Pita gyrokset

P1180001-1.jpg

Pita gyrokset on kreikkalaisten ns. snägäriruokaa ja niitä on tullut itsekin sullottua naamariin aina Kosilla käydessä (eli ne kaks kertaa ;), mutta mies kyllä tietää mikä on hyvä pita gyros! Keksin ”reseptin” itse ja heittomerkit koska tätä ei nyt ihan reseptiksi voi kutsua. Yllätyimme mieheni kanssa, kun maku oli lähestulkoon sama kuin Kosilla syödyt pita gyrokset. Päätimmekin siis tarjoilla näitä pita gyroksia heti lauantaina meille kylään tulleille vieraille, josta kerroinkin aikaisemmin. Oikeaan pita gyrokseenhan tulee kebabia, joko possua tai kanaa, mutta meillä nyt ei sellaista hienoutta ole saatavilla, joten piti vähän soveltaa.

Pita gyroksen salaisia raaka-aineita on nyt udeltu paljon, joten ajattelin jakaa ne myös teille. Nämä on nyt siis kana pita gyroksia ja siihen tarvitset

1 pkt marinoimattomia kanafileitä
broilerimaustetta
oliiviöljyä

perunalohkoja
oliiviöljyä
ranskanperunamaustetta

kasviksia (mm. punasipulia, tomaattia, salaattia, kurkkua)

Tzatziki
200 g turkkilaista jugurttia
puolikas kurkku
2 tl sitruunamehua
1 tl sokeria
½ tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria

Ensiksi laitoin kanafileet marinoitumaan broilerimausteeseen oliiviöljyn kanssa muutamaksi tunniksi. Sillä välin tein tzatzikin. Tein itseasiassa tzatzikiakin ensimmäistä kertaa elämässäni ja mies sanoi sen olevan yksi parhaimmista koskaan maistamistaan ja haastoi mut etten saa enää toista kertaa siitä saman makuista. Tzatzikin resepti on suoraan Kinuskikissan sivuilta ja tarkemmat ohjeet siihen löydät täältä.

Kävin laiskasti kaupasta ostamassa pitaleivät, vaikka eiväthän ne silloin ole samanlaisia pita gyroksia kuin Kreikassa missä leipä kääritään täytteiden ympäri, koska kaupan pitaleivät eivät ole riittävän suuria tähän operaatioon. Toisella kertaa yritin myös tehdä pitaleivät itse, lopputuloksena vain koppuraiset leivät jotka hajosi käsiin.

Ranskalaisten päälle ripottelin ranskanperunamaustetta sekä vähän oliiviöljyä ja iskin uuniin. Jos olisin jaksanut, olisin tehnyt perunat itse tuoreista perunoista, mutta tällä enkä seuraavallakaan kerralla jaksanut siihen ryhtyä enkä oikeastaan tiedä mitä eroa niillä on pakasteperunoihin? Käytin kuitenkin Rainbown luomu ranskanperunoita.

Kun kanat olivat saaneet marinoitua rauhassa, paistoin ne pannulla ja lopuksi ”revin” ne nyhtöpossun tavoin pieniksi paloiksi. Lämmitin pitaleipää vähän uunissa, avasin sen ja täytin kanalla, ranskalaisilla, kasviksilla ja tzatzikilla. Huomaa, että myös ranskalaiset sullotaan pita gyroksen sisään. Nam!

Kuulostaako hyvältä, aiotko kokeilla? 🙂

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *