Kunnon rukkaset

Lasten talvirukkaset on kyllä sekava maailma. Olemme testailleet kyllästymiseen saakka erilaisia viritelmiä, jotta Eliksellä olisi mukava ulkoilla. Meillä on ainakin kahdet erimerkkiset toppahanskat ja sen lisäksi löytyy miehen mummon neulomia lapasia, fleecehanskat ja tietenkin kurahanskat. No kurahanskat nyt pitää kosteuden, se on selvä. Mutta mitä sinne alle jotta kädet pysyy myös lämpiminä ja ulkona pystyy vielä leikkimään. Meidän talouteen päätyneet toppahanskat eivät ole yhdetkään olleet riittävän lämpimät paukkupakkasilla ja kuitenkaan niiden alle ei enää toisia hanskoja pysty laittamaan. Sitten ollaan kokeiltu vaan villahanskoja ja kurahanskoja yhdistelmänä, mutta sekään ei lämmitä riittävästi.

P2130090-12.jpg

Turhautuneena tähän ongelmaan päätin etsiä ratkaisun keskustelupalstoilta ja sieltä löytyikin useampi nahkarukkasia kehuva kommentti, joten ajattelin vielä antaa niille mahdollisuuden. Halusin tietysti meille parhaat mahdolliset nahkarukkaset ja googlettelun kautta päädyin suomalaisen Paccas Oy:n sivuille, joka valmistaa rukkasia ja lakkeja käsityönä poronnahasta.

Kyseessä on yritys, jonka juuret ulottuvat yli sadan vuoden taakse ja kädentaidot ovat jatkuneet jo neljän sukupolven verran. Paccas Oy valmistaa rukkasia niin lapsille kuin aikuisillekin. Rukkaset on saatavissa joko merinovilla- tai teknisellä polyesterivuorella. Rukkasia on myös eri väreissä, tytöille löytyy mm. ihanat vaaleanpunaiset. Valitsin kuitenkin Elikselle tylsästi mustat rukkaset ja merinovillavuorella, tosin jos valikoimassa olisi ollut esimerkiksi keltaiset rukkaset, olisin varmasti valinnut ne!

Ja nyt muutaman viikon käytön jälkeen voin todeta niiden todellakin olevan kaikkien kehujen arvoiset, ne lunasti lupauksensa. Nahkarukkaset on mitä mainioimmat Suomen talveen, koska ne kestävät märät loskakelit ja paukkuvat pakkaset. Nollakeleilläkään kädet eivät hikoile hanskoissa. Aluksi pelkäsin valinneeni Elikselle liian pienet hanskat, koska nämä eivät jousta samalla tavalla kuin muut talvihanskat, mutta sitten löysinkin Paccas Oy:n sivuilta ohjeen missä neuvottiin kääntämään kinnas kaksinkerroin niin että saa peukalon hyvin paikoilleen. Muutaman käyttökerran rukkaset ovat alkaneet menemään todella sujuvasti käteen ja olen ollut niihin vain entistä tyytyväisempi.

P2150005-1.jpg

P2150009-3.jpg

P2150012-4.jpg

P2150016-5.jpg

P2150019-6.jpg

P2150021-7.jpg

Eilen sunnuntaina hemmoteltiin meitä taas ihanalla aurinkoisella säällä ja päätimme Eliksen kanssa heti aamusta lähteä ulos kävelylle katsomaan heppoja lähitallillemme. Samalla tuli testattua rukkaset myös kirpeällä pakkasilmalla, kun tähän saakka ollaan vain jouduttu tyytymään märkiin loskakeleihin. Enkä kyllä keksi mitään huonoa sanottavaa hanskoista, paitsi että Elis tykkää imeskellä niitä. 😀 Yhtenä päivänä olin unohtanut kuravaatteet kotiin, joten Eliksellä oli ollut ulkoillessa päiväkodissa pelkät nahkarukkaset ja haalari. Haalari oli tietysti vuotanut ihan läpi, mutta rukkaset ne vain piti Eliksen kädet kuivina.

Onko teillä kokemusta nahkarukkasista, mitä olette pitäneet? Vai onko kenties jotkut toiset luottorukkaset lapselle?

(Nahkarukkaset saatu alennuksella bloginäkyvyyttä vastaan)
Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *