Ekologiset pesuaineet

Halusin tulla kertomaan teille ekologisista pesuaineista, joita olen nyt itse käyttänyt jo muutaman vuoden ajan. Oikeastaan koko postauksen idea lähti, kun koin todella ison pettymyksen viimeisimmän ostokseni kanssa, mutta jotta ette ymmärtäisi väärin kaikkien ekologisten pesuaineiden olevan samanlaisia, niin haluan ensin jakaa hyvät kokemukseni. 🙂

Käytän ekologisia pesuaineita oikeastaan kaikessa muussa paitsi vaatteiden pesussa enkä osaa sanoa miksi en ole vielä siinäkin siirtynyt ekologisiin, vauvan vaatteita pestessähän se olisi ollut oikein hyvä idea. Noh, ehkä seuraavaksi sitten aluevaltauksena ne. Olen testannut tuotemerkit Ecover, Method sekä Lilly’s Eco Clean. Tällä hetkellä meillä on käytössä keittiössä Ecoverin sitruuna-aloevera astianpesuaine, Methodin mantelin tuoksuinen puhdistussuihke keittiön puutasoille sekä Lilly’s Eco Clean yleispuhdistusaine. Lisäksi meillä on Methodin eucalyptus-minttu kylpyhuoneen puhdistusaine. Ikkunoiden ja peilien puhdistuksessa meillä ei tällä hetkellä ole ekologinen vaihtoehto, se menee itseasiassa ostoslistalle myös seuraavaksi.

04102014-6.jpg

04102014-8.jpg

Ajauduin ekologisten pesuaineiden käyttäjäksi oikeastaan ihan vain sattumalta. Ensimmäiset ekologiset pesuaineet olivat Methodin, saadessani vanhemmiltani laatikollisen eri käyttötarkoituksiin suunnattuja pulloja ja ihastuin niihin ihan täyttä päätä. Sen jälkeen olenkin ostanut niitä aina Hulluilta Päiviltä ja ne ovat taas tarjouksessa ensi viikon keskiviikkona (kuvaston sivu 100)! Ensinnäkin pullot ovat todella kivannäköisiä ja värisiä, eikä haittaa jos joku pullo on jäänyt esille. Lisäksi niissä on aivan mielettömän hyvät tuoksut. Olin aikaisemmin ajatellut ekologisten pesuaineiden olevan todella neutraalin tuoksuisia ja itse tykkään kyllä tuoksuvista pesuaineista jolloin kotiin tulee ns. puhdas tuoksu siivouksen päätteeksi. Lisäksi tuotteet ovat riittoisia sillä jo todella pienellä määrällä lika irtoaa, mikä myös yllätti. Olen aina luullut ekologisten pesuaineiden olevan ns. heikompilaatuisia, sillä ne ei sisällä juuri niitä hirveitä kemikaaleja joilla olen kuvitellut tulevan puhdasta ja lian irtoavan, mutta tässäkin asiassa luuloni kumottiin. 🙂 Olen testannut muutamaa lukuunottamatta melkein kaikki Methodin tuotesarjan pesuaineet ja ne saavatkin täyden kympin ja suositukseni.

Koska tykkään kuitenkin testailla uusia tuotteita, päätin seuraavaksi kokeilla Lilly’s Eco Clean tuotesarjan käsitiskiainetta lähinnä ulkonäön perusteella. Myös tämä tuote oli todella riittoisa pisaran kokoisen määrän riittäen tiskaamaan yhden astiavuoren ja tuoksu miellyttävä. Koukkuun jäin ja olin jo ostamassa sitä toisen pullollisen, mutta kaupassa ei ollutkaan sitä kyseisellä hetkellä, joten päätin ottaa taas uuden tuotteen testiin.

Ecover taisi tuolloin olla ainoa ekologinen käsitiskiaine, mitä kaupasta löytyi ja sitä en todellakaan valinnut pullon ulkonäön vuoksi. Tässä kohtaa olisi melkeinpä kehityksen paikka, sillä meillä ainakin on aina käsitiskiaine esillä ja tämä ei kauneudellaan koreile. Ecoverin tuoksu on niin neutraali etten oikein osaa sanoa siitä mitään ja myös tämäkin on hyvin riittoisa, joten saan vielä tovin odotella uuden käsitiskiaineen ostamista, tosin ajattelin Hullareilta napata talteen jo valmiiksi Methodin niin on sitten samaa sarjaa kaikki. 🙂

Tästä pääsemme siis alussa mainitsemaani negatiiviseen kokemukseen. Ostin ruokakaupasta Lilly’s Eco Cleanin yleispuhdistussuihkeen ajatellen sen olevan yhtä hyvä tuote kuin sarjan käsitiskiainekin, mutta pieleen meni. Haju on aivan kamala ja teho sitäkin huonompi. Tuotteen pitäisi tuoksua sitruunalle. Meillä on kissojen vuoksi läträtty etikalla ja erilaisilla kissankarkotusaineilla ja tämä tuote haisee aivan samalle kuin kaikki ne kissankarkoitusaineet ja etikkaseokset. Kissankarkoitusaineet usein sisältävätkin sitruunaa, joten se selittää yhteyden, mutta en ole aikaisemmin törmännyt näin pahanhajuiseen sitruunan tuoksuiseen pesuaineeseen. Ja mitä tuotteen tehoon tulee, niin sillä ei tosiaan saa puhtaaksi edes Eliksen ruokailualustaa tai tuolia, phyh mikä pettymys!

Pettymyksestä huolimatta, haluan kuitenkin suositella kaikille ekologisia pesuaineita ja rohkaista kokeilemaan, sillä ne ei ainoastaan tuoksu hyvälle, mutta ovat myös riittoisia ja tehokkaita. Hinta on tietenkin hieman kalliimpi kuin tavallisissa, mutta itse maksan mielelläni hieman extraa siitä, että ne ovat ekologisia. Ja kuten ylempänä jo mainitsin, ovat Methodin sekä muutaman muun ekologisen tuotesarjan tuotteet Hulluilla Päivillä tarjouksessa ensi viikon keskiviikosta lähtien ja meinaankin itse käydä tekemässä täydennystä siivouskomeroon. 🙂 Tässä oma ostoslistani!

method.jpg

Onko teillä kokemusta ekologisista pesuaineista ja onko kenties suositella jotain pyykinpesuainetta?

Hei ja innostuin eilen luomaan vihdoin ja viimein blogille myös Facebook-sivut, jota kautta blogia voit myös seurata! Ajattelin lisätä sen nyt tuohon jalkahoidon arvontaan yhdeksi kanavaksi eli voit osallistua kilpailuun myös olemalla lukijana Facebookissa. 🙂 Lisäsin tuohon oikeaan sivupalkkiin myös Facebook-seurantanapin ja osallistumaan kilpailuun pääset tästä.

facebook.png
Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *