Kylpyhuoneremontti

Meillä alkoi viime viikon torstaina kylpyhuoneremontti. Oon odottanut sitä kaksi vuotta ja nyt odotus palkitaan. Ainoana miinuksena, jouduttiin koko lauma evakkoon siskon luokse ja se hieman hankaloittaa omaa elämää ja siskon perheen elämää. Eniten innoissaan hommasta on varmaan siskon esikoinen, kohta 2 vuotta täyttävä Essi, joka sai lisää kavereita kotiinsa. 🙂

Ostin n. 1,5 vuotta sitten sellaisen Saunattaren luksusluokan suihkukaapin, joka toimii myös infrapunasaunana sekä höyrysaunana ja siinä on integroidut kaiuttimet jne. ja olin todella innoissani, että vihdoin saan asentaa sen suihkukaapin kylpyhuoneeseeni ja ottaa ilon irti kaikista noista mahtavista toiminnoista. Noh, ei se ihan niin mennytkään ja suihkukaappi on nyt myynnissä Huuto.netissä.

elite66.jpg
Saunatar Elite-66

Olin ehtinyt tehdä jo vaikka minkälaisia suunnitelmia kylpyhuoneen suhteen, pyörittelemään WC-pöntön, pesualtaan, pesukoneen ja suihkukaapin paikkoja ja löytänyt sen toimivimman paketin. Harmikseni sain kylpyhuoneremonttien valvojalta vastaukseksi, että WC-pöntön siirtäminen vaatisi lupia vaikka miltä tahoilta. Tämä taas vaatisi arkkitehtipiirroksia ja ties mitä. Oma tieto ja taito loppui tähän ja luovutin. Monien mutkien kautta päätin luopua suihkukaapista ja tyytyä tavalliseen suihkuun. Ehkä se on lapsenkin kannalta kätevämpi?

Ylileveän allaskaapin takia joudun joka tapauksessa siirtämään suihkun paikkaa vastakkaiselle seinälle, joten lattiakaivon siirrolle tuli joka tapauksessa saada hyväksyntä isännöitsijältä. Ohessa hieman suunnitelmiani…

kph_suunnitelma.jpg
Hienot kylpyhuonesuunnitelmani

Kun ehdin toipua ajatuksesta, että en saakaan sitä ihanaa suihkukaappia asennettua kylpyhuoneeseeni, pääsin kuitenkin valitsemaan muita kylpyhuoneeseen tulevia kalusteita ja materiaaleja. Peilikaappi, allaskaappi sekä korkea kaappi säilyvät, sillä uusin ne juuri viime keväänä. Ne ovat Ikean mallistoa Lillången, väri mustanruskea.

lillangen-allaskaappi--ovea__0129935_PE2
Lillången pesuallas, mustanruskea, 80cm leveä
lillangen-peilikaappi--ovea-paatyhylly__
Lillången peilikaappi, mustanruskea, 80cm leveä (päätyhyllyt itselläni eri tavalla)
lillangen-peilikaappi--ovi__0129975_PE28
Lillången korkea kaappi, mustanruskea (itselläni ovikin mustanruskea, ei peiliovi)

Yhtiön puolesta tulee kylpyhuoneisiin lattialaatat, jotka sai valita heidän valikoimastaan. Toki olisin saanut valita laatoiksi mitkä tahansa, maksamalla vain erotuksen. Valitsin sekä lattia- että seinälaatat kuitenkin tarjotusta valikoimasta. Lattialaatat tulevat olemaan siis tummanharmaat, lähes mustat 10x10cm laatat ja seinälaatat mattavalkoiset, olisikohan koko ollut 20x25cm ja laatat laitetaan vaakaan. Suihkun taakse tulee pystyssä mustaa mosaiikkia, jonka kävin valitsemassa Bauhausista siskoni kanssa. Suihkuksi tulee Oraksen Hydra 392 ja siihen suihkuhana Oras Cubista 2875. Suihkuseinäksi valitsin Sanka SVS, väri savu.

20130115_172156.jpg
Musta mosaaiikki suihkun taakse, kännykkäkuva
392_product_240x374.jpg
Oras Hydra 392
2875_product_240x240.jpg
Oras Cubista 2875
svs_karibia_seina.jpg
Sanka SVS

Kylpyhuoneremontti alkoi siis viime viikon torstaina ja nyt edetään sellaista vaihetta, että lattia on piikattu, lattiakaivon paikka siirretty ja putket vedetty kattoa pitkin oikeaan paikkaan. Innolla odotan, että päästään takaisin kotiin ja nauttimaan uudesta kylpyhuoneesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *