Ristiriita työkuvissa raksalla

Niinhän se on ettei raksalla mene kaikki ihan niin kuin Strömsössä. Rakennusalalla toimivan puolisoni kanssa olen tottunut siihen, että virheitä sattuu ja työkuvien kanssa tulee olla huolellinen, jotta viemärit ja vesipisteet ei löydy lopulta väärästä paikasta.

Tänään aamulla kävin taas työmaalla ja pysähdyin ihmettelemään sähköpisteiden sijoituksia, viemäröintejä ja vesipisteiden paikkoja. Olen katsonut niitä monta kertaa aikaisemminkin ja aina todennut, että hyvältä näyttää.

Jostain syystä tällä kertaa huomasinkin, että hitsi vieköön, miten tuossa tulee viemäröinti ja vesiputket lattiasta astianpesukoneen kohdalta. Ei voi olla totta, mietin. Tajusin heti, että työkuvissa on täytynyt olla jokin ristiriita ja kaivelin rakennuslupakuvia ja LVI-kuvia puhelimestani hädissäni. Ja niinhän siinä oli käynyt, että saatuani viime syksynä keittiösuunnitelmat lukittua ja toimitettuani kuvat Dekotalolle, päivittivät he rakennuslupakuvat kyllä, mutta LVI-kuvat olikin unohtunut päivittää.

Tästä hädissäni otin yhteyttä vastaavaan työnjohtajaani ja hän tyynesti ilmoitti, että asia saadaan korjattua. Koska astianpesukone tulee integroituna, saadaan viemäri ja vesiputket todennäköisesti vietyä sokkelissa ja jos ei, niin lattia piikataan auki siirtoa varten. Tästä muistinkin, että näinhän yhdessä suunnittelemassani remonttikohteessakin tehtiin, sokkelissa nuo kuljetettiin oikealle paikalle.

Vahinkoja käy siis raksalla kuin raksalla, mutta onneksi vahinko huomattiin nyt ennen kalusteiden toimitusta ja asennusta. 🙂

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Ristiriita työkuvissa raksalla” kommentit

  1. Samanlainen tilanne oli viime syksynä sisustuskohteessa minullakin. LVI-kaaviot olivat jääneet päivittämättä ja tehtiin lopulta niin että vaihdettiin alakaapistot toisinpäin, jolloin allas tulikin astianpesukoneen toiselle puolelle kalustesuunnitelmasta poiketen. Molempien sijoitus oli onneksi keskellä alakaapistoa eikä vaihdos aiheuttanut sinällään ongelmaa. Vastaavasti muutos tehtii myös vastapäiseen saarekkeeseen jotta uuni ja astianpesukone eivät avaudu toisiaan vasten. Tsemppiä projektiin ja toivotaan että tämä oli se ainoa ”pakollinen” tenkapoo koko projektissa ja yllätyksiä ei enää tule. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *