GRATULERA-vintage-erikoismallisto

Nyt on herkkua tarjolla kaikille sisustajille. Ikea lanseeraa 75-vuotisen taipaleensa kunniaksi GRATULERA-erikoismalliston, jossa IKEA-vuosien suosikit on kerätty yhteen omaksi mallistokseen.

Mallisto julkaistaan kolmessa erässä, joista ensimmäinen nyt elokuussa. ”Jokainen lanseeraus on ihan erilainen, kuten niiden edustamat vuosikymmenetkin; aluksi on tummaa puuta ja klassista tyyliä, sitten leikkisää tyyliä vahvoissa väreissä ja lopuksi minimalistisempaa tyyliä vaalealla puulla ja graafisilla värisävyillä”, sanoo Karin Gustavsson, IKEA of Swedenin luova johtaja.

Nyt elokuussa lanseerataan 1950-1960-lukujen tuotteita ja sieltä löytyykin aikamoisia herkkuja, kuten rottinkinen GAGNET-lepotuoli, EKENÄSET-lepotuoli tummanharmaalla sametilla, LÖVBACKEN-sivupöytä ja oma lempparini BJURÅN-tuoli. BJURÅN-tuoli on vanhan ÖGLA-tuolin uusi versio, joka taas on Gillis Lundgrenin edullisemman hintainen tulkinta alkuperäisestä Thonetin kahvilatuolista vuodelta 1962. Alkuperäiset ÖGLA-tuolit muuten valmistettiin Thonetin tehtaalla, voitko uskoa!

Lokakuussa lanseeraukseen tulee 1970- ja 1980-lukujen rohkean värikkäitä suosikkeja. Siihen kuuluu KLIPPAN-sohvan uudet päälliset kirkkaankeltaisena, tulisen punaisena ja viileän kobaltinsinisenä. Omat suosikit tästä erästä on kuitenkin verkkomateriaalista valmistettu RÅANE-lepotuoli ja ihanan värikkäät FÄRGSTARK-kattovalaisimet.

Viimeinen erä lanseerataan jouluna ja siellä nähdään 1990-luvun yksinkertaista minimalismia ja graafisia kuvioita. Omat lempparini tästä erästä on ehdottomasti IKEA PS 1995 -säilytyspenkki ja rottinkinen ALBACKEN-lepotuoli.

Miltäs tämä juhlamallisto teidän silmiinne näyttää ja löytyykö sieltä omia lemppareita? Ainakin elokuun tuotteet näkyvät jo Ikean verkkosivuilla, mutta tuotteet ovat myynnissä vain tavarataloissa. Mm. tuo Ikean Thonet versio on jo saatavilla ja sen hinta on vain 59,-!

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

4 kommenttia “GRATULERA-vintage-erikoismallisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *