Hempeä joulukattaus

Päätin eräs ilta lähteä hakemaan vähän joulutunnelmaa kotiin tekemällä jouluisen kattauksen. Tässä kattauksessa on yhdisteltynä eri astiastoja ja heittäydyin oikein villiksi ja alimpana on itseasiassa Marimekon jättikokoinen Oiva-tarjoiluastia. Hempeän vaaleanpunainen lautanen on Pentikin Kallio-sarjaa, musta kulho Pentikin Kivi-sarjaa ja muki Pentikin Halla-muki.

Vaihdoin muutama kuukausi takaperin lennosta lähes koko astiastoni Pentikin Kallio-astiasarjaan. Rakastuin siihen ensisilmäyksellä enkä saanut sitä mielestäni. Laitoin vielä samana iltana Marimekot ja Iiittalat myyntiin ja sain riittävästi rahaa päästäkseni alkuun uuden astiaston keräämisessä.

Kallio-astiasarja koostuu hempeästä vaaleanpunaisesta, harmaasta ja valkoisesta ja niitä voi ihanasti yhdistellä keskenään. Hankin itselleni heti ruokalautaset harmaan sävyssä, leipälautaset vaaleanpunaisina ja laakeat pastakulhot valkoisina. Suurin syy ihastumiseeni tätä sarjaa kohtaan oli siinä, että niissä näkyy käsityö. Jokainen astia on uniikki, koska ne on käsityönä valmistettu. Niitä ei ole siloteltu liikaa, vaan pieni epäsymmetrisyys näkyy niissä. Niin kauniita!

Pentikin Kivi-sarja sopii aivan täydellisesti Kallion kanssa, tuoden hieman rouheutta muuten niin hempeään astiastoon. Pyysin Pentikiltä lainaan muutamia astioita voidakseni sommitella niitä keskenään ja pystyäkseni tekemään jonkinlaisen päätöksen lopuista astioista.

Laina-astioista inspiroituneena päätin siis hieman leikitellä niillä sekä omilla astioillani ja tehdä omannäköiseni joulukattauksen. Mitäs pidätte? Oma jouluni ei suinkaan sisällä joulun punaista, vaan vaaleanpunaista.

6 kommenttia “Hempeä joulukattaus

  1. Onpa kauniin näköinen kattaus, kaikki mätsää juuri sopivasti toisiinsa 🙂 Pentikin astiastot on kyllä aivan ihania (niin kuin kaikki muukin tietysti Pentikillä haha)!

  2. Ihana yksinkertaisen kaunis kattaus 🙂 Mulla ei valitettavasti ole silmää tällaisille yhtään, mutta jouluna täytyy yrittää hieman panostaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *