Me rakennetaan talo


Vihdoinkin voin kertoa teille jotain, me nimittäin rakennetaan talo!

Kyseessä on jo pitkään kestänyt projekti, jonka parissa mieheni on aloittanut jo ennen meidän tutustumista edes toisiimme. Kuitenkin vasta tavattuamme, alkoi hommat olemaan sillä mallilla että talon varsinainen suunnittelu tontille käynnistyi ja onkin ollut ihan mahtavaa päästä vaikuttamaan talon pohjaan.

Koska minulta löytyy sisustussuunnittelijan koulutus, pystyin tuomaan talon pohjan suunnittelussa paljon näkemystä sen käytännöllisyyteen ja se muovautuikin minun ja mieheni yhteisten ajatusten myötä täysin erilaiseksi kuin arkkitehdin piirtämä ensimmäinen versio.

Miksi kerron tästä vasta nyt?

Vaikka rakennuslupa tuli jo syyskuussa, tehtiin tonttikaupat vasta muutama viikko sitten.

Lopullisesti asia kuitenkin konkretisoitui vasta tällä viikolla, kun tontilla alkoi puiden kaato ja mieheni onkin saanut ravata tontilla päivittäin milloin puunkaatajan, milloin maanrakentajan kanssa.

Millaisen talon rakennamme?

Meille tulee kaksitasoinen kivitalo, jonka lämmitysmuodoksi mieheni valitsi maalämmön. Maalämmöstä olen todella tyytyväinen sen ekologisuudesta johtuen ja toki myös alhaisista käyttökustannuksista.

Esittelen teille pohjan tarkemmin vielä myöhemmin, mutta voin kertoa, että sisäänkäynti ja oleskelutilat sekä saunaosasto kodinhoitohuoneineen löytyy alakerrasta ja makuuhuoneet yläkerrasta. Yläkerrasta löytyy lisäksi oma yhteinen kylpyhuone lapsille ja toinen kylpyhuone master bedroomin yhteydestä.

Nyt kun rakennustyöt alkavat, pääsette mukaan seuraamaan talon rakentumista ja sisäpintojen sekä kiintokalusteiden suunnittelua.

En malta odottaa, että talon rakennus etenee. Mutta nyt siirryn pakkaamaan, sillä aamuyöstä lähdemme mieheni kanssa viikonlopuksi Krakovaan, joten toivotan ihanaa viikonloppua jo nyt kaikille! 🙂

 

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

5 kommenttia “Me rakennetaan talo

  1. Onnea taloprojektiin! Ihan varmasti on mielenkiintoista päästä tekemään itselleen omaa taloa ja myös vaikuttamaan tilaratkaisuihin jo alkuvaiheessa. Plussaa siitä, että valitsitte maalämmön – kestävän kehityksen ja vastuullisen ratkaisu. Toivottavasti nautit Krakovan matkasta. Puola on ihana maa. Olen itse käynyt Varsovassa ja Gdanskissa mutta Krakova listalla seuraavaksi!

  2. Voi miten ihanaa, että saatte ihka oman kodin ja vielä itse rakennettuna!! 🙂 Minäkin olen haaveillut jo pitkään omasta kodista ja ehkä jonain päivänä haluaisin myös rakennuttaa oman kodin! Onneksi mies on vähän sillä alalla, että hänen osaamisestaan olisi paljon apua suunnittelussa!

  3. Hola! I’ve been following your web site for a while
    now and finally got the courage to go ahead and give
    you a shout out from Houston Tx! Just wanted to
    tell you keep up the fantastic work!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *