Viherkasvien huoltoa

peikonlehti.jpg

Ostin vuosi sitten Peikonlehden ja tuttuun tapaani olen hoitanut sitäkin huonosti. Mutta se on siitä huolimatta pysynyt mukana matkassa, kasvaen kokoa ja tehden uusia lehtiä. Nyt jo kuukauden päivät olen suunnitellut uuden isomman kukkaruukun ostamista, saamatta kuitenkaan mitään aikaiseksi.

Toissa viikolla silmääni kuitenkin osui vuodentakaiset kuvat peikonlehdestäni ja tajusin miten paljon se oikeasti on kasvanut. Samaan aikaan kiinnitin huomiota uusiin, vielä rullallaan oleviin lehtiin ja päätin toimia ennen kuin on liian myöhäistä. Kävin hakemassa Bauhausista samanlaisen, kokoa isomman ruukun ja kukkamultaa ja ryhdyin sunnuntaina toimeen.

Ottaessani peikonlehteä pois aikaisemmasta ruukusta, huomasin järkytyksekseni miten isot juuret viherkasvilleni oli kasvanut. Mutta vielä kamalampaa, huomasin vain iskeneeni sen vuosi sitten muoviruukussaan toisen ruukun sisään ja juuret olivat alkaneet kasvamaan muoviruukun pohjassa olevista rei’istä läpi. Mikään viherpeukalohan en ole, mutta tietääkseni näin ei nimenomaan saisi tehdä, vaan ne pitäisi aina istuttaa ruukkuihin. Ihme, että peikonlehti on jaksanut pysyä mukana.

Nyt asia on kuitenkin korjattu ja peikonlehti sai juurilleen isomman ruukun ja tuntuu kuin koko peikonlehti näyttäisi nyt isommalta ja komeammalta uuden ruukun myötä. Peikonlehti on nyt viikon verran saanut totutella uuteen isompaan kotiinsa ja se kyllä todella kaipasi sitä. Vauvalehdet aukesivat samantien ja uusia on jo tullut lisää. Toivottavasti meillä on vielä monta vuotta yhdessä kaikista edellisestä epäonnistumisista huolimatta. Muut kasvit pysykööt meillä tästä lähtien muovisina tai silkkisinä, leikkokukkia lukuunottamatta.

peikonlehti-3.jpg

peikonlehti-6.jpg

peikonlehti-2.jpg

Mainos alkaa

Sähkön hinta on nyt ennätys korkealla. Säästä sähkössä ja ota tästä Kotimaan Energian kiinteähintainen ja turvallinen sähkö 24 kuukaudeksi alkaen 9,97 snt / KwhMainos päättyy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *