Projektina takan päivitys

Kaupallinen yhteistyö, takasta saatu alennusta näkyvyyttä vastaan

Instagramissa minua seuraavat tietävätkin, että meillä lähti vanha takka ja tuli uusi tilalle. Sitä, millainen uusi takka on, en ole vielä paljastanut. Takan vaihtamista olen miettinyt siitä saakka kun ostimme tämän asunnon ja vihdoin saatiin lyötyä hommat lukkoon ja laitettiin uusi takka tilaukseen.

Takan vaihto vaati myös hormin uusimisen, mikä melkein tuplasi kustannukset. Tilasimme koko paketin asennusta myöten Suomen Sisustustakalta. Heillä on todella kattava valikoima moderneja takkoja ja takkasuunnitelmat menikin moneen kertaan uusiksi valinnanvaikeuden iskiessä.

Takan vaihto ei loppupeleissä ollut kovin iso projekti työajallisesti, Suomen Sisustustakan työmiehet hoitivat homman kahdessa päivässä vanhan takan purusta uuden asentamiseen, vinyylilankun laittamiseen ja seinien maalaamiseen. Odotin paljon työläämpää projektia, koska jo vanhan takan purku tuntui hurjalta hommalta. Toisaalta kyseessä oli ilmeisesti jonkinlainen kuoritakka, joten sen purku ja poisvienti oli alan ammattilaisille nopea ja simppeli juttu!

 

Jos takan asentaminen kiinnostaa, voin hyvin mielin suositella Suomen Sisustustakkaa, sillä he hoitavat homman aina suunnittelusta rakennuslupien hakemiseen ja takan sekä hormin asentamiseen. Sinun tulee vain päättää takkamalli! Jos et ole varma millaisen takan haluaisit, he piirtävät 3d-hahmotelmakuvia takoista sijoitettuna kotiisi.

Rakennusluvan tai vähintään toimenpideluvan tarvitsee siinä tapauksessa, jos löytyy takkavaraus, mutta ei aikaisempaa takkaa tai savupiippua. Luvan hakemisen Suomen Sisustustakka hoitaa puolestasi, kunhan vain takkamalli ja siihen soveltuva hormi on päätetty.

Takan asentamiseen suosittelen ammattilaisen käyttöä, vaikka monet takat onkin mahdollista asentaa itse. Tulisijan asennus vaatii tarkkuutta ja ammattitaitoinen asentaja osaa ottaa huomioon mm. varoetäisyydet. Hormin asennus on melkeimpä koko asennusprojektin vaativin työ, sillä siinä pitää varmistaa varoetäisyyksien lisäksi myös yläpohjan paloeristys ja katon ulkopuolisten osien tiivistys vaatii erityistä tarkkuutta. Ammattilaisen suorittamana saa asennustyölle takuun ja työ on myös kotitalousvähennyskelpoista!

Mutta haluaisitte varmaan tietää, millainen takka meille lopulta tuli? Paljastan sen kun olen saanut huonekalut paikoilleen ja kuvattua sen, mutta esittelen vaihtoehdot joita mietin. Mihin luulette päätyneeni?

Contura 586 Style

Tässä Conturan takkamallissa 586 Style ihastuin sen keveyteen ja ilmavuuteen. Ikään kuin jalustan päällä oleva tulisija, joka on mahdollista tilata kääntölevyllä, jolloin takan valon ja lämmön voi kohdistaa haluamaansa suuntaan. Tämä on ainoa musta takkamalli ja se mietityttikin, sopiiko meidän olohuoneeseen musta takka. (Tutustu malliin)

Contura 596 Style

Halusin ehdottomasti takan, jossa tulisija on korkeammalla, jolloin se antaa enemmän vapauksia muutenkin jo ahtaan olohuoneen sisustamisessa. Tämän takan valtteja on valkoinen väri, sivulasit ja tyylipuhdas lasiluukku. Tämä takkamalli taitaa olla tämän hetken suosituimpia. (Tutustu malliin)

Nordpeis Odense

Tässä Nordpeisin Odense takassa ihastuttaa selkeät linjat, korkea tulisija ja sirous. Plussaa myös halkojen säilytystilasta, koska erilliselle halkotelineelle voi olla vaikea löytää tilaa jo muutenkin täyteen ahdetussa olohuoneessa. (Tutustu malliin)

Nordpeis Atlanta

Tämä Nordpeisin Atlanta takka on hyvin samankaltainen Conturan 596 Style takan kanssa, ainoastaan sivulasit puuttuvat ja tulisija on ehkä aavistuksen matalammalla. Tässä mallissa kiehtoo mattamusta kehys lasiluukun ympärillä. Koska meillä tulee takka kulmaan, mietin onko sivulasit liikaa, nehän käytännössä osoittavat suoraan seiniin. (Tutustu malliin)

11 kommenttia “Projektina takan päivitys

    1. Kiitos, se on kyllä aivan ihana nyt! Jotenkin yhtenäisempi, pian saatte nähdä kuvia 🙂

    1. Tämä Atlanta on nyt selvästi kaikkien mieleen ja tuntuu sopivan meidän sisustukseen parhaiten 🙂

  1. Voi, miten ihania takkoja! En yleensä välitä takoista, mutta nuo modernit mallit ihastuttaa! Veikkaan, että päädyit Nordpeis Odenseen. Se sopisi teille hyvin 🙂 Kaikki toki ovat kauniita!

    Minustakin takan purku kuulostaa hurjata ja likaiselta hommalta, mutta kiva kuulla, että ammattilaisilta sekin onnistuu helposti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *