Kännykkäkameran nurja puoli

Kännykkäkamerat, ne pirulaiset. Niillä on niin helppoa ottaa kuvia ja niiden kuvanlaatu on ihan järjettömän hyvä. Hyvin harvoin enää tulee otettua esimerkiksi itsestään kuvia muuten kuin kännykkäkameralla, koska se kulkee mukana joka paikassa. Tiesittekö mitä niiden laajakulmainen optiikka kuitenkin tekee henkilökuville? No saa meidät näyttää hurjan paljon hoikemmilta kuin mitä oikeasti olemme.

Itsekin olen tässä tyytyväisenä jo muutaman vuoden kerryttänyt massaa ja katsonut kehonkuvaani vain kännykkäkuvien kautta ajatellen, että hyvältä näyttää vielä, ei huolta. Pelkän kuluneen kesän aikana painoa on tullut peräti 3 kg, siis vain muutaman kuukauden aikana! Silti kuvissa näyttäytyi ihan samannäköinen typy. Ihmettelin miten se on mahdollista, koska olen painanut näin paljon viimeksi yli 10 vuotta sitten, jolloin ne kilot myös näkyi.

Käydessämme ystäväni kanssa kuvailemassa pellolla kunnon järkkärillä ja 50mm linssillä, tajusin sen. Olin suurimmassa osassa kuvia sellainen turvonnut porsas, että kuvat päätyivät suoraan roskakoriin. Kuvat ei osoittanut tälle suruunsa syöneelle ja juoneelle tyttöselle yhtään armoa. Ja hyvä näin, sillä nuo kuvat herättivät etten voi enää elää näin. Päätin jälleen kerran, ties kuinka monetta kertaa, että nyt on tehtävä jotain. En olekaan nyt kolmeen viikkoon lipittänyt iltaisin sitä viinilasillista enkä käynyt syömässä pikaruokaa, herkuista puhumattakaan. Olen palannut takaisin salille ja sen lisäksi myös lenkkipolulle. Käyn Benin kanssa pitkillä lenkeillä lähes joka päivä, joko aamulla aikaisin tai sitten illalla. Ja voin sanoa että se tuntuu hyvältä! Kyllä se on urheilu ja ulkoilma joka tähän pahaan mieleen auttaa eikä alkoholi ja ruoka.

Miten sitä onkin niin helppo aina repsahtaa? No niin tai näin, en aio jäädä sitä suremaan vaan katse eteenpäin.

Tämän tekstin tarkoituksena ei kuitenkaan ollut tarkoitus kertoa uusista elämäntavoistani, vaan muistuttaa, että se kamerakännykkä on kyllä yksi viheliäinen paskiainen, älkää luottako siihen. Se valehtelee ja vääristää.

Mainos alkaa

Sähkön hinta on nyt ennätys korkealla. Säästä sähkössä ja ota tästä Kotimaan Energian kiinteähintainen ja turvallinen sähkö 24 kuukaudeksi alkaen 9,97 snt / KwhMainos päättyy

4 kommenttia “Kännykkäkameran nurja puoli

  1. Tämä on niin totta! Minulla kävi tosin niin päin, että kun ostin kameraani 45mm objektiivin, luulin lihoneeni ja ihmettelin miksi en näytä kasvoista hoikalta. 😀 Se kun ei kännykkäkameran tai muiden laajakulmalinssien tavoin hoikista.

  2. Enpä olekaan kiinnittänyt huomiota tähän, mutta nyt kun sanoit täytyy heti mennä kuvailemaan ja vertailemaan miltä ne oikein näyttää 😀

  3. True story! Oon aika pitkälti lopettanut kännykällä itsestä kuvien ottamisen ellei snäppiä tai Instan storya lasketa, nykyään instankin kuvat on ihan kunnon kameralla otettuja. Ihanan väriset hiukset sulla kuitenkin on ja voisiko olla, että kuvia katsoessasi iski pikkuinen itsesensuuri ja jos meiltä olisi kysytty olisi joukossa ollut tosi nättejä otoksia ;D

    hanna
    http://www.hannamariav.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *