Kylpyhuone remontin jälkeen

kph-1.jpg

Joko olette odottaneet tätä postausta? Minä ainakin olen. Kylpyhuoneremontin valmistuminen ”hieman” viivästyi aikataulusta ja niinhän sitä sanotaan, että budjetti ja aikataulu ylittyy aina tällaisissa hommissa. Niin joo, kyllähän se budjettikin venyi. 😉 Kylpyhuone ei vieläkään ole täysin valmis, seinästä puuttuu peili ja valaisin syystä etten ole uskaltanut tehdä niiden suhteen vielä mitään päätöksiä. Oikeastaan viime viikolla vasta saatiin altaan hana kiinni, muuten kylpyhuone ja sauna on ollut jo kesästä saakka käytössä.

Kylpyhuoneremontin aikataulu piti itse remontin osalta täysin, mutta kalusteiden kanssa kävi pieni mittausmoka ja uusien kalusteiden toimitusaika venyi sitten 6 viikolla. Muutenkin kalusteiden tilaus viivästyi, koska en osannut päättää millaiset kalusteet lopulta haluan. Kalusteiden taakse piilotetut kaukolämpöputket päättivät sitten tämänkin ongelman puolestani, koska niiden takia jouduimme vaihtamaan ideani vierekkäisistä pesukoneesta ja kuivausrummusta pesutorniin.

Olen todella tyytyväinen kylpyhuoneeseemme ja saunaan sekä materiaalivalintoihini. Saunaan tuli seiniin valmiiksi mustaksi käsiteltyä paneelia ja kattoon sekä lauteisiin haapaa. Alusta asti oli selvää, että mustaa paneelia tullaan laittamaan saunaan, mutta vasta pitkän mietinnän jälkeen päädyttiin tosiaan vain noihin seiniin, ettei saunasta olisi tullut liian tumma ja mielestäni se onnistui erinomaisesti. Halusin myös saunaan lauteisiin upotettavan kiukaan ja päädyimme Harvian tornikiukaaseen. LED-valoja en osannut ajatella saunaan etukäteen laisinkaan ja päädyttiinkin hyvin yksinkertaiseen ratkaisuun laittaa ne lauteiden suunnanmukaisesti kattoon ja yksi kiukaan päälle.

kph-6.jpg

kph-2.jpg

kph-4.jpg

kph-13.jpg

Koko kylpyhuoneen ideointi lähti mustista kuusikulmaisista laatoista. Tiesin alusta saakka haluavani sellaiset ja metsästinkin niitä joka paikasta. Lopulta löysimme täydellisen yksilön Pukkilan valikoimasta ja itseasiassa nyt niitä on alkanut sitten tupsahdella jokapaikkaan, viimeksi näin juuri Bauhausin mainoksessa. Halusin myös kovasti marmorikuvioitua laattaa kylpyhuoneeseen ja mietin pitkään sopiiko sellainen yhteen tuon kuusikulmaisen laatan kanssa, mutta onneksi rohkeasti vain luotin visiooni ja ainakin omasta mielestäni ne mätsäävät. Ideat ei suinkaan loppunut tähän, vaan pitihän myös betoniefektiseinääkin vähän saada kylpyhuoneeseen ja päädyinkin ratkaisuun, jossa kalusteiden taakse tuleva seinä jätettiin laatoittamatta ja siihen lätkittiin sitten tuollainen rouhea betoniefektiseinä. Omaan makuuni tuo betoniefektiseinä olisi saanut olla aavistuksen kylmemmän harmaampi. Nyt siinä on pienenpieni ruskeanvihreä sävy, mutta vaihtoehtoja ei juurikaan tarjottu, joten tällä mennään ja missään nimessä en voi sanoa olevani epätyytyväinen!

kph-8.jpg

Kalusteet valitsimme lopulta Keittiömaailmasta A’la Carte -mallistosta ja siis kyseessähän on oikeasti keittiö-/kodinhoitohuoneeseen tarkoitetut kalusteet. Halusin kuitenkin, että meillä yhdistyy kylpyhuoneessa kodinhoitohuone. Ovet ovat Festa -mallistoa, jotka ovat vetimettömiä ovia vedinurilla. Kvartsitaso tuli Ylämaan Graniitista ja siihen on integroitu Frankenin Kubus komposiittiallas. Olin lähettänyt Keittiömaailman yhteyshenkilölle ideakuvia kylpyhuoneen kalusteista ja niiden pohjalta valikoitui sitten tällainen setti. Olen tähän myös sanoinkuvaamattoman tyytyväinen.

kph-15.jpg

kph-18.jpg

kph-9.jpg

kph-10.jpg

kph-16.jpg

Alkuperäisessä kylpyhuoneessa oli yksi suihku samalla seinällä kun kalusteet, mutta halusin meille kaksi sadesuihkua vierekkäin ja päädyimme siirtämään niiden paikkaa peräseinälle. Lisäksi puhkasimme seinän saunan ja suihkun välillä ja laitoimme siihen lasin, kuinka omaperäistä. 😉

kph-7.jpg

kph-14.jpg

Kylpyhuone on kokonaisuutena täysi kymppi ja seuraavaan remonttiin saakka ainakin oma ehdoton lempipaikkani asunnossa, vaikka en mikään suihkussa läträäjä olekaan. Kotimme sisustuksen lisäksi tässä huoneessa näkyy oman käden jälki, ei tietenkään kirjaimellisesti (vaikka kyllä kerran kaatosateessa raahasimme äitini kanssa K-Raudasta saunan paneeleita pakettiautoon).

Tässä vielä lista tuotteista:

Suihkut / Oras Hydra 392
Seinälaatat / Kymppi-Lattiat Natural Chic Statuario 26×61
Lattialaatat / Pukkila Hexagon Natura musta 10×11,5
Kalusteet / Keittiömaailma A’la Carte Festa
Taso / Ylämaan graniitti, valkoinen kvartsitaso 20mm
Allas / Franken Kubus KGB-50, musta
Hana / Damixa Lyra
Kiuas / Harvia Cilindro
Lauteet ja seinä- ja kattopaneelit / K-Rauta
Lauteiden rima / Puukeskus

4 kommenttia “Kylpyhuone remontin jälkeen

    1. Kiitos kommentistasi. 🙂 Saunan lasitus on sävyltään savu, en muista enää ollenkaan mistä hankittiin tämä mutta voin suositella sellaista yritystä kun Lasitehdas tai Hietakari. 🙂

  1. Ihanalta näyttää! Miten leveä tuo seinä mahtaa olla jossa suihkut ovat ja onko tila riittänyt hyvin kahdelle suihkuttelijalle?

    1. Kiitos viestistäsi. 🙂 Tuo oli 1500mm ja oikein mainiosti mahtui kaksi suihkuttelijaa, en koskaan kokenut ahtaaksi ainakaan itse. 1500mm taitaakin olla suositeltu minimi leveys seinälle, johon suunnitteilla kaksi suihkua. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *