Montasyytarakastaa Elämänmakuinen sisustus- ja lifestyleblogi 2021-03-12T09:23:18Z https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/feed/atom/ WordPress https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/wp-content/uploads/sites/4/2017/08/cropped-cropped-Näyttökuva-2017-06-05-kello-21.52.19-32x32.png Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Ristiriita työkuvissa raksalla]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060708 2021-03-12T09:23:18Z 2021-03-12T09:23:18Z Niinhän se on ettei raksalla mene kaikki ihan niin kuin Strömsössä. Rakennusalalla toimivan puolisoni kanssa olen tottunut siihen, että virheitä sattuu ja työkuvien kanssa tulee olla huolellinen, jotta viemärit ja vesipisteet ei löydy lopulta väärästä paikasta. Tänään aamulla kävin taas työmaalla ja pysähdyin ihmettelemään sähköpisteiden sijoituksia, viemäröintejä ja vesipisteiden paikkoja. Olen katsonut niitä monta kertaa […]

Artikkeli Ristiriita työkuvissa raksalla julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>

Niinhän se on ettei raksalla mene kaikki ihan niin kuin Strömsössä. Rakennusalalla toimivan puolisoni kanssa olen tottunut siihen, että virheitä sattuu ja työkuvien kanssa tulee olla huolellinen, jotta viemärit ja vesipisteet ei löydy lopulta väärästä paikasta.

Tänään aamulla kävin taas työmaalla ja pysähdyin ihmettelemään sähköpisteiden sijoituksia, viemäröintejä ja vesipisteiden paikkoja. Olen katsonut niitä monta kertaa aikaisemminkin ja aina todennut, että hyvältä näyttää.

Jostain syystä tällä kertaa huomasinkin, että hitsi vieköön, miten tuossa tulee viemäröinti ja vesiputket lattiasta astianpesukoneen kohdalta. Ei voi olla totta, mietin. Tajusin heti, että työkuvissa on täytynyt olla jokin ristiriita ja kaivelin rakennuslupakuvia ja LVI-kuvia puhelimestani hädissäni. Ja niinhän siinä oli käynyt, että saatuani viime syksynä keittiösuunnitelmat lukittua ja toimitettuani kuvat Dekotalolle, päivittivät he rakennuslupakuvat kyllä, mutta LVI-kuvat olikin unohtunut päivittää.

Tästä hädissäni otin yhteyttä vastaavaan työnjohtajaani ja hän tyynesti ilmoitti, että asia saadaan korjattua. Koska astianpesukone tulee integroituna, saadaan viemäri ja vesiputket todennäköisesti vietyä sokkelissa ja jos ei, niin lattia piikataan auki siirtoa varten. Tästä muistinkin, että näinhän yhdessä suunnittelemassani remonttikohteessakin tehtiin, sokkelissa nuo kuljetettiin oikealle paikalle.

Vahinkoja käy siis raksalla kuin raksalla, mutta onneksi vahinko huomattiin nyt ennen kalusteiden toimitusta ja asennusta. 🙂

Artikkeli Ristiriita työkuvissa raksalla julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
1
Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Talon rakentaminan ja raksan edistymistä]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060702 2021-02-23T12:27:21Z 2021-02-23T12:27:19Z Talon rakentaminen on edistynyt ja huomenna sinne saadaan vesimittari ja lattialämmitys päälle. Sitten alkaa seinien ja katon tasoitus- ja maalaustyöt. Tämä vaihe on yleensä se suurimman muutoksen tuova, sillä tilat saavat ihan uudet mittakaavat kun seinät ja katto muuttuvat valkoisiksi. Alkuvuosi on vierähtänyt hujauksessa töiden parissa niin, etten ole ennättänyt paljon blogia päivitellä. Instagram on […]

Artikkeli Talon rakentaminan ja raksan edistymistä julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>

Talon rakentaminen on edistynyt ja huomenna sinne saadaan vesimittari ja lattialämmitys päälle. Sitten alkaa seinien ja katon tasoitus- ja maalaustyöt. Tämä vaihe on yleensä se suurimman muutoksen tuova, sillä tilat saavat ihan uudet mittakaavat kun seinät ja katto muuttuvat valkoisiksi.

Alkuvuosi on vierähtänyt hujauksessa töiden parissa niin, etten ole ennättänyt paljon blogia päivitellä. Instagram on päivittynyt kiireestä huolimatta, joten täyttä somehiljaisuutta en ole viettänyt.

Talon rakentaminen on tavallaan alkanut tasan vuosi sitten, kun teimme kaupat tontista ja alkoi talon suunnittelu tontille. Suosittelen kurkkaamaan ensimmäisen kirjoitukseni, jossa paljastin rakennusprojektin teillekin. Uskomatonta ajatella, että ihan kohta se on valmis!

Lattiavalun kuivumista odotellessa on ulkopuolella tehty terassit ja ulkoverhous. Olen niin tyytyväinen valintaani pystyverhouksesta ja vaikka niissä on vasta musta pohjamaali, näyttää talo jo nyt superhyvältä!

Viime viikot on mennyt tilaillessa kodinkoneita, vesikalusteita ja varmistaessa vielä sähkövientejä sekä pieniä yksityiskohtia, kuten ulkokulmalistoja ja laattalistoja. Lähtökohtaisesti Deko-Talopakettiin kuuluu ne halvan näköiset muoviset ulkokulmalistat, mutta muutamalla kympillä per ulkokulma, saan ne listattomasti. Myöskin laattalistat on talopaketissa ne pyöristetyt valkoiset, mutta toimitan itse työmaalle Progress Profilesin tyylikkäät Proterminal päätelistat.

Olin jotenkin täysin unohtanut saunan suunnittelun tai pikemminkin ajatellut ettei sillä ole niin väliä, mutta nyt kun siellä on seinä- ja kattopaneelit asennettu, iski minuun pieni harmitus etten tosiaan panostanut tähän tilaan enempää. Paneelit ovat lämpökäsiteltyä haapaa, joka materiaalina on toki mieluisa, mutta profiililtaan se on STP eli pyöreä reuna, kun itse tykkään STS profiilista eli suorareunaisesta. Tämä on muuten sellainen asia, joka kannattaa jokaisen huomioida sisustuspaneeleja valitessa!

Täällä alkoi eilen hiihtoloma, joten yritän ehtiä käydä tontilla enemmän ja pitäisi sitä varmaan keksiä jotain tekemistä Eliksenkin kanssa. 🙂 Mukavaa viikkoa kaikille!

Artikkeli Talon rakentaminan ja raksan edistymistä julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
0
Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Älyvalaistus edullisesti]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060689 2020-12-07T09:10:26Z 2020-12-07T09:10:24Z Kaupallinen yhteistö: WiZ / Buzzador Aikaisemmat kokemukseni älyvalaistuksesta on ollut vain Philips Hue, joka on ollut ihan mahtava ja meillä päivittäin käytössä. Polttimoiden hinta on vain on vain rokottanut lompakkoa turhan paljon ja olen säännöllisesti yrittänyt etsiä tilalle edullisempia vaihtoehtoja. Älyvalaistusta tarjoaakin tänä päivänä monet eri brändit, kuten tunnetuimpina Philips, Ikea, Airam ja Osram. Jotkut […]

Artikkeli Älyvalaistus edullisesti julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
Kaupallinen yhteistö: WiZ / Buzzador

Aikaisemmat kokemukseni älyvalaistuksesta on ollut vain Philips Hue, joka on ollut ihan mahtava ja meillä päivittäin käytössä. Polttimoiden hinta on vain on vain rokottanut lompakkoa turhan paljon ja olen säännöllisesti yrittänyt etsiä tilalle edullisempia vaihtoehtoja.

Älyvalaistusta tarjoaakin tänä päivänä monet eri brändit, kuten tunnetuimpina Philips, Ikea, Airam ja Osram. Jotkut brändit toimii keskenään ja koska meillä on Philips Hue asennettuna kauttaaltaan meidän kotiin, olen tutkinut pystyykö näitä muita merkkejä liittämään Philips Huen Bridgeen.

Nyt viimeisimpänä Euroopassa on julkaistu uusi älyvalaistusjärjestelmä, WiZ Connected, joka toimii suoraan langattoman verkon kanssa ilman erillistä reititintä. Nämä polttimot voidaan siis suoraan asentaa valaisimeen, ladata puhelimeen helppokäyttöinen WiZ-mobiilisovellus ja nauttia monikäyttöisestä valaistuksesta. Polttimoiden yhdistäminen kodin langattomaan verkkoon käy helposti WiFin ja Bluetoothin avulla, jonka jälkeen ohjaus tapahtuu WiFillä.

WiZ älyvalaistusjärjestelmä ja sen mobiilisovellus tarjoaa samat ominaisuudet kun Philips Hue, pystyt luomaan siellä omia rutiineja, aikatauluja ja ajastamaan valaisimia. Lisäksi sovellus kerää dataa käyttämästäsi energiasta, kuinka paljon kilowatteja kulutat.

Artikkeli Älyvalaistus edullisesti julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
0
Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Jälkiasennettavat rullakorit]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060679 2020-11-16T08:47:15Z 2020-11-16T08:47:13Z *Kaupallinen yhteistyö: Lanka ja Muovi Oy Kun suunnittelimme kotimme kiintokalusteita, päätimme ottaa kaikki yhdestä ja samasta paikasta. Aloitimme tietysti jännittävimmästä eli keittiön suunnittelusta ja etenimme siitä kodinhoitohuoneen kaapistojen myötä lastenhuoneiden kalusteisiin. Olimme istuneet jo ties kuinka monta tuntia keittiöliikkeessä kesken molempien työpäivää ja energia alkoi jo selvästi hiipumaan. Lopputuloksena lastenhuoneiden vaatekaappien sekä eteisen kaapistojen suunnittelu […]

Artikkeli Jälkiasennettavat rullakorit julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
*Kaupallinen yhteistyö: Lanka ja Muovi Oy

Kun suunnittelimme kotimme kiintokalusteita, päätimme ottaa kaikki yhdestä ja samasta paikasta. Aloitimme tietysti jännittävimmästä eli keittiön suunnittelusta ja etenimme siitä kodinhoitohuoneen kaapistojen myötä lastenhuoneiden kalusteisiin. Olimme istuneet jo ties kuinka monta tuntia keittiöliikkeessä kesken molempien työpäivää ja energia alkoi jo selvästi hiipumaan.

Lopputuloksena lastenhuoneiden vaatekaappien sekä eteisen kaapistojen suunnittelu jäi todella pintapuoliseksi ja sisälle päädyimme laittamaan vain hyllyjä ja vaatetangot. Vaikka kokemuskin sen jo sanoi, että hyllyt on surkein tapa säilyttää yhtään mitään, etenkin vaatteita. Kaappien perät täyttyvät epämääräisistä vaatemytyistä tai jäävät kokonaan täyttämättä ja se jos jokin on huonoa säilytystä.

Nyt puoli vuotta katsottuani sekavia kaappeja, joka pahimmillaan sai aikaan sen, että inhosin viikata puhtaita vaatteita kenenkään kaappiin, päätin hankkia meille rullakorit.

Samoihin aikoihin tutkiessani netistä rullakoreja, otti kotimainen Lanka ja Muovi minuun yhteyttä ja ehdotti yhteistyötä. Olin vain muutamia viikkoja aikaisemmin vieraillut heidän nettisivuillaan ja leikitellyt ajatuksella kuinka monta rullakoria ja minkä kokoisia meille sieltä tilaisin. Yhteistyöehdotus tuli siis ihan loistavaan aikaan ja lähdin enemmän kuin mielelläni mukaan.

Lanka ja Muovi (click!) on kotimainen yritys, jolla on jo pitkät perinteet muovi- ja teräslankatuotteiden valmistuksesta Suomessa, yrityksen juuret johtavat 1950-luvun alkuvuosiin saakka. Lanka ja Muovi on monelle tuttu jo entuudestaan esimerkiksi rautakaupoista, sillä yritys on tänä päivänä muovipinnoitettujen teräslankatuotteiden johtavia valmistajia Pohjoismaissa. Viimeisimpänä Lanka ja Muovi on laajentanut valikoimaansa kekseliäisiin sisustustuotteisiin, jotka on niin ikään myös valmistettu muovipinnoitetusta teräslangasta.

Rullakorien (click!) asennus on todella helppoa ja ne sopivat mitoitukseltaan lähes kaikkiin vakiomittaisiin kaappeihin. Meidän kaapit on kaikki 60 cm leveitä ja 60 cm syviä, joka onkin yleisin kaappikoko. Kiskojen asentamisessa suositellaan asentamista vähintään 20mm päähän kaapin ulkoreunasta ja meillä sattui hyllylevyille tarkoitetut reiät olemaan juuri niin, että pystyin niitä hyödyntämään kiskoille.

Asentamista varten tarvitsin vain kynän, mitan, vatupassin ja ruuvinvääntimen. Kaksi hyllylevyä saatiin korvattua neljällä matalalla rullakorilla ja yhdellä korkealla rullakorilla, joten säilytystila todella saatiin tuplattua ja vaatteiden käyttöönottoa helpotettua. Lanka ja Muovi rullakorit on myös laadukkaita ja niiden kantavuus on jopa 20 kg.

Mikäli siis teilläkin oirehditaan epäsiisteistä vaatemytyistä kaapissa ja haluttomuudesta viikata puhtaita pyykkejä kaappiin, suosittelen korvaamaan hyllyt pikimmiten rullakoreilla!

Artikkeli Jälkiasennettavat rullakorit julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
0
Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Keittiön materiaalivalinnat]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060672 2020-10-28T18:25:05Z 2020-10-28T18:25:04Z Nyt kun viimein Englannista tilaamani vedinmalli on saapunut, hain keittiön ovi- ja tasomallit lainaan Keittiömaailmasta voidakseni sovitella niitä yhteen muiden materiaalien kanssa. Tuollainen T-bar vedin on houkutellut jo pitkään ja täydellistä yksilöä metsästin netistä monta päivää. Vedin ei ole ainoastaan hyvännäköinen vaan myös ote on mainio, joten uskon sen olevan täydellinen valinta. Keittiön hallitseva sävy […]

Artikkeli Keittiön materiaalivalinnat julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>

Nyt kun viimein Englannista tilaamani vedinmalli on saapunut, hain keittiön ovi- ja tasomallit lainaan Keittiömaailmasta voidakseni sovitella niitä yhteen muiden materiaalien kanssa.

Tuollainen T-bar vedin on houkutellut jo pitkään ja täydellistä yksilöä metsästin netistä monta päivää. Vedin ei ole ainoastaan hyvännäköinen vaan myös ote on mainio, joten uskon sen olevan täydellinen valinta.

Keittiön hallitseva sävy tulee olemaan tummanvihreä, joka on Keittiömaailman uutuussävy. Vaikka alunperin ajatuksissa olikin pastellinen vaaleanvihreä keittiö, päädyin tähän tummanvihreään heti kun näin sen myymälässä. Ilmettä keventämään valitsin myös saarniovet 3d-visualisointien mukaisesti yläkaappeihin toiselle seinustalle.

Tasoksi tulee paljon himoitsemani terrazzo-kivitaso harmaan sävyssä ja sama taso tulee myös vessoihin tasoksi. Tuo taso on vain niin superkaunis ja näin sen ensimmäistä kertaa livenä keittiön tasona Asuntomessuilla Laura Seppäsen Lumitiikerissä ja valinta oli sillä sinetöity. Allasseinällä tarkoituksena on tehdä 15cm nosto välitilaan kivestä, kun taas toisella seinällä on ajatuksissa laatoittaa ylös saakka.

Lattiaksi on tulossa valkoöljyvahattu saarniparketti, joten sen vuoksi päädyin myös saarnioviin ja sävy on lähes identtinen lattian kanssa. Keittiömaailman valikoimassa on eri hintatason ovia ja pähkäilin hetken edullisemman hintatason saarnioven kanssa, mutta se olisi ollut kyllä aivan väärän sävyinen parketin rinnalla, joten olen todella tyytyväinen lopulliseen valintaani.

Mitäs tykkäätte keittiön materiaaleista? Voisitteko kuvitella itsellenne tummanvihreää keittiötä? 🙂

Artikkeli Keittiön materiaalivalinnat julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
0
Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[3D-suunnitelmista lopputulokseen]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060664 2020-10-24T14:30:16Z 2020-10-24T14:30:14Z Meidän kodin pikkuhiljaa valmistuessa saa minut kihertelemään tyytyväisenä, kun näen lähes kahden vuoden takaiset 3D-suunnitelmani nyt valmiina. Viimeisimpänä olemme saaneet vihdoin valmiiksi meidän master bedroomin kylpyhuoneen rimaseinän ja visioni toteutui upeasti. Kaukana ei ole 3D-visualisointini todellisuudesta ja se jos jokin saa minut tyytyväiseksi. Ihastusta tämä rimaseinä on ehtinyt jo saamaan mm. Instagramissa ja Facebookin sisustusryhmässä, […]

Artikkeli 3D-suunnitelmista lopputulokseen julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>

Meidän kodin pikkuhiljaa valmistuessa saa minut kihertelemään tyytyväisenä, kun näen lähes kahden vuoden takaiset 3D-suunnitelmani nyt valmiina.

Viimeisimpänä olemme saaneet vihdoin valmiiksi meidän master bedroomin kylpyhuoneen rimaseinän ja visioni toteutui upeasti. Kaukana ei ole 3D-visualisointini todellisuudesta ja se jos jokin saa minut tyytyväiseksi.

Ihastusta tämä rimaseinä on ehtinyt jo saamaan mm. Instagramissa ja Facebookin sisustusryhmässä, enkä yhtään ihmettele kun itsekin tätä ihailen aina vessassa käydessä.

Tilasimme kylpyhuoneeseen älypeilin Puolasta ja sen tilaus jännitti todella paljon, koska sen hankintaa voisi verrata sian ostamiseen säkissä. Edullinen hinta ja epämääräiset nettisivut minimaalisilla tiedoilla yrityksestä ei ollut kovin luottamusta herättävät, mutta olemme todella tyytyväisiä tähän.

Aamuisin on ihana nähdä peilistä heti päivän sääennuste sekä lämpötila ja voi sitten valita vaatteet sen mukaisesti. Peilin sai tilattua omilla mitoilla ja led-valaistuksen erilaisilla kuvioinneilla ja lisämaksusta valittavana oli liuta eri toimintoja.

Vielä odotellaan kylpyhuoneeseen ammeen asennusta ja sitten olisi tila kokonaan valmis. Mitä ajatuksia teillä herää tammiriman käytöstä kylpyhuoneessa? 🙂

Artikkeli 3D-suunnitelmista lopputulokseen julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
0
Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Päätös keittiötoimittajasta]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060649 2020-10-09T06:29:03Z 2020-10-09T06:29:01Z Lupailin tätä postausta teille jo viime viikolla, mutta päivät on olleet todella kiireisiä enkä ole millään ehtinyt paneutua blogiin. Uusia sisustussuunnitteluprojekteja, omia tonttiasioita hoitaessa ja perhevelvollisuuksia, mutta nyt vihdoin sain aikaa itselleni ja blogilleni. Olen viimein lyönyt lukkoon keittiötoimittajan, jota rakennusprojektissani käytän. Pyörittelin mielessäni useita eri keittiötoimittajia ja muutama yksityiskohta keittiössäni oli ratkaisevassa roolissa. Pyysin […]

Artikkeli Päätös keittiötoimittajasta julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>

Lupailin tätä postausta teille jo viime viikolla, mutta päivät on olleet todella kiireisiä enkä ole millään ehtinyt paneutua blogiin. Uusia sisustussuunnitteluprojekteja, omia tonttiasioita hoitaessa ja perhevelvollisuuksia, mutta nyt vihdoin sain aikaa itselleni ja blogilleni.

Olen viimein lyönyt lukkoon keittiötoimittajan, jota rakennusprojektissani käytän. Pyörittelin mielessäni useita eri keittiötoimittajia ja muutama yksityiskohta keittiössäni oli ratkaisevassa roolissa. Pyysin lopulta kaksi tarjousta, joista päätös syntyi puhtaasti luottamukseen.

Tiesin jo etukäteen suunnittelemani keittiön sisältävän paljon erikoisia ratkaisuja, jotka todella vaativat paljon ammattitaitoa sekä toki tiettyjä poikkeuksellisia mekanismeja ja monet mielessä pyörineistä keittiötoimittajista tippuivat pois vaihtoehdoista vain, koska heiltä ei saanut tarvittavaa mekanismia.

Olen päässyt työssäni suunnittelemaan keittiöitä monien keittiötoimittajien kanssa, kuten Puustelli, Keittiömaailma, HTH-keittiöt, Topi-Keittiöt, Noblessa, Nixi ja Amelia Keittiöt ja muutamat on toki noussut suosikeiksi sen perusteella miten palvelu on pelannut, jonka myötä minulla on syntynyt syvempi yhteistyö heidän kanssaan.

Oma keittiöni tulee tällä kertaa Keittiömaailmasta ja vaikka jouduinkin tekemään muutoksen ovimallin osalta, olen erittäin tyytyväinen päätökseeni. Käydessämme toisella tapaamisella läpi keittiön rakennetta ja mitä kaikkia lisälevyjä suunnitelmani vaatii, tajusin että tässä ei voida nyt tinkiä hinnasta jos haluan onnistuneen keittiön.

Ajattelin käydä myöhemmin erikseen läpi teille keittiötä, sen materiaaleja ja toimintoja, mutta sen voin jo kertoa, että siitä tulee aivan upea! Vielä pitäisi päättää kodinkoneet ja tämä onkin se vaikein osuus, kun en haluaisi näihin laittaa tonneja kiinni, mutta tiedän myös induktiolieden integroidulla liesituulettimella maksavan melko muhevan summan. Löysin kyllä niitäkin eri hintaluokasta, mutta pelkään ettei halvemmissa ole riittävää tehoa tuulettimen osalta.

Jos teillä on kokemuksia hyvästä kalusteuunista pyrolyysitoiminnolla, integroitavasta astianpesukoneesta ylös nostettavalla korilla sekä induktioliedestä integroidulla liesituulettimella, niin otan kaikki ehdotukset avoimin mielin vastaan. 🙂

Artikkeli Päätös keittiötoimittajasta julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
0
Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Huomenna se alkaa!]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060654 2020-09-27T11:06:45Z 2020-09-27T11:06:44Z Nimittäin maatyöt käynnistyvät huomenna. Hihkuin innosta jo torstaina saadessani viestin maaurakoitsijalta, että koneet on nyt viety tontille jo valmiiksi. Kaikki konkretisoituu nyt, kun siellä aletaan mylläämään. Melkoista vuoristorataa on mahtunut jo tähänkin väliin siitä päivästä, kun rakennuslupa vihdoin saatiin. Ehdin vaihtamaan jo maaurakoitsijan, sillä edellisellä oli todella hukassa sosiaaliset taidot sekä yhteydenpito. Koska puhutaan kuitenkin […]

Artikkeli Huomenna se alkaa! julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>

Nimittäin maatyöt käynnistyvät huomenna. Hihkuin innosta jo torstaina saadessani viestin maaurakoitsijalta, että koneet on nyt viety tontille jo valmiiksi. Kaikki konkretisoituu nyt, kun siellä aletaan mylläämään.

Melkoista vuoristorataa on mahtunut jo tähänkin väliin siitä päivästä, kun rakennuslupa vihdoin saatiin. Ehdin vaihtamaan jo maaurakoitsijan, sillä edellisellä oli todella hukassa sosiaaliset taidot sekä yhteydenpito. Koska puhutaan kuitenkin asiasta, joka ei ole itselleni selvää pässinlihaa, oletan palkkaamiltani henkilöiltä ymmärrystä siihen, että he toimivat nyt kuluttaja-asiakkaan kanssa eikä rakennusliikkeen kanssa.

Tänään kävimme pyöräilemässä tontilla kurkkaamassa, kun kaupunki oli käynyt laittamassa rakennuksen nurkka- ja korkomerkit. Hassua miten sitä on asemapiirustusta tuijottanut ja silti yllätyin rakennuksen sijoituspaikasta tontilla.

Kirjoittelen teille ensi viikolla lisää tulevasta keittiöstä ja kenet keittiötoimittajan valitsin, joten sitä odotellessa toivotan teille aurinkoista ja leppoisaa sunnuntaita! 🙂

Artikkeli Huomenna se alkaa! julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
0
Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Rakennuslupa vihdoin saatu]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060641 2020-09-04T04:59:41Z 2020-09-04T04:59:40Z Puolisen vuotta melkein sitä odoteltiin, mutta vihdoin ja viimein rakennuslupa on saatu ja saadaan hommat rullaamaan eteenpäin. Heti hyväksytyn rakennusluvan ilmoituksesta seurasi useita puheluita eri suunnittelijoille, LVI- ja sähkösuunnittelijoille, vastaavalla työnjohtajalle, KVV-vastaavalle, HSY:lle sekä samalla tontilla oleville naapureille. Naapurin nykyiset viemäriputket ja sähköjohdot menevät suoraan taloni alta, joten maatöiden yhteydessä ne tullaan siirtämään ja tämän […]

Artikkeli Rakennuslupa vihdoin saatu julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>

Puolisen vuotta melkein sitä odoteltiin, mutta vihdoin ja viimein rakennuslupa on saatu ja saadaan hommat rullaamaan eteenpäin. Heti hyväksytyn rakennusluvan ilmoituksesta seurasi useita puheluita eri suunnittelijoille, LVI- ja sähkösuunnittelijoille, vastaavalla työnjohtajalle, KVV-vastaavalle, HSY:lle sekä samalla tontilla oleville naapureille.

Naapurin nykyiset viemäriputket ja sähköjohdot menevät suoraan taloni alta, joten maatöiden yhteydessä ne tullaan siirtämään ja tämän selvittäminen on vienyt aikaani. Mikähän siinä on, että aina rakennusalan ihmiset ovat todella huonoja sosiaalisissa taidoissaan ja asiakaspalvelussa?

Suuri kiitos vastaavalle työnjohtajalleni, jonka valitsin Dekotalo-myyjäni suosittelemana ja sattuipa olemaan vielä tuttu miehellenikin. Tinsto Oy:n Topi Päivisen aktiivisuus on ollut erikoismaininnan arvoista ja hän on auttanut minua kaikkien ongelmien kanssa ja ottanut asiat hoidettavakseen ja selvittääkseen. Jos siis etsit pääsuunnittelijaa tai vastaavaa työnjohtajaa pk-seudulla, niin tässä suositus!

Iso taakka on siis saatu harteilta ja nyt vain odottelen, että rakennusluvasta tulee lainvoimainen (tämä vie kaksi viikkoa siitä, kun rakennuslupa on saatu) ja sitten alkaa maatyöt. Talotoimitus on jo viikolla 43 ja näillä näkymin taloni on valmis ensi keväänä.

Tällä hetkellä käyn läpi sähkösuunnitelmia ja merkkailen niihin muutostoiveet. Muutamia lisäpistorasioita ja kauppasopimuksen mukaiset yleisvalaisimet vaihtuu LED-alasvaloihin. Ulos haluan myös muutamat seinävalaisimet lisää ja keittiösuunnitelman myötä joudutaan päivittämään vielä myös sähkö- ja LVI-kuvia.

Artikkeli Rakennuslupa vihdoin saatu julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
4
Nina / Monta Syytä Rakastaa <![CDATA[Vaatenaulakko makuuhuoneeseen (+alennuskoodi)]]> https://montasyytarakastaa.casablogit.fi/?p=1501060620 2020-08-15T09:14:00Z 2020-08-15T09:13:58Z *Kaupallinen yhteistyö: Verso Design Tiedättekö sen, kun makuuhuoneen lattialta löytyy vaatekasoja ja et tiedä onko ne menossa pesuun vai vielä käyttöön? Mietin pitkään, miten ratkaisen meillä tämän ongelman, kunnes törmäsin netissä upeaan Verso Designin Tikas-vaatetelineeseen. Sen sirous ja vähäeleinen muotoilu puhutti ja näin sen sopivan ihan täydellisesti meidän makuuhuoneeseen. Tikas-vaatenaulakkoon saa roikkumaan nätisti niin kylpytakit […]

Artikkeli Vaatenaulakko makuuhuoneeseen (+alennuskoodi) julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
*Kaupallinen yhteistyö: Verso Design

Tiedättekö sen, kun makuuhuoneen lattialta löytyy vaatekasoja ja et tiedä onko ne menossa pesuun vai vielä käyttöön?

Mietin pitkään, miten ratkaisen meillä tämän ongelman, kunnes törmäsin netissä upeaan Verso Designin Tikas-vaatetelineeseen. Sen sirous ja vähäeleinen muotoilu puhutti ja näin sen sopivan ihan täydellisesti meidän makuuhuoneeseen.

Tikas-vaatenaulakkoon saa roikkumaan nätisti niin kylpytakit kuin myös seuraavan päivän vaatteet ja lisähyllyllä saan vielä säilytettyä esimerkiksi käytössä olevat korut. Jopa miehenikin on jo omaksunut sen käyttöön, eikä enää tarvitse sängyn vierestä keräillä aina kaikkia vaatteita ja miettiä, onko ne menossa pesuun.

Vaatenaulakko sopii myös kauniisti eteiseen ja vaikka alunperin hankin sen meille makuuhuoneeseen, olen jäänyt pohtimaan sen siirtämistä eteiseen, koska sinne se on kuin tarkoitettu.

Käsilaukut on helppo ripustaa koukkuihin, kenkälusikkakin roikkui kivasti siinä ja avaimet oli helppo jättää lisähyllylle kotiin tullessa. Tai ehkä meillä pitäisikin olla näitä kaksi?

Verso Design haluaa tarjota lukijoilleni alennuskoodin, jolla saa 15% koko ostoskorin loppusummasta pois elokuun loppuun saakka. Alennus aktivoituu syöttämällä koodin ‘ MONTASYYTARAKASTAA15 ‘ verkkokaupassa. Verso Design tarjoaa myös ilmaiset lähetyskulut aina kotimaan lähetyksissä.

Artikkeli Vaatenaulakko makuuhuoneeseen (+alennuskoodi) julkaistiin ensimmäisen kerran Montasyytarakastaa.

]]>
1