Lastenhuoneen sisustus

Nyt on taas kaikki aika koneella mennyt sisustusideoita etsiessä lastenhuonetta varten. C:n lempiväri on keltainen ja koska tän huushollin muiden huoneiden sisustuksessa en kyseistä väriä halua käyttää, ajattelin sen olevan oikein passeli lastenhuoneeseen. Nythän on muodissa harmaan ja keltaisen yhdistely ja sehän sopii ihan loistavasti poikalapsen huoneen väriteemaksi. Ei liian tyttömäinen, ei liian vauvamainen. Ja koska meidän perheessä tehdään Paavo Pesusienestä se ykkösjuttu pojalle (lue: aivopestään), sopii väriteema tähänkin. 🙂

P8140003.JPG
Brion keltainen pehmoauto, kirppislöytö.

Huoneen lähtötilannehan on ihan kaaos, sillä tällä hetkellä huone toimii edelleen ns. varastotilana meillä ja tulee olemaan vielä niin kauan kun nuo myynnissä olevat huonekalut, vaatteet ja tavarat eivät löydä uusia omistajia. Tosin osan tavaroista saisi nyt vietyä jo kellariin, mutta kun vain saisi aikaiseksi. Alla olevasta kuvasta myynnissä mm. verhot, Elfa -säilytysjärjestelmä, Stokken Bounce ‘n’ Sleep -kehto ja sitteri, Mamas ja Papas Star-Lite Swing, Paul Frank -säkkituoli ja läjäpäin vaatteita… Huoh!

P8140005.JPG
Lastenhuoneen lähtötilanne.

Koko tämän sisustusprojektin aloitin keltaisten laatikkojen etsimisestä, jotka menisivät tuohon Ikean EXPEDIT -hyllyyn. Harmaat laatikot löytyivät jo entuudestaan ja keltaisten tilalla oli aikaisemmin kirkkaanpunaiset, jotka lahjoitin siskolleni. Laatikot löytyivät verkkosisustustavaratalo on24.fi:stä ja olin hieman pettynyt niihin, kun ne saapuivat postista. Materiaali on melko lötköä eikä laatikoihin uskalla laittaa kovin painavaa. Hinta oli melko tyyris laatuun nähden. Harmaat laatikot ovat Jyskistä ja huomattavasti jykevämmät ja niissä voikin sitten pitää vaikka läjän kirjoja pelkäämättä hajoamista.

Seuraavaksi alkoi verhojen metsästäminen, halusin keltaiset verhot. Ensiksi ajattelin että ne saisivat olla kelta-valkoiset, mutta puhtaan keltainen väri ei näytä olevan tällä hetkellä muodissa kankaissa ja niistä harvoista mitä löytyi, ei kuviointi miellyttänyt. Lähdin metsästämään Eurokankaasta yksiväristä keltaista verhokangasta ja sekin vaati kolmen eri Eurokankaan myymälän läpikoluamisen, kunnes Sellon Eurokankaasta bongasin kangastilkkuja, joista löytyi täydellinen keltainen sävy. Hintakaan ei päätä huimannut, sillä oli 17,90e/m ja kankaan leveys 230cm eli sama kuin verhokorkeus, joten selvisin kahdella metrillä. 🙂 Otin tosin yhden ylimääräisen metrin vielä, ajatuksena tehdä koristetyynyjä samasta kankaasta. Seuraavaksi pitäisi etsiä vielä jotain kivaa harmaa-valkoista kangasta muutamaan muuhun koristetyynyyn, niin on mukava balanssi niissä. Olenkin jo selannut Etsyä ja sieltä löytyisi kivoja kangaskuoseja näihin harmaisiin tyynyihin.

20130814_114241.jpg
Keltainen kangas Eurokankaasta.
il_570xN.393199546_jhj9.jpg
Kuva lainattu täältä.

Koska pinnasänky on vielä meidän makuuhuoneessa, en ole siihen miettinyt päiväpeittoa tai muutakaan. Sen aika on vasta kun vauva siirtyy omaan huoneeseen nukkumaan. Seuraavaksi oli siis kattolampun vuoro. Kattolamppu ei voi olla pojan huoneessa maalaisromanttinen kattokruunu, joten lähdin metsästämään keltaita lamppua. Ensiksi silmääni pisti Ikean SKOJIG -kattovalaisin, mutta koska olen perso designtavaroille, oli minun pakko saada Muuton Unfold -kattovalaisin, jonka tilasin Nordic Nestistä.

skojig-kattovalaisin__0099514_PE241580_S
SKOJIG -kattovalaisin. Kuva lainattu täältä.
111Muuto10_iso.jpg
Unfold -kattovalaisin. Kuva lainattu täältä.

Kattovalaisin on vasta matkalla uuteen kotiinsa, mutta jatkoin jo muiden sisustusideoiden metsästämistä. Lastenhuoneen matto on vielä todella hakusessa enkä oikein edes tiedä millaista etsin. Se voisi olla jotain mustan, harmaan ja valkoisen väliltä. Seinälle haluan laittaa jonkun ihanan taulun, jossa on sekä keltaista, harmaata että valkoista ja sen lisäksi jonkun hyllyn. Ensiksi olin ajatellut ihan Ikean LACK -hyllyä, mutta ihastuin monessa blogissa jo nähtyyn String Pocket -hyllyyn, jossa tulisi samaa teollisuusfiilistä kuin kattovalaisimessa. Siinä olisi tarpeeksi designia yhteen lastenhuoneeseen. En vain osaa päättää haluanko sen harmaana vai keltaisena, mutta ehkä keltaista alkaa olla jo liikaa makuuhuoneessa? Löysin myös Ikean sivuilta edullisen vaihtoehdon tälle hyllylle, mutta sitä on vain valkoisena ja eihän se nyt ole läheskään yhtä hieno kuin aito String Pocket? 🙂

01+(1).jpg
String Pocket, keltainen. Kuva lainattu täältä.
01.jpg
String Pocket, harmaa. Kuva lainattu täältä.
ekby-jarpen-ekby-gallo-seinahylly__01856
EKBY JÄRPEN, Ikean edullisempi vaihtoehto. Kuva lainattu täältä.

Meiltä löytyy tällä hetkellä lastenhuoneesta myös keväällä sinne Jyskistä hankittu Paul Frank -säkkituoli, mutta nyt kun se ei enää sovi väriteemaan, niin täytyy se varmaankin laittaa vaihtoon ja haaveilenkin jo tilalle Fatboyn keltaisesta Junior-kokoisesta säkkituolista.

FATBOY_junior_yellow_SMALL.jpg
Keltainen Fatboy. Kuva lainattu täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *