3kk täynnä

Taas on kirjoittelusta vierähtänyt tovi. Elämä pienen lapsen kanssa onkin odotettua kiireisempää. Tällä hetkellä kirjoittelen pilvien yläpuolelta matkalla takaisin kotiin Espanjasta. Elis on päässyt siis jo kokemaan ensimmäisen etelän lomansa Espanjan Alicantessa. Matkan aikana pojalle tuli täyteen 3 kk ja samana päivänä hän oppi kääntymään mahalleen.  Reissun aikana Elis on myös oppinut kunnolla nauramaan ääneen, sulosointuja äidin ja isin korville <3. Kotona olemme pitäneet Elistä niin paljon sitterissä, että veikkasin jo ennen reissulle lähtöä pojan oppivan siellä kääntymään mahalleen ja nappiin meni veikkaus. Jatkamme siis kotona enemmän Eliksen pitämistä leikkimatolla sitterin sijaan. 🙂
Ennen reissua pojalle hankittiin passi ja Reiman uv-uimapuku ja uv-lätsä. Olin yllättynyt, että näin pienille vauvoille ei ollut uv-pukua pitkillä hihoilla ja lahkeilla. Reimalta löytyi sentään pitkillä hihoilla, mutta Po.pilta ei kumpaakaan. Näin pienelle vauvalle kun ei ole mitään aurinkosuojavoidetta, niin olisi luullut sellaisen uimapuvun löytyminen olevan helppoa. Sen sijaan yli vuoden ikäisille lapsille oli saatavilla pitkiä hihoja ja lahkeita vaikka millaisina erilaisina variaatioina. Noh, tärkeintä että löytyi jonkinlainen uimapuku suojaamaan, jotta päästiin hieman testailemaan uimista altailla. Elis tykkäsi kovasti.
Uimisen lisäksi pääsimme testaamaan matkarattaita. Ennen reissua olin jo alkanut katselemaan matkarattaita elämäämme helpottamaan, vaikka olin vannonut hankkivani vain yhdet vaunut palvelemaan kaikissa tilanteissa. Kuitenkin kesäkuussa ollessamme kannustamassa C:tä Tahko MTB -kisoissa, innostuin matkarattaista nähdessäni niitä muilla, niiden helppouden ja ketteryyden vuoksi. Ennen reissua kävin lastentarvikeliikkeissä hieman testailemassa mm. Gesslein Swiftejä, Britaxin B-motioneita, Quinny Zapp Xtra -rattaita ja Babyweltin Moon Kissejä. Espanjaan saimme viikoksi lainaan siskoni Gesslein Swiftit ja näillä näkymin ne karsiutuvat vaihtoehdoista pois. Muuten niissä ei ollut mitään vikaa, mutta kuomu olisi saanut jatkua hieman pidemmälle ja etupäässä olla hieman painoa, sillä nyt heijatessani Elistä uneen, kippasivat ne aina edestä. Jälkimmäinen ongelma saattaa tosin kohdata minut myös muissa matkarattaissa. Tästä kokeilusta siis viisastuneempana taidan suunnata nokkani kohti lastentarvikeliikkeitä testailemaan muita matkarattaita uudelleen.
Lentomatkat näin pienen ja rauhallisen vauvan kanssa meni erinomaisesti. Toki oli hieman puuduttavaa pitää menosuuntaan 4,5h ja tulosuuntaan 3,5h Elistä sylissä, mutta onneksi suuremmilta huudoilta vältyttiin, vaikka ei tutti pojalle maistukaan. Lentokentillä Tula -kantoreppu tuli todella tarpeeseen. Voisinkin joku päivä tehdä pienen vertailupostauksen Manducasta ja Tulasta, sillä pääsin testailemaan siskoni Manducaa Eliksen ensimmäiset 1,5 kk.
Ihana reissu kaikinpuolin, mutta kyllä on nyt ihana olla takaisin kotona. Olihan se hikistä puuhaa ja aina piti olla varmistamassa, että Elikselle löytyi varjoisa paikka ja ettei matkarattaissa ollut liian kuuma ja muistaa itse juoda moninkertaisesti vettä ja imettää sain olla jatkuvasti. Unenlahjat oli pojalla tosin loistavat ja sainkin paljon omaa aikaa uiskennella altaassa ja paistatella auringossa.
Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *