Imemisen ilo

Meidän 2v Elis on aloittanut yllättävän sormien syömisen / imemisen ja kaulahuivien, takkien ja paitojen mutustamisen. Tätä ikävää tapaa on nyt kestänyt kohta kuukauden päivät, enkä voi ymmärtää mistä johtuu. Tutista vieroitettiin jo helmikuussa ollessamme Thaimaassa ja kaikki meni oikein mainiosti sen osalta ja nyt kolme kuukautta myöhemmin on aloitettu tämä kummallinen tapa.

Olen yrittänyt keskustella kaikkien läheisteni sekä päiväkodin hoitajien kanssa mistä voisi olla kysymys, mutta kukaan ei osaa vastata. Kenelläkään ei ole kokemusta vastaavanlaisesta. Enkä nyt kirjoittelisi tästä jos tätä tapahtuisi vain satunnaisesti, vaan tätä tapahtuu jatkuvasti. En voi esimerkiksi käyttää Eliksellä ihania juuri postista saamiani Gugguun tuubihuiveja, koska pelkään hänen imeskelevän ne pilalle. Toista hän ehtikin jo imeä niin, että meni ihan muodottomaksi. Kaikki läheisetkin ovat noteeranneet jo tämän oudon vaiheen.

Sisällä vaatteiden imeskely vaihtuu sitten sormien pitämiseen suussa. Hän saattaa välillä oikein tunkea puoli kättä suuhun ja kopeloida suutansa, aivan kuin sinne kutittaisi kamalasti. Muutamana iltanakin hän on nukkumaan mennessä alkanut imeä sormeaan, vetämällä sen aina pois suusta kuuluen ”plop” ja sitten takaisin suuhun ja taas ”plop”. Kuulostaa hassulta ja sitä se kyllä onkin, samaan aikaan silmät pyörii päässä hänen olevan jo puoliunessa. Enemmän olen kuitenkin huolissani tuosta päivällä tapahtuvasta sormien ja vaatteiden imeskelystä.

Kaikki hampaatkin on Eliksellä jo suussa, joten mistään tällaisesta ei voi olla kyse. Kuulostaako tällainen tutulta kenellekään siellä ruudun toisella puolen? Olen yrittänyt jopa googlettaa keskustelupalstoja aiheesta, mutta mitään en löydä. Pitääkö meidän suunnata kohti hamppilääkäriä vai olla vain huoletta ja todeta tämän olevan joku kummallinen vaihe?

Itselläni sen sijaan flunssa sen kuin jatkuu ja olo tuntuu tänään pahemmalta kuin aikaisemmin, joten varasinkin itselleni ajan lääkärille. Toivottavasti syy jo toista viikkoa jatkuvaan flunssaan löytyy ja paraneminen alkaisi.

Aurinkoista keskiviikkoa kaikille! 🙂

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *