Pinnatuolit uusissa sävyissä

No eihän siinä mennyt kun se 3 vuotta, että sain vihdoin ja viimein päätettyä pinnatuolien sävyt ja toteutettua tuon maalausurakan. Vaikka urakaksi sitä ei juurikaan voi kutsua, koska ei tuo nyt kauan aikaa ottanut kunhan vaan sain itseäni niskasta kiinni.

Maaliksi valikoitui kalkkimaali, koska sitä on kehuttu viime aikoina todella paljon. Nimenomaan sen levittämisen helppoutta, ei niinkään kestävyyttä. Ja siksi hainkin vielä suosituksesta Vintron Satin Lacquer lakan, jolla suojasin maalipinnan, jotta se kestää pyyhkimistä paremmin.

Aloittaessani levittämään tuota Chalk Paint kalustekalkkimaalia, säikähdin ensin kun jälki oli todella epätasaista, mutta annettuani sen kuivua rauhassa, se tasoittui todella kauniiksi. Käytännössä yksi kerros kalkkimaalia oli jo tarpeeksi peittävä, mutta päätin varmuuden vuoksi vetäistä vielä toisenkin kerroksen. Muutamia kohtia jouduin vielä kolmannen kerran paikkamaalaamaan, sillä suti jätti yksittäisiin kohtiin hassuja raitoja.

Sävytin tuon Chalk Paintin kalustekalkkimaalin Tikkurilan sävyillä Y411 pirtelö, H440 Aalto ja S491 Petrooli. Kahden tuolin maalaamiseen riitti erinomaisesti tuollainen 0,225 litran pieni maalipurkki ja jäipäs sitä vielä sen verran ylikin, että maalailin niillä Ikean jakkaroita kaksi kappaletta. 🙂

Mitäs tykkäätte pinnatuolien uusista sävyistä?

 

14 kommenttia “Pinnatuolit uusissa sävyissä

  1. Kauniin väriset ja ihana koti teillä! Meidän pinnatuolit olivat niin huonossa kunnossa (liimaukset pettäneet), ettei auttanut kun viedä puusepälle laitettavaksi. Tuli hieman kalliiksi halvat kirpparituolit. 😀

    1. Kiitos paljon. <3 Itse jouduin myös käyttämään omat tuolit puusepällä hiottavana ja liimattavana. Löysin onneksi Kirkkonummen kunnan työllistymisyksikkö, missä on mm. puupaja ja sieltä sain todella edullisesti tuolit kunnostettua. 🙂 Maalauksen jätin sitten itselleni!

    1. En muista enää paljonko maksoin alunperin noista pinnatuoleista, ehkä kympin kappale. Ne jouduttiin hiomaan ja liimaamaan uudelleen silloin 3 vuotta sitten ne hankkiessani, mutta sain vinkin sellaisesta Kirkkonummen kunnan työllistymisyksiköstä, jossa siis sai todella edullisesti sen, koko homma oli reilusti alle satasen. Maaleihin meni muistaakseni n. 50 euroa sävytyksineen ja pensseleineen ja viimeistelylakka maksoi 31 euroa. Nuo riittivät kuuteen tuoliin, jonka lisäksi maalasin vielä Ikean kaksi jakkaraa. 🙂

    1. Itse maalivalinta ei kannattanut, mutta sävyvalinta kannatti. Edelleen rakastan noita sävyjä. Kalkkimaali ei missään nimessä sovellu tällaisiin, joissa on suuri kulutus. Eli suosittelen ihan perinteistä kalustemaalia tuoleihin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *