Lipasto- ja valaisinjuttuja

Rahankulutus postauksesta päästäänkiin taas kuluttamaan, nimittäin Eliksen ollessa päiväunilla eksyin Elloksen sivuille ihastelemaan kevätuutuuksia. Siellä oli paljon ihania sisustusjuttuja ja lattiavalaisin olohuoneeseen olisi meillä yksi päivitystä kaipaava juttu. Toinen juttu on eteisen lipasto, joka on alkanut suuresti kyllästyttämään. Aikaisemmassa ns. maalaisromanttisemmassa sisustustyylissäni se oli vielä kiva, mutta enää se ei viehätä. Lisäksi lasiset kaapinovet ärsyttävät, sillä kaappi pursuaa sinne “piilotettua” krääsää.

Olen yrittänyt kaikenmaailman hakusanoilla etsiä netistä lipastoa, joka koostuisi kahdesta ovesta ilman kahvoja tai neljästä neliönmallisesta ovesta ilman kahvoja. Ei löytynyt. Idean sain Ikean Bestå -kaapista, mutta meille se on aivan liian iso. Muuramella olisi ollut hieman sinnepäin, mutta senkin mitat joko liian isot tai liian pienet tuohon meidän tilaan. Alkuviikosta kävelin Lundian myymälän ohitse ja huomasin siinä ensimmäisenä JUURI sellaisen kaappilipaston, mitä olen nyt jo kuukauden päivät etsinyt tuon eteisen kaapin tilalle. En kuitenkaan mennyt myymälään sisälle, sillä minulla oli kiire. Eilen eksyin sitten Lundian kotisivuille ja sieltä siis tärppäsi ja hihkuin innosta, kun heidän sivuiltaan löytyvällä 3D-suunnitteluohjelmalla sain luotua juuri oikean näköisen ja kokoisen kaapiston meille. Luomukseni on siis Lundian Fuuga -mallistoa ja koostuu kahdesta 45x96x45cm kokoisesta kaapista, valkoisista Tipmatic-ovista ja kansitasosta sekä tammisista Bend -jaloista. Hintaa tosin sille kertyi n. 680 euroa, joten hankintaa saadaan lykätä tuonnemmas. Mutta siinäpä minulle täksi vuodeksi yksi suurempi hankinta, johon alkaa säästämään rahaa.

Lundia_Fuugia_750e.jpg

Lattiavalaisin olohuoneeseen onkin kinkkisempi juttu, sillä en osaa tehdä päätöstä millaisen valaisimen haluan. En osaa näkemättä kuvitella millainen valaisin meidän olohuoneeseen sopisi ja vaihtoehtoja onkin useampi. Yhtenä vaihtoehtona olisi ollut 1. Samtid, Ikea (34,95e), mutta livenä se näyttää kauhean matalalta ja mietinkin onko se liian matala. Tälle kilpakumppani olisi 2. Trio, Hobby Hall (tarjouksessa 89,90e ovh. 189e), mutta pitäisi nähdä livenä kuinka iso se on, mutta ainakin netissä ilmoitetut mitat kuulostavat hyvältä. Toisaalta haluiaisinkin jotain ihan erilaista ja se voisikin olla 3. Ellos Home malliston lattiavalaisin (129e) tai sille hieman edullisempi versio 4. Aröd, Ikea (49,95e). En tiedä onko musta nimittäin liian hurja väri olohuoneeseemme. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä olisikin 5. Löttorp, Markslöjd (105e) tai 6. Stockholm, Ikea (119e) joka on myös saatavilla valkoisena.

lattiavalaisimet.jpg

Mitäs mieltä olette tuosta Lundian lipastosta ja tiedättekö löytyisikö jostain vastaavanlainen mahdollisesti edullisempi versio? Entäs lattiavalaisimet, mikä noista miellyttää eniten teidän silmää?

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *