Vallila Interiorin SS14 – Mielentilat

Sain Vallilalta haasteen, jossa piti miettiä mielentiloja ja miten minä ilmennän mielentiloja kodissani tai tavoittelenko sisustuksellani jotakin tiettyä mielentilaa.

Mitään tiettyä mielentilaa meillä ei kyllä sisustuksessa tavoitella, paitsi yleisesti hyvää mieltä ja iloista tunnelmaa. Toki haluan myös kotimme olevan raikas ja valoisa. Itselleni hyvän mielen tuo kauniit asiat ja niiden yhdistely kauniisiin väreihin. Lempivärini on jo pitkään ollut turkoosi ja se näkyy vahvasti meidän olohuoneessa, keittiössä sekä kylpyhuoneessa. Jossain vaiheessa turkoosia tuppasi olemaan hieman ehkä jo liikaakin ja olenkin nyt yrittänyt sitä vähitellen karsia.

Koska asuin nykyisessä asunnossamme jo ennen C:tä, halusin tuoda sisustukseen myös ripauksen C:n mielijuttuja ja siihen sopikin loistavasti Eliksen huone jonka päätin sisustaa keltaisella trendivärillä. Keltainen sopi hyvin lastenhuoneen väriksi senkin puolesta että se on harvoja värejä, joita en erikseen miellä pojan tai tytön väriksi. Siispä jos vielä tulevaisuudessa saisimme myös tytön, sopisi huone lapsien yhteiseksi huoneeksi. 🙂

Makuuhuoneen sisustamisessa aikoinaan lähdin liikenteeseen siitä, että halusin sen olevan tumma ja romanttinen. Ja nyt jos koskaan se on aika osuva mielentila, sillä lapsiperheen arjessa romantiikka on aika usein kateissa, niin illalla on kiva sitten sujahtaa vällyjen väliin jospa se makuuhuoneen tunnelma saisi vaikka hieman romantiikkaa ilmaan. ;D Makuuhuoneen sisustuksen olenkin jo esitellyt aikaisemmin täällä ja siellä onkin vahvasti väreinä käytetty mustaa, fuksianpunaista sekä hopeaa.

Olen jo pitkään harkinnut rikkovani tuota olohuoneen turkoosia värimaailmaa lisäämällä sinne muitakin värejä. Haluaisin mm. vaihtaa seinällä roikkuvan itsetehdyn taulun sekä turkoosit verhot. Olin jo kerran Kodin1:ssä ihana Vallilan kangas käsissä, mutta sitten aloin epäröimään enkä uskaltanut ostaa kangasta.

mielentilat-1.jpg

mielentilat-2.jpg

Meillä on olohuone ja keittiö avointa yhtenäistä tilaa ja niitä yhdistää sisustuksellisesti samanlainen turkoosi verho molemmissa tiloissa ja nyt olisikin tarkoitus vaihtaa molemmat verhot ja olla niinkin rohkea, että molemmissa olisi eri printti ja ehkä jopa värikin. Tai kuten Indiedaysin järjestämässä Bloggers’ Inspiration Day -tapahtumassa olleella Vallilan luennolla kerrottiin, voisi eri printeissä jossain kohtaa toistua sama väri tai käyttää samaa printtiä eri sävyissä. Näin joko väri tai kuosi yhdistäisi ne kuitenkin toisiinsa eikä lopputulos olisi liian rikkonainen. Jos olisi mahdollista saada verhoja testiin kotiin, olisi päätöksen teko huomattavasti helpompaa.

Vallila Interiorin SS14 Mielentilat -kokoelmasta ehdottomat lempikuosini ovat Laulu ja Korento, mutta valitettavasti kumpikaan ei meidän sisustuksessa toimisi, ainakaan tällä hetkellä. Laulussa on joutsenia ja mielestäni siitä tulee melko talvinen ja ehkä hieman jopa haikea fiilis kun sitä katselee. En osaa sen kummemmin sanoa miksi koen haikeutta sitä katsoessa, mutta sellainen tunnelma siitä välittyy itselleni. Voisin silti sitä harkita ensi talveksi meille (enpä ole aikaisemmin vaihdellut sisustustekstiilejä vuoden aikojen mukaan ;D). Korento taas on aivan ihana kuosi, rakastin pienenä katsella mökillä laiturin päässä sudenkorentojen lentelyä järven päällä. En vain osaa kuvitella pinkkiä meidän olohuoneen sisustuksessa, joten en pystyisi sitä meille valitsemaan ja tuo toinen väritys taas ei miellytä silmää laisinkaan. Vallilan Korento-serveteissä sen sijaan olisi tosi kiva sävy, harmi ettei sitä ole verhokankaana.

Laulu_blue_turquise_by_Saara_Eklund.jpg?
Vallila_SS14_Korento_pink_interior_photo Korento_multi_by_Saara_Eklund.jpg?token_

Sen sijaan voisin meillä todellakin harkita keittöön/ruokailutilaan verhoksi turkoosia Persikka-verhoa, mielestäni se sopii erinomaisesti keittiön verhoksi, kuten sitä on Vallilan fiiliskuvassakin käytetty. Se ei tosin luo mitään erityistä mielentilaa, kuten Korento tai Laulu, se on vain yksinkertaisesti kaunis kuosi. Tai ehkä se sittenkin luo juuri sen hyvän fiiliksen? 🙂 Olohuoneeseen hankkisin kaksi verhoa vierekkäin, kuten meillä on tälläkin hetkellä ja Vallilan fiiliskuvassa Syvämeri -kuosia on käytetty kahta eri sävyä vierekkäin, voisin juuri noin laittaa meillekin, mutta valitettavasti tuo kuosi ei sovi meille ollenkaan.

Vallila_SS14_Persikka_curtain_interior_p Vallila_SS14_Syvameri_curtains_interior_

Onneksi Vallilan kokoelma on melko laaja ja sieltä varmasti löytyy meille ihanat verhot, kunhan vain saisin tästä rohkeutta toteuttamaan tätä muutosta. Koko Vallilan kokoelmaan voit tutustua täältä.

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *