Kuin vanha Porvoo

Matkamme Tukholmasta Etelä-Ruotsiin Simrishamniin kesti yhteensä noin 7,5h kolmella pysähdyksellä. Oli siinä kestämistä istua, mutta Elis yllätti kyllä koko porukan positiivisesti, ei nimittäin kitissyt juuri lainkaan. Juuri kun oli enää puoli tuntia ajomatkaa jäljellä alkoi Elikselläkin voimat loppua ja saimme kuunnella huutokonserttia, mutta muuten oli aivan mielettömän nätisti. 

Simrishamn osoittautui aivan järjettömän kauniiksi paikaksi. Wikipediasta piti luntata oliko nyt kyseessä kaupunki vai kylä, mutta siellä lukeekin, että “Simrishamn on samannimisen Simrishamnin kunnan keskustaajama. Se sijaitsee Skånen läänissä ja Skånen historiallisessa maakunnassa Etelä-Ruotsissa. Vuoden 2010 lopussa taajamassa oli 6 527 asukasta.” Siis vau. Se oli aivan meren rannassa ja muistutti Porvoon vanhaa kaupunkia, mutta vielä monta kertaa kauniimpi. Yövyimme siellä sen nimisessä paikassa kuin Aurora Bed & Breakfast ja se oli aivan sairaalan vieressä ja onkin aikaisemmin toiminut sairaalan toimistorakennuksena.

Olisin mielelläni jäänyt Simrishamniin vielä pidemmäksi aikaa, mutta C:n pikkuveli ei saanut pidempää lomaa töistä, sillä tämä reissu tuli hieman ex tempore. C:n isä olisi myös varmasti halunnut tutustua Elikseen vielä pidempään ja samoin minä olisin halunnut tutustua häneen. Tulee ihan haikea olo tätä kirjoittaessa. 

Saimme nauttia nuo kaksi päivää aivan järjettömän hyvästä ruoasta ja seurasta. C:n isä on niin taitava kokki, että toivoisin hänen asuvan jo senkin takia meitä lähempänä, niin saisimme useammin nauttia hänen kokkaamistaan ihanista ruoista. Yritin toisena päivänä seurata keittiössä vierestä hänen kokkailujaan, jos sieltä vaikka olisi tarttunut muutama tippi tänne kotiinkin.

Marinointiin hän käytti Caj P:n grilliöljyjä, joita myydään Suomessakin hyvin varustetuissa ruokakaupoissa ja muistankin nähneeni tuossa meidän lähikaupassa noita tuotteita. Kastikkeena lihan kanssa oli Erik Lallerstedtin pippurikastike ja bearnaisekastike, joita MYÖS saa Suomesta. Aivan mielettömän hyvä juttu ja aionkin heti ensi viikolla käydä etsimässä molempia tuotteita käsiini. Nam, tulee ihan nälkä muistellessani noita ihania makuja.

Aivan Simrishamnin vieressä, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Kåsebergassa, oli Ruotsin Stonehenge eli Alen kivet. Kävimme toisena päivänä katsomassa niitä ja näky olikin aikamoinen. Olin kuullut aikaisemmin Stonehengestä, mutta en tiennyt siitä sen enempää ja se olikin aika mielenkiintoinen juttu. Alen kiville on arveltu erilaisia käyttötarkoituksia, kuten mm. sen olleen aurinkokalenteri. En nyt ala sen enempää tässä historioitsemaan, vaan ohjaan kiinnostuneita tutustumaan aiheeseen lisää vaikka Wikipediasta.

Tiistaiaamuna heräsimme haikein mielin, kun piti lähteä ajamaan takaisin Tukholmaan. Söimme maittavan aamiaisen ja otimme vielä viimeiset yhteiskuvat C:n isän kanssa. Laivalle päästyämme kävimme pikaisesti Tax Freessä ja tuhlasimme muutamat kolikot hedelmäpeleihin ja kömmimme takaisin hyttiin. Olimme kaikki niin väsyneitä, että nukahdimme jo ennen kahdeksaa illalla ja hieman jäikin harmittamaan, että meni ihan hukkaan varaamani “se-parempi-hytti-ja-laiva”. 😀
P.S. Avain tuonne nyt blogikirppiksen, joten kaikki nyt tsekkailemaan mitä sieltä löytyy. Teen siitä vielä kyllä oman julkaisun.

P.P.S. Pahoittelut noista kamalista filttereistä kuvissa, intouduttiin testailemaan meidän uuden kameran valmisfilttereitä ja onhan noi aika kamalia.

kuva1.jpg

kuva2.jpg

kuva3.jpg

kuva4.jpg

kuva5.jpg

kuva6.jpg

kuva7.jpg

kuva8.jpg

kuva9.jpg

kuva10.jpg

kuva11.jpg

kuva12.jpg

kuva13.jpg

kuva14.jpg

kuva15.jpg

kuva16.jpg

kuva17.jpg

kuva18.jpg

kuva19.jpg

Mainos alkaa

Mainos päättyy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *