Ihana suklainen kakku joulupöytään

Palataan vielä hetkeksi jouluun ja tähän ihanaan suklaa-vadelmakakkuun, vaikka joulu oli ja menikin jo ja uusi vuosikin vaihtunut. Toivottavasti kaikilla oli rentouttava joululoma ja mukava vuodenvaihde. Itsellä ainakin oli, vaikka uusi pentu onkin pitänyt täydessä tohinassa!

Aikaisempina vuosina olen ottanut vastuualueekseni perunalaatikon valmistamisen, kun jouluaattona kokoonnumme vanhemmilleni joulua viettämään. Tänä vuonna halusin kuitenkin tehdä jouluisen kakun ja siitä tulikin aika herkullisen näköinen. Ja tietysti makuinen!

Täytteeksi tein jo tutuksi ja turvalliseksi muodostuneen vadelma-vaniljamoussen, mutta tummaa kakkupohjaa tuunasin vähän piparkakkumausteella saadakseni siihen vähän joulun makua ja sulatetulla suklaalla, jotta se olisi vielä vähän tuhdimpi ja suklaisempi.

Kuorrutin kakun ihanalla suklaakuorrutteella ja koristelin pakastekuivatuilla vadelmilla. Kakku oli aivan supermaukas, mikä välittyy jo näistä kuvistakin! Nam.

Meillä ei siis ole mitään perinteistä jouluherkkua, vaan milloin ollaan tehty glögijuustokakkua ja milloin rocky road leivoksia. Nyt oli kakun aika.

Onko teillä jotain perinteisiä jälkiruokia joulupöydässä tarjolla?

4 kommenttia “Ihana suklainen kakku joulupöytään

  1. Onpas tosiaan hieno ja näyttävä kakku!
    Meillä ei ole perinteisiä joulun jälkiruokia, yleensä sisko lapsineen hoitaa ne pöytään. Itse teen kotona joka joulu perinteiset joulutortut ja ehkä tiikerikakun, mutta siihen se yleensä jää ;D Pitäisi ottaa tavaksi kokeilla vaikka kerran kuussa jotain uutta jälkiruokaa, leipominen on terapiaa! /Riikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *