloin minun on helpompi keskustella myös asiakkaiden kanssa itse työn osuudesta ja siitä aiheutuvista kustannuksista.

JVG:tä lainaten voin vain todeta, että elän mun unelma-ammattii... 🖤

Artikkeli Elän mun unelma-ammattii julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
0
Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Vanhan tuunausta koulupöydäksi]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060280 2019-11-01T10:52:24Z 2019-11-01T10:52:21Z Äitini kyseli muutama viikko sitten olisiko meillä tarvetta yhdelle Muuramen pikku kolmoselle, joka oli tädiltäni jäämässä ylimääräiseksi ja siitä lähti sitten ajatus laajentaa Eliksen työpöytää isommaksi koulupöydäksi. Sovellan säilytysjärjestelmästä rakentamani pöytä-/hyllykokonaisuus on ollut tähän saakka todella toimiva, mutta viime aikoina pöytätilaa on kaivattu selvästi lisää Eliksen innostuttua piirtämään ja puuhastelemaan enemmän omassa huoneessaan. Yläkertaan rakentamani […]

Artikkeli Vanhan tuunausta koulupöydäksi julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>

Äitini kyseli muutama viikko sitten olisiko meillä tarvetta yhdelle Muuramen pikku kolmoselle, joka oli tädiltäni jäämässä ylimääräiseksi ja siitä lähti sitten ajatus laajentaa Eliksen työpöytää isommaksi koulupöydäksi.

Sovellan säilytysjärjestelmästä rakentamani pöytä-/hyllykokonaisuus on ollut tähän saakka todella toimiva, mutta viime aikoina pöytätilaa on kaivattu selvästi lisää Eliksen innostuttua piirtämään ja puuhastelemaan enemmän omassa huoneessaan.

Yläkertaan rakentamani työpiste on jäänyt täysin käyttämättä tehdessäni töitä aina joko sängyssä, keittiössä tai sohvalla ja keksinkin siirtää sieltä Ikean työtason pukkijalkoineen Eliksen huoneeseen ja lisäämään sinne alle Muuramen pikku kolmosen lisäsäilytystilaksi.

Huone koki melkoisen muutoksen 0 euron sijoituksella ja tuntuu kuin sinne olisi muuttanut kertaheitolla iso koululaispoika.

Yläkerrassa meillä oli työpöydän ääressä kaksi Hayn About A Chair -tuolia ja niiden kohtaloa nyt mietin, pitäisikö ne laittaa myyntiin? En keksi niille paikkaa enkä käyttötarkoitusta enää meillä, vaikka niistä kovasti tykkäänkin.

Artikkeli Vanhan tuunausta koulupöydäksi julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
0
Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Meikkituliaisia Portugalista]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060215 2019-10-30T14:32:27Z 2019-10-30T14:32:25Z Käväisin Lissabonissa ollessamme ainoassa kosmetiikkamyymälässä, jonka sieltä löysin, italialaisessa Kiko Milanossa ja tajusin siellä kuinka hukassa olenkaan omien meikkieni kanssa. Tavoitteenani oli etsiä sivellin highlighterin sutimiseen, sellainen todella ohut ja leveä suti jota olin nähnyt meikkitutoriaaleissa (googletin kyseessä olevan viuhkasivellin). Tähän saakka olen nimittäin sivellyt highlighterit sormella ja itse highlighterina olen käyttänyt luomiväripalettia. Samaisesta paletista […]

Artikkeli Meikkituliaisia Portugalista julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>

Käväisin Lissabonissa ollessamme ainoassa kosmetiikkamyymälässä, jonka sieltä löysin, italialaisessa Kiko Milanossa ja tajusin siellä kuinka hukassa olenkaan omien meikkieni kanssa. Tavoitteenani oli etsiä sivellin highlighterin sutimiseen, sellainen todella ohut ja leveä suti jota olin nähnyt meikkitutoriaaleissa (googletin kyseessä olevan viuhkasivellin). Tähän saakka olen nimittäin sivellyt highlighterit sormella ja itse highlighterina olen käyttänyt luomiväripalettia. Samaisesta paletista olen sutinut poskille myös poskipunat, koska olen ollut liian saamaton päivittääkseni meikkipussiani ja todennut tuon Tokmannilta ostamani 3 euron luomiväripaletin toimivaksi.

Hetken pyörittyäni myymälässä, tuli myyjä kysymään tarvitsenko apua. Siinä vaiheessa olin ehtinyt hipeltämään myymälässä kaikkea aina poskipunasta highlighteriin ja countouriin ja päättänyt uusia siveltimen lisäksi myös nämä. Olen tähän saakka nimittäin tehnyt myös varjostukset ikivanhalla Oriflamen aurinkopuuterihelmillä.

Tajusin nopeasti, että ilman myyjää olisin valinnut täysin väärät tuotteet omille kasvoilleni. Mukaan olisi lähtenyt aivan liian tumma varjostuspuuteri, sillä myyjän opastuksella lopulta ostamani sävy olikin valikoiman vaalein ja siitäkin irtoaa jopa päivettyneille kasvoilleni riittävät varjostukset.

Täytyy kyllä ihmetellä miten olen kaikki nämä vuodet pärjännyt aikaisemmilla meikeilläni, sillä käytettyäni viimeisten viikkojen ajan oikeita tuotteita, on meikkaaminen ollut huomattavasti miellyttävämpää. Olisikohan ollut aika päivittää tuo meikkipussi jo hieman aikaisemmin, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. 🙂

Artikkeli Meikkituliaisia Portugalista julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
0
Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Uudistunut Hong Kong]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060266 2019-10-21T05:41:08Z 2019-10-21T05:41:05Z Käväisin tänään Hong Kongissa ajellessani siitä ohi ja yllätyin täysin uudistuneesta myymälästä, joka tarjoili melkoisia sisustajan herkkuja. Vaikka myymälän rakentaminen oli vielä vähän kesken, kiinnitin silti heti huomioni Elsaform nimiseen brändiin, jonka valikoimasta löytyi upeita villamattoja, vuodevaatteita, astioita, siivousvälineitä jne. Elsaform on ruotsalaisen Rusta-tavaratalon oma brändi, jonka tytäryhtiö Hong Kong on. Elsaformin tuotteet on saaneet […]

Artikkeli Uudistunut Hong Kong julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>

Käväisin tänään Hong Kongissa ajellessani siitä ohi ja yllätyin täysin uudistuneesta myymälästä, joka tarjoili melkoisia sisustajan herkkuja. Vaikka myymälän rakentaminen oli vielä vähän kesken, kiinnitin silti heti huomioni Elsaform nimiseen brändiin, jonka valikoimasta löytyi upeita villamattoja, vuodevaatteita, astioita, siivousvälineitä jne.

Elsaform on ruotsalaisen Rusta-tavaratalon oma brändi, jonka tytäryhtiö Hong Kong on. Elsaformin tuotteet on saaneet innoitusta pohjoismaisesta luonnosta ja sen väreistä, joka kyllä huokuu brändin tuotteista. Brändi on ruotsalaiseen tapaan onnistuttu luomaan todella houkuttelevaksi ja tyylikkään minimalistiseksi.

Toinen brändi, joka kiinnitti huomioni, oli Rio, josta valitettavasti ei löytynyt netistä juuri mitään, sillä Hong Kongin verkkosivutkin ovat vielä keskeneräiset ja he lisäilevät sinne tuotteita parhaillaan, mutta suosittelen käydä paikan päällä Hong Kong myymälässä, koska siellä oli todella upeita marmorisia sivupöytiä, isoja pyöreitä peilejä, seinähyllyjä ja kodin tekstiilejä.

Ainakin kaikki matot on vielä huomiseen saakka -25% ja alla olevan kuvan Elsaformin villamatot näyttivät ja tuntuivat livenä todella upeilta ja harkitsenkin hankkivani meille sieltä uuden olohuoneen maton.

Kuvat lainattu Hong Kongin sivuilta.

Artikkeli Uudistunut Hong Kong julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
0
Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Ristiriitaisia ajatuksia kuluttamisesta ja ilmastonmuutoksesta]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060244 2019-09-25T17:44:58Z 2019-09-25T13:10:58Z Sähköpostiini kilahti aamulla ensi viikon Hullut Päivät -katalogi ja aloin innokkaana sitä selaamaan ja keräilemään muistilistalle tuotteita. Lopetettuani katalogin selaamisen, avasin puhelimestani Instagramin ja ensimmäisenä feediini pamahti Antti Tuiskun jakama videopätkä 16-vuotiaan ilmastoaktivisti Greta Thunbergin puheesta, jonka hän piti maailman johtajille YK:n ilmastokokouksessa New Yorkissa. Puhe sai aikaan kylmät väreet ja samaistuvia nyökkäyksiä, jonka jälkeen […]

Artikkeli Ristiriitaisia ajatuksia kuluttamisesta ja ilmastonmuutoksesta julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>

Sähköpostiini kilahti aamulla ensi viikon Hullut Päivät -katalogi ja aloin innokkaana sitä selaamaan ja keräilemään muistilistalle tuotteita. Lopetettuani katalogin selaamisen, avasin puhelimestani Instagramin ja ensimmäisenä feediini pamahti Antti Tuiskun jakama videopätkä 16-vuotiaan ilmastoaktivisti Greta Thunbergin puheesta, jonka hän piti maailman johtajille YK:n ilmastokokouksessa New Yorkissa.

Puhe sai aikaan kylmät väreet ja samaistuvia nyökkäyksiä, jonka jälkeen olin hyvinkin ristiriitaisissa ajatuksissa itseni kanssa, sillä vain hetkeä aikaisemmin olin selannut tarjouskatalogia ja klikkaillut sieltä tuotteita virtuaaliseen ostoskoriini odottelemaan ensi viikkoa.

Kirjoitin vuoden alussa kulutustottumuksistani ja aikeesta olla ostamatta mitään koko vuonna, lukuunottamatta pakollisia tarpeita. Sanomattakin oli selvää, ettei tuollainen päätös ole vedenpitävä, mutta voin ylpeästi myös todeta, että olen ollut aikaisempia vuosia maltillisempi uusien hankintojen kanssa.

Tänä vuonna en ole esimerkiksi ostanut kotiin ainuttakaan uutta huonekalua, ainoastaan myynyt pois tarpeettomia huonekaluja, kuten vaaleanpunaisen Söderhamn-nojatuolin sekä Lillberg-keinutuolin. Sisustustekstiilejä olen hamstrannut myös hillitysti, ainoastaan kaksi sisustustyynyä ja yksi viltti koko kuluneena vuonna.

Tämän vuoden ensimmäiset meikit ostin itseasiassa vasta nyt Portugalin reissulta ja niistä onkin luonnoksissa odottelemassa oma postauksensa, muuten en ole sortunut ihonpuhdistuksen mullistaviin myyntipuheisiin, joka on koko nuoruuteni aknesta ja muista iho-ongelmista kärsineenä oma heikko kohtani. Sen sijaan olen pitänyt lupaukseni satsata palveluiden tuottamiseen ja olen käynyt mm. kasvohoidossa, jalkahoidossa ja hierojalla. Olen tukenut suomalaista työtä ja samalla sijoittanut omaan hyvinvointiin.

Kaiken tämän yllämainitun jälkeen voinkin sitten todeta, että matkustelu on tänä vuonna lähtenyt ihan käsistä ja ulkomaanmatkoja on kertynyt jo peräti viisi. Yksi kaukomatka Balille ja neljä lyhyen matkan lentoa. Laskin ilmailualan kattojärjestö ICAO:n sivuilta löytyvällä laskurilla kuinka paljon tämän vuoden lentämiseni on aiheuttanut päästöjä ja lukema oli jopa 2942,4 CO2 KG. Onneksi päästöjä voi kompensoida eli hyvittää rahalla ja tähän onkin monia eri tahoja ja keinoja, mutta itse ajattelin kompensoida omat aiheuttamani lentopäästöt YK:n virallisen Climate Neutral Now -kompensointipalvelun kautta.

Näiden päässäni pyörivien ajatuksien summauksena päätin jättää Hullut Päivät tänäkin vuonna väliin ja keskittyä maailman pelastamiseen omalta osaltani. Toki joudun väistämättäkin ostamaan Elikselle syys- ja talvikengät, jotka olisi ollut nyt hyvässä tarjouksessa, mutta jatkan niiden metsästämistä käytettynä paikallisista kirppisryhmistä.

Artikkeli Ristiriitaisia ajatuksia kuluttamisesta ja ilmastonmuutoksesta julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
5
Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Raksakuulumiset osa 6: Ulkohommia]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060230 2019-09-24T10:10:46Z 2019-09-24T10:10:46Z Hommat tuntuu nyt vähän seisovan sisällä, mutta ulkopuolella on tapahtunut, niin konkreettisesti kuin myös suunnittelussa. Terassin runko on rakennettu, autokatos ja parveke on valmistumassa ja julkisivun rappaukset viimeistelty. Pihasuunnitelmat on kaikessa hiljaisuudessaan selkeytynyt, vaikka mitään pihapiirroksia ei ollakaan tehty. Tässä kohtaa olisi mahtava olla kyllä ihan pihasuunnittelija mukana projektissa, mutta katsotaan mitä saadaan kahdestaan aikaiseksi. […]

Artikkeli Raksakuulumiset osa 6: Ulkohommia julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>

Hommat tuntuu nyt vähän seisovan sisällä, mutta ulkopuolella on tapahtunut, niin konkreettisesti kuin myös suunnittelussa. Terassin runko on rakennettu, autokatos ja parveke on valmistumassa ja julkisivun rappaukset viimeistelty.

Pihasuunnitelmat on kaikessa hiljaisuudessaan selkeytynyt, vaikka mitään pihapiirroksia ei ollakaan tehty. Tässä kohtaa olisi mahtava olla kyllä ihan pihasuunnittelija mukana projektissa, mutta katsotaan mitä saadaan kahdestaan aikaiseksi.

Meidän tontti on osittain kalliota ja puita, mutta ollaan louhittu siitä melkoinen pala myös tasaiseksi piha-alueeksi. Meille oli molemmille jo alusta saakka selvää, että tahdomme mahdollisimman helppohoitoisen pihan eikä meille näin ollen tule lainkaan nurmikkoaluetta. Koska tonttimme rajoittuu kauniiseen metsänäkymään, koemme saavamme luontoa osaksemme aivan riittävästi muutenkin ja tämän vuoksi pihamme tulee muodostumaan pääosin terassista sekä kiveyksestä. Oma mielipiteeni on, että haluaisin luoda pihallemme sellaista rauhoittavaa japanilaista puutarha -meininkiä erilaisilla askelmakiveyksillä, istutuslaatikoilla ja eritasoratkaisuilla ja viimeistellä koko homman tunnelmallisella valaistuksella. Nämä kaikki on silti vielä toistaiseksi vain suunnitelmia omassa päässäni ja pitäisi yrittää raapustaa niistä varmaan ihan jotain järkeviä luonnoksia.

Pelkän nautiskelun ja oleilun rinnalle haluamme tuoda piha-alueelle myös toiminnallisia ratkaisuja ja aiommekin asentaa lapsille maahan upotetun trampoliinin, joka sulautuu muuhun ympäristöön eikä peitä näköalaa. Olen tutkinut eri valmistajien upotettavia trampoliineja ja hintahaitari on näissä kyllä melkoinen, eikä lopullista päätöstä ollakaan trampoliinin suhteen vielä tehty. Trampoliinin lisäksi tarkoituksena olisi laittaa pihalle ulos soveltuva Crosstraining Cage -harjoitteluteline, jonka ääneen sanominen saikin mieheni todella innostumaan. Sekä trampoliini että harjoitteluteline vaativat molemmat turvallisen alustan, joten olemme joutuneet tutkailemaan myös vaihtoehtoja sille ja näillä näkymin tulemme laittamaan leikkipuistoistakin tuttua turva-alustaa, jota saa useassa eri värissä ja mitä huomaamattomampi, sen parempi.

Kuvista poiketen terassi tulee jatkumaan vielä osittain kallion päälle ja kalliolle on suunnitteilla vielä erillinen grillikatos ja parvekkeelta olisi tarkoitus laskeutua portaat suoraan kalliolle. Terassille tulee parvekkeen kokoinen lasitettu alue, jonka taakse vielä kallion ja varaston suojaan laitamme terassiin upotetun ulkoporealtaan, jonne on kätevästi kulku kodinhoitohuoneen kautta.

Pihalle on siis tulossa paljon kaikenlaista, mutta haluammekin pihan olevan viihtyisä ja niin, että sekä lapset että aikuiset viihtyvät. 🙂

Aikaisemmat raksakuulumiset löydät täältä:

Raksakuulumiset osa 1:  Mitä tontillamme tapahtuu tällä hetkellä?
Raksakuulumiset osa 2: Talvirakentaminen
Raksakuulumiset osa 3: Tilannekatsaus työmaalle
Raksakuulumiset osa 4: Julkisivurappaukset
Raksakuulumiset osa 5: Väliseinät paikoillaan

Artikkeli Raksakuulumiset osa 6: Ulkohommia julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
0
Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Portaiden kunnostus]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060161 2019-09-20T06:56:59Z 2019-09-20T06:56:59Z Kaupallinen yhteistyö: VM-Carpet Olen asunut nykyisessä kodissani kohta viisi vuotta ja kaikki pinnat on pikkuhiljaa uusittu. Ensimmäisenä remontoimme kylpyhuoneen, sillä se oli oikeastaan pakko tehdä. Sieltä puuttui vedeneristykset ja oli näin riski. Sitten hioimme ja lakkasimme alkuperäisen parketin, jonka myöhemmin vaihdoin vinyylilankkuun. Reilu vuosi sitten tuli vaihdettua takka ja remontoitua erillinen WC ja viime keväänä […]

Artikkeli Portaiden kunnostus julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
Kaupallinen yhteistyö: VM-Carpet

Olen asunut nykyisessä kodissani kohta viisi vuotta ja kaikki pinnat on pikkuhiljaa uusittu. Ensimmäisenä remontoimme kylpyhuoneen, sillä se oli oikeastaan pakko tehdä. Sieltä puuttui vedeneristykset ja oli näin riski. Sitten hioimme ja lakkasimme alkuperäisen parketin, jonka myöhemmin vaihdoin vinyylilankkuun. Reilu vuosi sitten tuli vaihdettua takka ja remontoitua erillinen WC ja viime keväänä uusin koko keittiön. Jäljelle on jäänyt enää portaiden kunnostus.

Portaiden kunnostus on tuntunut itselleni jostain syystä eniten työläältä projektilta ja siksi olen sitä siirtänyt kerta toisensa jälkeen. Yllä olevasta kuvasta näettekin miten huonossa kunnossa askelmat on. Kerran pyysin jo tarjouksen askelmien päällystämiseen massiivipuulla, mutta hinta oli niin järkyttävä että jätin asian sikseen. Nyt kun kodin myynti lähestyy, on ollut pakko tehdä päätös kunnostanko portaat nyt vai jätänkö tuleville ostajille. Lopulta mieheni yllytti minua ne kunnostamaan.

Sen sijaan, että olisin palkannut tähän hommaan jonkun, päätin tehdä sen itse ja nopean googlettelun jälkeen marssin rautakauppaan hakemaan Otex pohjamaalia ja valkoista kalustemaalia. Pienien naarmujen ja kolhujen korjaukseen ostin vielä kittiä ja hiomapaperia.

Ensiksi kittasin näkyvimmät kolhut, jonka jälkeen käsittelin reisilankut, käsijohteen sekä pinnat pohjamaalilla. Pohjamaalauksen jälkeen pienimmätkin naarmut näkyivät paremmin, jotka vielä kittasin. Koska meidän portaat olivat jo entuudestaan valkoiset, joskin kellastuneet ja kuluneet, riitti käsittelyyn pohjamaalaus ja yksi kerros kalustemaalia. Pohjamaali oli jo itsessään valkoista, joka sai huomattavan eron aikaiseksi ja vetkuttelinkin maalauksen kanssa ihastellessani pelkän pohjamaalin aikaansaamaa muutosta.

Seuraavaksi olisi vuorossa askelmien päällystys kokolattiamatolla ja täydellisen maton löytäminen olikin työläämpää kuin kuvittelin. Haaveissa oli kitin tai hiekan värinen hieman lämpimään taittava solmunukkamatto ja VM-Carpetin valikoimasta löytyi pitkän etsinnän jälkeen aivan täydellinen matto. Sävykin oli just eikä melkein. Kyseessä on projektipuolen mallistoa Centre Point ja sävy Ivory. Centre Point on 100% villaa, joten se soveltuu portaiden päällystämiseen erinomaisesti likaa hylkivän ominaisuutensa sekä pehmeytensä vuoksi.

Matto saapuikin eilen postista ja katsotaan jos saisin viikonlopun aikana sen asennettua paikoilleen. Lopputuloksesta tulee varmasti aivan mieletön ja en malta odottaa, että pääsen näyttämään sen teillekin!

Artikkeli Portaiden kunnostus julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
5
Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Se oikea rima portaikon seinään]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060209 2019-09-19T14:10:44Z 2019-09-19T14:10:44Z Vihdoin voidaan huokaista helpotuksesta, sillä täydellinen rima meidän portaikon seinään on löytynyt. Kirjoittelinkin tästä jo aikaisemmin (click!) ja odottelimme höyläämöltä mallipaloja nähtäväksi. Ensimmäinen mallipalaerä ei ollut toivotunlainen, tammen sävyyn vahatut mäntyrimat voitiin suoraan rankata pois vaihtoehdoista, sillä sävyt ei vastannut tammea lainkaan. Toinen oli liian oranssi ja toinen liian tumma, vaikka männyssä itsessään puuna ei […]

Artikkeli Se oikea rima portaikon seinään julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>

Vihdoin voidaan huokaista helpotuksesta, sillä täydellinen rima meidän portaikon seinään on löytynyt. Kirjoittelinkin tästä jo aikaisemmin (click!) ja odottelimme höyläämöltä mallipaloja nähtäväksi.

Ensimmäinen mallipalaerä ei ollut toivotunlainen, tammen sävyyn vahatut mäntyrimat voitiin suoraan rankata pois vaihtoehdoista, sillä sävyt ei vastannut tammea lainkaan. Toinen oli liian oranssi ja toinen liian tumma, vaikka männyssä itsessään puuna ei vikaa ollutkaan. Höyläämöltä tuli myös tammirima, mutta kiiltävällä lakalla eikä sekään näyttänyt kivalta. Pyysin heitä laittamaan vielä uudet mallipalat mattalakalla ja yhden mallin osmocolorilla asteen vaaleaksi vahattuna.

Yllä olevassa kuvassa näkyy rinnakkain sekä mattalakatut tammirimat ja osmo colorilla vahattu tammirima. Ja mattalakattu tammirima se on! Heti avatessani jo kirjekuorta, pystyin sanomaan siinä olevan meidän portaikon seinään tuleva rima. Höyläämöstä oltiin todella huomaavaisia, sillä olivat laittaneet esimerkkinä kaksi eri tammirimaa antamaan osviittaa niiden luonnollisesta värivaihtelusta.

Mattalakattu tammirima on aivan mielettömän kaunis ja arvokkaan näköinen ja olisimme hulluja jos valitsisimme mitään muuta. Tammirimojen alle asennamme vielä mustan huopakankaan, joka tuo kivaa kontrastia ja syvyyttä ja toimii samalla akustoivana elementtinä.

Voi kun oltaisiin jo siinä pisteessä rakennustyömaalla, että päästäisiin laittamaan pintamateriaaleja paikoilleen. Tästä rimaseinästä tulee varmasti yksi suosikeistani!

Artikkeli Se oikea rima portaikon seinään julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
0
Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Habitare 2019 pikaisesti]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060187 2019-09-15T10:55:27Z 2019-09-12T05:55:02Z Kello on 05.50 ja istun tällä hetkellä lentokentällä odottelemassa tunnin myöhässä olevaa lentoamme Portugalin Lissaboniin. Eilen starttasi paljon odotettu Habitare ja olin suunnitellut ehtiväni rauhassa käymään siellä, mutta toisin kävi. Tuntuu olevan vakio, että aina reissuun lähtiessä duunit kasaantuu ja tulee ongelmia ja lentoa edeltävänä päivänä kaikki ns. räjähtää käsiin. Niin kävi myös eilen, joten […]

Artikkeli Habitare 2019 pikaisesti julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>

Kello on 05.50 ja istun tällä hetkellä lentokentällä odottelemassa tunnin myöhässä olevaa lentoamme Portugalin Lissaboniin. Eilen starttasi paljon odotettu Habitare ja olin suunnitellut ehtiväni rauhassa käymään siellä, mutta toisin kävi. Tuntuu olevan vakio, että aina reissuun lähtiessä duunit kasaantuu ja tulee ongelmia ja lentoa edeltävänä päivänä kaikki ns. räjähtää käsiin. Niin kävi myös eilen, joten Habitaret jäivät omalta osaltani hyvinkin niukiksi. Käytännössä pikakäveltiin koko messualue läpi eikä aikaa osastojen tarkemmalla tutkiskelulle jäänyt.

Nopealla silmäilyllä parhaat ja mielenkiintoisimmat osastot löytyivät Decorativilta, Hakolalta, Vieseriltä ja Woodiolta. Messut oli tänäkin vuonna täynnä todella kauniita ja runsaita osastoja, mutta valitettavasti oma aikani ei riittänyt näihin tutustumiseen.

Eniten messutarjonnasta odotin kuitenkin pääseväni näkemään livenä Laura Seppänen Design Agency x Decorativi Design – BOND table -pöydän, joka on siis upean sisustussuunnittelija Laura Seppäsen, jonka opissa olen itsekin saanut kunnian olla, ja Decorativin yhdessä suunnittelema pöytä. Ja se todentotta oli livenä yhtä kaunis kuin kuvissa. Valitettavasti pöydän ympärillä hyöri jatkuvasti ihmisiä, joten en saanut sitä kuvattua. Suosittelenkin käydä ihastelemassa sitä paikan päällä Decorativin osastolla.

Nyt otan lasin kuohuvaa ja laitan lomamoodin päälle, mukavia Habitareja kaikille!

Artikkeli Habitare 2019 pikaisesti julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
0