Talon rakentaminan ja raksan edistymistä

Talon rakentaminen on edistynyt ja huomenna sinne saadaan vesimittari ja lattialämmitys päälle. Sitten alkaa seinien ja katon tasoitus- ja maalaustyöt. Tämä vaihe on yleensä se suurimman muutoksen tuova, sillä tilat saavat ihan uudet mittakaavat kun seinät ja katto muuttuvat valkoisiksi.

Alkuvuosi on vierähtänyt hujauksessa töiden parissa niin, etten ole ennättänyt paljon blogia päivitellä. Instagram on päivittynyt kiireestä huolimatta, joten täyttä somehiljaisuutta en ole viettänyt.

Talon rakentaminen on tavallaan alkanut tasan vuosi sitten, kun teimme kaupat tontista ja alkoi talon suunnittelu tontille. Suosittelen kurkkaamaan ensimmäisen kirjoitukseni, jossa paljastin rakennusprojektin teillekin. Uskomatonta ajatella, että ihan kohta se on valmis!

Lattiavalun kuivumista odotellessa on ulkopuolella tehty terassit ja ulkoverhous. Olen niin tyytyväinen valintaani pystyverhouksesta ja vaikka niissä on vasta musta pohjamaali, näyttää talo jo nyt superhyvältä!

Viime viikot on mennyt tilaillessa kodinkoneita, vesikalusteita ja varmistaessa vielä sähkövientejä sekä pieniä yksityiskohtia, kuten ulkokulmalistoja ja laattalistoja. Lähtökohtaisesti Deko-Talopakettiin kuuluu ne halvan näköiset muoviset ulkokulmalistat, mutta muutamalla kympillä per ulkokulma, saan ne listattomasti. Myöskin laattalistat on talopaketissa ne pyöristetyt valkoiset, mutta toimitan itse työmaalle Progress Profilesin tyylikkäät Proterminal päätelistat.

Olin jotenkin täysin unohtanut saunan suunnittelun tai pikemminkin ajatellut ettei sillä ole niin väliä, mutta nyt kun siellä on seinä- ja kattopaneelit asennettu, iski minuun pieni harmitus etten tosiaan panostanut tähän tilaan enempää. Paneelit ovat lämpökäsiteltyä haapaa, joka materiaalina on toki mieluisa, mutta profiililtaan se on STP eli pyöreä reuna, kun itse tykkään STS profiilista eli suorareunaisesta. Tämä on muuten sellainen asia, joka kannattaa jokaisen huomioida sisustuspaneeleja valitessa!

Täällä alkoi eilen hiihtoloma, joten yritän ehtiä käydä tontilla enemmän ja pitäisi sitä varmaan keksiä jotain tekemistä Eliksenkin kanssa. 🙂 Mukavaa viikkoa kaikille!

Talon rakentaminan ja raksan edistymistä” kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *