Korvatulehdus

Eilen lähdettiin puolen tunnin varoitusajalla uudestaan Pikkujättiin ja tällä kertaa tietoisesti varasin ajan eri lääkärille. Korvatulehdushan sieltä löytyi.

Eliksellä oli neljättä päivää 40 asteen kuume ja vointi oli muuttunut pirtsakasta, hyvin syövästä lapsesta flegmaattiseen, itkuiseen ja syömättömään versioon. Vain vesi ja maito kelpasi sekä äidin syli.

Edellisenä iltana hän myöskin heräsin kamalaan itkuun ja jouduin ottamaan Eliksen olohuoneeseen rauhoitellakseni hänet. Yhtäkkiä hän alkoi tekemään jotain röyhtäyksen kaltaista ääntä kurkussa jota seurasi kamala säikähtäminen ja paniikinomainen itku. Itsekin säikähdin mikä mahtoi olla vikana mutta sain kun sainkin Eliksen sekä itseni ja C:n untenmaille ja loppuyö meni hyvin.

Eilinen lastentautien erikoislääkäri oli heti sitä mieltä, että Eliksen korvissa oli liikaa vaikkua eikä hän pysty näkemään onko tulehdusta vai ei. Toisin kun edellispäivän lääkäri joka vain määräsi Vaxolia korvien puhdistukseen, tämä alkoi liottamaan ja imuroimaan korvia puhtaaksi ja samantien löytyi korvatulehdus. Voitte varmaan arvata, että väkisinkin jäin miettimään oliko korvatulehdus siellä jo edellisenäkin päivänä mutta lääkäri vain laiska. Noh, sitähän emme koskaan saa tietää, mutta hyvä että menimme uudelleen näytille ja saatiin samalla korvatkin puhtaaksi. Oli kyllä niin ihana lääkäri toissapäiväiseen verrattuna että laitampa ihan nimen muistiin ja jatkossa yritän saada aina hänelle ajan. Hän oli myös sitä mieltä, että Elis tarvitsee lääkehengittelyä ja määräsi meille vielä kotiin Ventolinea inhalaatiosumutteena ja siihen Babyhaler tilajatke. Saimme jo edelliseltä lääkäriltä Ventolinea oraaliliuoksena, mutta tämä lääkäri oli sitä mieltä ettei se tehoa tarpeeksi / riittävän nopeasti (en muista tarkalleen mitä siitä sanoi).

Tänään Elis olikin jo parempi ja kuumetta oli 38,5 astetta ja koko kropan sijaan enää pää oli kuuma aamulla ja poikakin pirteämpi. Aamupuurokin maistui. Huh huh, kyllä nuoria vanhempia säikäyttää tällainen.

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *