Valaisinhaaveita

Pakko tulla jakamaan tänne hieman valaisinhaaveitani, joita olen tässä lähipäivinä herätellyt törmäilemällä useampaankin todella kauniiseen valaisimeen. Sisäinen sisustaja on taas nostanut päätään, kun tuntuu että en ole kaivannut minkäänlaista uudistusta tänne kotiin aikoihin. Ja puhun nyt todellakin sisustamisesta, koska en kiellä kaipaavani uudistusta kotiini! Edelleenkin haaveilen uudesta keittiöstä, vessaremontista, portaiden uusimisesta, uudesta takasta, mutta nyt en tarkoita niitä.


Kuva lainattu

Olen aivan myyty Louis Poulsenin PH 5 Mini kattovalaisimille, jota en olisi uskonut koskaan tapahtuvan. Olen mieltänyt valaisimen muotoilun aikaisemmin jotenkin sellaiseksi vanhanaikaiseksi ja retroksi, mitä se toki onkin, mutta aikaisemmin näin sen huonona asiana. Nykyään se miellyttää silmää ihan todenteolla ja erityisesti nuo uudet värisävyt.


Kuva lainattu

Toinen sydämensulattaja on Olucen Atollo 236 pöytävalaisin sekä hyvin samanhenkinen New Worksin Kizu pöytävalaisin, joista ehkä jälkimäinen sykähdyttää vielä enemmän. Se on vain kaikessa yksinkertaisuudessaan upea!


Kuva lainattu

Yksi kattovalaisin, jonka herättämät tunteet yllätti itsenikin, on &Traditionin Formakami JH4. Se on moderni tulkinta aasialaisesta paperilyhdystä ja voi kääk miten ihana se on! En olisi ikinä voinut kuvitellakaan, että ihastuisin ensinnäkään paperivalaisimeen, mutta enimmäkseen aasialaishenkiseen sisustukseen. Silti jokin tuossa puhuttelee ja koska hintakaan ei ole yhtä kirpaiseva kun edellämainituissa, voi olla että makuuhuoneen valaisin vielä tulee päivittymään tähän kevään aikana.

 

4 kommenttia “Valaisinhaaveita

  1. Kauniita valaisimia kaikki, minun suosikkini on Poulsenin PH 5 Mini kattovalaisin – klassikko. Tuota &tradtionin paperivalaisinta en ole ennen nähnytkään, on kyllä upea. Eikö olekin hauskaa kuinka välillä ei sisustusjutut ole mielessä ja sitten sisustukseen iskee taas hirmuinen himo.

  2. Aika vähän designvalaisimista olen edes haaveillut kun sisustamiseen panostaminen ei oikein ole juttuni – ei ainakaan kerran kohdalleen saadun sisustamisen muuttaminen! Mutta Artekin kahteen suuntaan valoa näyttävästä lattiavalaisimesta olen kyllä joskus haaveillut, mutta toistaiseksi sen paikkaa pitää Ikeasta ostettu ihan tavallinen lattiavalaisin.

  3. Ihania haaveilukohteita sinulle. Itse olen pitkään haaveillut PH Artichoke valaisimesta vuosia. Välillä on mielessä käynyt myös tämä PH5 mutta jotenkin Artichoke polttelee enemmän. Toinen klassikko, jonka joskus haluaisin on Yki Nummen valkoinen Modern Art pöytävalaisin.

  4. Nyt kun valon määrä lisääntyy, eivät valaisimet enää tunnu niin tärkeältä. Siis hetkeen. Heti kun syys taas pimentää iltoja, herää minussa halua hankkia lisää kohdevaloja. Mitään erityisiä designvalaisimia minulla ei ole nykyään haavelistalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *