Chili-lime-inkiväärikana

chililimeinkivaarikana-2.jpg

Koin maanantai-iltana sellaisen onnistumisen tunteen ruoanlaiton saralla etten ole ennen kokenut. En tosiaankaan ole mikään hyvä ruoanlaittaja, teen todella perusruokia ja aina niitä samoja. En ole koskaan mielestäni osannut maustaa ruokia oikein ja maustamattoman kanan marinoiminen on tuntunut haastavimmalta. Kaikki tekemäni ruoat ovat aina suoraan reseptistä siitä mitenkään poikkeamatta, en luota itseeni niin paljon että uskaltaisin resepteistä poiketa.

Maanantaina kuitenkin luin jostain blogista sanat chili, lime, inkivääri ja kana ja se kuulosti aivan järjettömän hyvältä ja halusin päästä samantien kokeilemaan. Yritin googlesta etsiä reseptiä, jossa olisi noita raaka-aineita käytetty, mutta en löytänyt yhtäkään eikä siinä blogissakaan jaettu reseptiä. Päätin uhmata ruoanlaittotaitojani ja kävin silti hakemassa kaupasta kanafileitä, tuoretta chiliä sekä limen, inkivääritahnaa löytyi jo entuudestaan.

Puristin limen kulhoon, pilkoin kaksi chiliä ja lisäsin yhden teelusikallisen inkivääritahnaa. Lisäksi kaivoin kaapista jonkun chili sauce -kastikkeen ja lisäsin sitä ehkä kahden ruokalusikallisen verran. Näiden joukkoon lisäsin vielä n. puoli desiä oliiviöljyä, sekoitin kaikki keskenään ja upotin kanafileet tuohon ihanalta tuoksuvaan marinaadiin. Annoin kanafileiden marinoitua muutaman tunnin ja sillä välin hoidin iltapuuhat Eliksen kanssa ja jätin ystäväni vahtimaan Elistä, kun lähdin C:n hierottavaksi hänen työpaikalleen.

Tultiin C:n kanssa yhdessä kotiin hänen töidensä jälkeen ja jännityksellä lähdin noita itsemarinoituja kanafileitä paistamaan. Hieronnan aikana varoittelinkin C:tä, että tänään on tiedossa vähän erilaisempaa ruokaa ja C ehkä hieman masentui ettei saakaan illalla hyvää ruokaa. 😀 Toisin kävi!

Itsemarinoiduista chili-lime-inkiväärikanafileistä tuli niin herkullisia, että ne taitavat jäädä hetkeksi meidän ruokalistalle. Ja taatusti terveellistä. Nam, suosittelen kokeilemaan!

chililimeinkivaarikana-1.jpg

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *