Merirosvokakku ja kultahippuja

Kakkukausi on näemmä taas startannut ihan kunnolla, sillä olen viettänyt viime viikonloput tiukasti keittiön puolella tomusokeripölyssä. Edellis viikonloppuna tein ihanan Unicorn-kakun ystäväni tytön 5-vuotis syntymäpäiville ja täksi viikonlopuksi oli tiedossa Merirosvoteemalla kakkuja oikein kaksin kappalein. Toisen ystäväni tytär täytti 9 vuotta ja hänellä oli tiedossa ensin kaverisynttärit ja seuraavana päivänä syntymäpäiväjuhlat sukulaisille, joten kakkuja leivottiin sitten molempiin juhliin.

Merirosvoaiheista kakkua oli kiva päästä ideoimaan, sain taiteelliset vapaudet toteuttaa sen haluamallani tavalla, mutta ystäväni pyysi toiveena saada suklaakolikkoja ja kullattuja karkkikaulanauhoja siihen mukaan. Käskystä siis ja ne olivatkin ihana lisä kakkuihin!

Päätin haluta kakkuun kultahippuja ja ehdinkin jo ostaa melko arvokasta 24 karaatin syötävää lehtikultaa. Kävi kuitenkin niin, että spreijatessani leivinpaperin päällä karkkikaulanauhoja, huomasinkin kultasprayn kuivuvan leivinpaperiin niin, että hieman leivinpaperia rypistämällä ne hajosivat täydellisiksi kultahipuiksi koristelua varten! Näin tämä 24 karaatin lehtikulta jäi vielä kaappiin odottelemaan käyttöään ja ylimääräinen kultaspray saatiin myös käytettyä hyödyksi.

Ihan mainio vinkki siis kaikille, jotka kaipaavat hieman kultahippuja kakkuunsa, mutta eivät raaski maksaa lehtikullasta. Pinsettien avulla nostelin lohjenneita kultahippupalasia leivinpaperilta kakun päälle. Molemmista kakuista tuli kertakaikkiaan herkullisen näköisiä, vai mitä? 🙂

6 kommenttia “Merirosvokakku ja kultahippuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *