Merkki aikuiseksi kasvamisesta

Onhan tässä jo menty naimisiin ja yksi lapsi tehty, mitkä on ehdottomasti aikuisuuden merkkejä, mutta itselleni myös eräänlainen merkki aikuiseksi kasvamisesta on se, kun haluaa kerätä kaappiin kunnon astiaston. Tähän saakka kaapeissamme on lojunut sekalainen sarja Ikeaa, Iittalaa ja cokislaseja.

Kirjoittaessani ylioppilaaksi jouduin melkein kuin pakon edestä keksiä jonkun kivannäköinen astiaston jota kerätä. Kaikki sukulaiset halusivat ylioppilaslahjaksi hankkia astioita tulevaa varten, kun pesästä lentäminen lähestyy. Silloista 18-vuotiasta biletyksestä kiinnostunutta neitiähän ei paljon astiastot kiinnostanut. Muistan edelleen sen hetken kun katsoin ruskeaa Iittalan Teemaa ja pistaasin väristä Arabian KoKoa, osoitin niitä sormella ja sanoin että noi on ihan kivat ja seuraavaksi availin niitä paketeista. Mutta kuten arvata saattaa, astiaston kerääminen loppui lyhyeen ja kaapit ovat sittemmin täyttynyt sekalaisesta sarjasta edullista Ikeaa ja muita kivoja ilmaiskippoja ja kuppeja.

Häiden lähestyessä ja lahjalistaa miettiessä rupesin tutkimaan millainen astiasto oikeasti miellyttää silmää. Halusin ehdottomasti astiaston olevan valkoinen, silloin siihen ei kyllästy, eikä se tule koskaan olemaan OUT ja kattaukseen saa väriä esimerkiksi serveteillä sesongin ja juhlan aiheen mukaan. Valinnanvaikeus kuitenkin yllätti ja päätin koota omannäköisen astiaston yhdistelemällä eri sarjoja. Meidän astiasto on pikkuhiljaa nyt alkanut karttumaan ja ajattelin tähän listata mitä meiltä jo löytyy ja mitä vielä puuttuu. Haluan kerätä meille 12 hengen astiaston, niin pystyy sitten kutsumaan enemmänkin vieraita joskus kylään.

astiat.png

Kahvikupeiksi valitsin Arabian KoKo sarjan 0,34 litran sirot mukit. Niitä ostin Anttilan loppuunmyynnistä 6 kappaletta, joten toiset 6 kappaletta vielä pitäisi hankkia niin saan mukivaraston täyteen.

Ihastuin Hunajaista -blogissa usein näkyviin Iittalan Sarjaton laseihin ja ostin niitä syksyllä meille 8 kappaletta. Ne olivat Iittalan verkkokaupassa tarjouksessa ja näyttivät olevan edelleen, joten tilasin meille loputkin 4 kappaletta eli sen osalta astiasto on kasassa.

Sarjaton -lasit ovat todella ohutta lasia, joten halusin meille vielä erikseen arkikäyttöön lasit. Arkilaseiksi valitsin Iittalan Kartio lasit 0,4 litran vetoisina ja päädyin tilaamaan niitä viikko sitten kokonaiset 12 kappaletta heti, koska myös ne olivat nyt Iittalan verkkokaupassa tarjouksessa.

Viinilaseiksi olen valinnut meidän astiastoon Iittalan Essence lasit ja ensimmäisen parin sainkin jo toissajouluna siskoltani joululahjaksi. Viinilasien kohdalla en ole vielä päättänyt hankinko erikseen sekä puna- että valkoviinilasit vai riittäisikö meille kuitenkin vain nuo valkoviinilasit. Siinä olisi melkoinen määrä säilytettävää, jos viinilaseja olisi 24 kappaletta ja lisäksi vielä 12 kappaletta kuohuviinilaseja. Mitenhän tämä kannattaisi ratkaista?

Syviksi kulhoiksi halusin ehdottomasti Marimekon Siirtolapuutarhan kulhot, ne on vaan niin söpöt. Niitä saimme häälahjaksi 4 kappaletta, joten vielä pitäisi 8 kappaletta hankkia. Lisäksi saimme häälahjaksi samaa sarjaa ison tarjoilukulhon.

Ihastuin myös Marimekon Oiva sarjaan ja näkemättä niitä livenä, pistin häälahjalistaan nuo suorakulman malliset. Olin kyllä katsonut mitat netistä ja ne kuulosti korvaani ihan hyvältä, mutta yllätyin kun ne olivat kuitenkin niin pieniä. Kauniita ne on silti mutta pieniä, joten ne soveltuvat vain kahvipöytään kahvimukin alusiksi ja kylkeen joku pieni leivonnainen tarjottavaksi. Niitä meillä löytyy kaapista nyt 4 kappaletta. Oiva sarjaa löytyy myös häälahjaksi saatu iso vati.

Aterimiksi valkkasin vuosi sitten Casa Stockmannin simppelit aterimet, kun Hulluilla Päivillä oli tarjous 6 hengen setistä. Näitä pitäisi siis hankkia vielä toinenkin setti.

Siinäpä kaikki mitä meiltä jo löytyy kotoa, mutta oikeastaan tärkeimmät puuttuu nimittäin ruokalautaset. Niiden kanssa onkin sitten punniskeltu useampaankin otteeseen enkä vieläkään ole ihan varma. Syviksi lautasiksi haluan ehdottomasti Iittalan Teemat, mutta nuo matalat mietityttää sekä ne leipälautaset. Toisaalta haluaisin Marimekon Oiva sarjan pyöreät leipälautaset, jotka ovat halkaisijaltaan 20 cm ja ruokalautasiksi 25 cm halkaisijaltaan olevat Oiva sarjan lautaset ja toisaalta haluaisin ehkä kuitenkin Iittalan Teemat. Niitä en pysty näkemään sekaisin vaan ne pitää olla joko tai. Siinäpä mietittävää vielä, siksi niitä ei kai ole vielä hankittukaan. Oiva sarjan matalat reunat mietityttää ruokalautasten kohdalla, joten voi olla että tässä vielä päädytään Teema sarjaan.

Karahviksi haluan vielä Muuton Corky karahvin, tuo korkkinuppu on niin suloinen ja karahvin muotoilu muutenkin on todella söpö. Ja siis nimenomaan söpö!

Mitäs olette mieltä tästä kokoonpanosta ja onko hyvä vai huono idea yhdistellä eri sarjoja?

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *