Viikonloppu Pariisissa

Pahoittelut takkuisesta kirjoittelusta, mutta on myönnettävä, että viimeiset pari viikkoa on mennyt sellaisessa onnellisuuskuplassa ettei kirjoittelu ole oikeastaan houkutellut. Sen lisäksi työt ovat syöneet paljon aikaani, päivätyöni lisäksi kun olen haalinut itselleni jo kaksi isoa sisustussuunnitteluprojektia, jotka vievät sitten sen lopunkin vapaa-ajan.

Viime viikonloppu vierähti kuitenkin mukavissa merkeissä, matkustimme nimittäin ystäväni kanssa Pariisiin lapset mukana. Vaikka Pariisista sanotaankin sen olevan enemmän kaupunki pariskunnille kuin lapsiperheille, oli meillä todella ihana loma siellä lasten kanssa.

Ystäväni 9-vuotias poika on haaveillut jo pitkään Eiffel-tornin näkemisestä ja oikeastaan siitä koko idea reissuun lähti. Ystäväni kysyi meiltä viime vuoden marraskuussa, jos meitä kiinnostaisi lähteä heidän kanssaan ja totesin vain, että miksipäs ei.

Hävettää myöntää, mutta olin hieman ennakkoluuloinen Pariisia kohtaan, monet puhuivat siitä negatiiviseen sävyyn ja reissun lähestyessä teki jo mieli perua koko matka, mutta olikin ihana yllättyä kaupungista positiivisesti!

Pariisista on sanottu ettei sitä pysty kokemaan kokonaan yhdellä kerralla ja se todella pitää paikkansa. Upeita nähtävyyksiä riittäisi siellä varmaan muutamaksikin viikoksi nähtäväksi ja lasten kanssa jouduttiin tietysti minimoimaan ne entisestään. Saimme kuitenkin kokea Eiffel-tornin, Notre Damen, Riemukaaren ja Louvren pyramidin. Kävimme myös katsomassa Vapauden liekkiä, joka muistuttaa Prinsessa Dianan kuolemasta siellä.

Olimme valinneet hotelliksi Mercure Paris Centre Eiffel Tower hotellin, joka nimensä mukaisesti sijaitsi aivan Eiffel-tornin vieressä ja hotellihuoneemme ikkunasta pystyimme ihastelemaan Eiffel-tornia sen säihkyessä illan hämärtyessä. Hotelli oli kyllä sijaintinsa ja puitteidensa puolesta todella hyvä!

En ollut aikaisemmin ollut kiinnostunut matkustamisesta Pariisiin, mutta nyt haaveilen jo seuraavasta matkasta sinne, kenties aikuisessa seurassa, jolloin voitaisiin käydä mm. Louvren taidemuseossa.

Olisi kiva kuulla, mitä muut ovat mieltä Pariisista. 🙂

7 kommenttia “Viikonloppu Pariisissa

  1. Useampi Pariisin reissu lasten kanssa koettuna. Käyty joka vuosi uusia nähtävyyksiä katsomassa ja tietysti aina Disneyland. Hyvin lapset jaksaneet myös Louvressa kierrellä ja jonottaa kohteisiin. Ihana kaupunki, aina uutta koettavaa. Suosittelen ?

    1. Disneyland oli nytkin mielessä, mutta sen verran kylmät kelit oli että päätettiin lopulta olla menemättä. 🙂 Itse kyllä ihastuin Pariisiin myös ja varmasti tullaan käymään siellä vielä toistekin. <3

  2. Paris, Paris <3 Muistan kun kävimme aviomieheni kanssa siellä, aikaa taitaa olla jo lähes 10 vuotta mutta oli se vaan niin upea paikka, rakastuin! Eiffel oli upea pimeällä, kun siihen sytytettiin välkkyvät valot — en tiedä onko se vakiona vai vain tuolloin. Koko kaupunki on kokemisen arvoinen!

    1. Oli kyllä tosi upea paikka! Ja ihmiset olivat tosi ystävällisiä vaikka muuta olinkin kuullut. Välkkyvät valot syttyivät nytkin Eiffel-torniin, olisikohan ollut seitsemältä illalla ensimmäisen kerran ja siitä aina tasatunnein muutaman minuutin ajan. 🙂

    1. Oli kyllä! 🙂 Vähän harmitti kylmä sää, mutta kyllä siellä tarkeni. Täytyy myös itse suunnistaa sinne joskus alkukesästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *