Juhlatarjoilut

synttarit-59.jpg

Viime perjantai meni töiden jälkeen keittiössä ja jalat kiitti kyllä illalla sänkyyn rojahtaessa, kun takana oli monen tunnin leivontasessiot seisten laattalattialla. Lisähaastetta hommaan toi siskon lapset, jotka tulivat meille illaksi hoitoon. Ensimmäiset 1,5 tuntia meni selvitellessä lasten riitoja, sitten ruokkiessa ja lopulta sain rauhassa leipoa synttäritarjoiluja 40 (huh huh) vieraalle.

Joka juhlan vakiotarjoiltavaksi noussut lohivoileipäkakku valmistui jo rutiinista, olin vain unohtanut ostaa muutamat raaka-aineet ja tein ensin täytteen valmiiksi jääkaappiin odottelemaan lopullista kasaamista.

Viime hetkillä päätin väsätä toiseksi suolaiseksi tarjottavaksi kinkkupiirakan, joka sekin seisoi kun olin unohtanut ostaa kinkun. Siinä sitten kolmen lapsen kanssa oli turha toivo lähteä kauppaan ostamaan puuttuvia raaka-aineita ja jouduin odottelemaan että äitini pääsi apuun.

Äitiäni odotellessa pystyin sentään valmistamaan Kinuskikissan uutuusreseptillä Missisippi Caramel Cake kakun, jossa pohja tuo mieleen chocolate chip cookiesit, sen päälle minivaahtokarkkeja, jonka kruunaa mokkakinuski. Tuo kakku oli niin herkullista, että sanat ei edes riitä sitä kertomaan. Huh!

Itse synttärikakku tuli tänä vuonna ammattilaiselta ja siinä mentiin minionit teemalla, jossa yhdistyi myös jääkiekko ja lempijoukkue HIFK. Kakku oli hieno, mutta odotukset olivat liian korkealla ja aavistuksen koin pettymystä nähdessäni kakun, jonka olisin pystynyt itsekin tekemään. Noh, kuten aikaisemmin mainitsin, stressitaso säilyi tällä jaottelulla matalammalla, kun vastuuta oli jaettu.

Muita tarjoiluja olivat vielä juhlapäivänä kaupasta haetut karkit, keksit, sipsit, suolatikut, popcornit ja cocktailpiirakat. Näillä tarjoiluilla selvittiin lopulta yli kuudeksi tunniksi venyneestä vieraiden kestitsemisestä ja jääkaappiin jäi vain jämät, jotka nekin on jo lusikoitu pois härnäämästä. 😉

synttarit-38.jpg

synttarit-27.jpg

synttarit-72.jpg

synttarit-43.jpg

synttarit-41.jpg

synttarit-50.jpg

synttarit-30.jpg

synttarit-32.jpg

synttarit-34.jpg

synttarit-29.jpg

synttarit-74.jpg

synttarit-31.jpg

synttarit-54.jpg

synttarit-67.jpg

synttarit-65.jpg

synttarit-63.jpg

synttarit-66.jpg

synttarit-76.jpg

synttarit-80.jpg

synttarit-79.jpg

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *