Pian juhlitaan!

Yksi vuosi on taas vierähtänyt ja huomenna meidän elämää rikastuttanut ja rakastuttanut Elis täyttää 3 vuotta! Aika menee nopeasti, tämä kuultu fraasi lapsiperheissä pitää todella paikkansa. Maanantaina Eliksen mummi käytti pojan parturissa ja kyllä näyttää tuo pullaposki heti taas niin isolta pojalta. Vaikka äitinä rakastin hänen pitkää ja sotkuista peikkotukkaansa, on ihana nähdä niiden hiuksien alta komea nuori poikani.

Synttäreitä juhlitaan läheisten sukulaisten ja ystävien kesken lauantaina ja mennään samalla kaavalla kuin viime vuonna. Ensin juhlimaan tulee sukulaiset ja myöhemmin vielä ystävät. Näin säästytään itse kaksilta kattauksilta ja ei se vielä ole kavereille niin justiinsa, jos kakku on jo korkattu. Vuoden tai kahden päästä sitten päästään järkkäilemään erillisiä kaverisynttäreitä ja eiköhän niitä riitä vielä moneksi vuodeksi myöhemminkin.

Kakku on laitettu tilaukseen jo reilu kuukausi sitten, se on itselleni jotenkin todella tärkeä. Aikaisempina vuosina olen kakut tehnyt itse, mutta tänä vuonna ajattelin oman kuntoni huomioon ottaen pitää stressitason alhaisempana ja siirsin kakun vastuun ammattilaiselle. Kakun tarkkoja speksejä ei vielä tiedä kukaan muu kuin minä ja kakuntekijä, joten yllätystä piisaa monelle. 🙂

Ajattelin vähän verestellä tässä kuitenkin muistoja aikaisemmilta synttäreiltä, millaisia kakkuja olen itse taikonut. 1-vuotis synttäreitä juhliessa tein Paavo Pesusieni kakun, joka onnistui mielestäni erinomaisesti, olihan se ensimmäinen kosketukseni sokerimassaan. Viime vuonna sitten päädyin tekemään jo vähän monimutkaisempaa kakkua ja tein Tuomas Veturi kakun. En epäile etteikö olisi onnistunut kakun teko tänäkin vuonna, mutta nyt ei pää kyllä kestäisi sitä stressitasoa, joka edellisinäkin vuosina on kakuista aiheutunut.

Koristelut tulevat olemaan maltilliset, en koe tarpeelliseksi niihin panostaa, mutta kyllä eilen tuli silti piipahdettua juhlatarvikekaupassa hakemassa pari palloa.

Mitäs tykkäätte edellisten vuosien kakuista ja miten tärkeäksi kakun itse koette juhlissa? Tai koristelut? Joko teillä järjestetään kaverisynttäreitä lapsille ja mitä niissä pitäisi ottaa huomioon erilailla kun sukulaisten synttärijuhlissa?

synttarit-12.jpg

synttarit-8.jpg

synttarit-3.jpg

synttarit-23.jpg

synttarit-10.jpg

synttarit-4.jpg

synttarit-1.jpg

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *