Uusi skandinaavisen linjakas takka

Tässä se nyt vihdoin on, meidän uusi takka. Toisin kuin moni veikkaili, meille valikoitui Nordpeisin Odense. Sen sirous ja ns. integroitu halkoteline houkutteli ja olin ehtinyt ihastumaaan vastaavanlaiseen takkaan jo muutama vuosi takaperin eräässä uudiskohteessa, josta kävin ottamassa referenssikuvia rakentajalle.

Kyseessä on 253 kg painava elementtitakka, jonka ammattilaiset asensivat paikoilleen. Takka viimeisteltiin maalaamalla ja sävyksi olisi voinut valita minkä tahansa haluamansa sävyn, mutta päädyin kuitenkin valkoiseen.

Koko projektiin vanhan purusta uuden asentamiseen ja seinien maalaamiseen sekä lattian korjaukseen meni tosiaan vain kaksi työpäivää. Ensimmäisenä päivänä saatiin kaikki seinien ja takan maalausta vaille valmiiksi, sain siis vielä yhden lisäpäivän aikaa tehdä päätöksen seinien väristä, joka tuntuikin olevan melkoisen vaikeaa. Kirjoittelen tästä kuitenkin lisää vielä myöhemmin!

Vielä emme ole takkaa testanneet, ainoastaan kynttilöitä olen siellä polttanut. Olen tyytynyt toistaiseksi ihastelemaan sitä vain sellaisenaan ja sitä kelpaakin ihastella ilman takkatultakin. Oli onni onnettomuudessa ettemme sitä sytyttäneetkään, sillä sain puhelun Suomen Sisustustakasta jälkitoimitettavasta hormin peitelevystä ja tuli puheeksi takan sytytys. Tässä takkamallissa on nimittäin erittäin tärkeää, että sytytyksessä käyttää pikkupuita. Kun liekki alkaa laantua, voi takkaan lisätä normaalikokoisia klapeja.

Mitäs olette mieltä uudesta takasta? Vanhan takan pääsette näkemään tästä edellisestä postauksesta (klik!)

6 kommenttia “Uusi skandinaavisen linjakas takka

  1. Upeita kuvia ja ihana takka. Pieni huomio layoutista: Tekstiä oli hieman hankala lukea, kun se se oli vaaleaa ja taustalla oli tuo sininenen mainos. Mutta varmaan et voi siihen mainokseen itse vaikuttaa. Joka tapauksessa upeat kuvat!

    1. Joo huomasin eilen saman, että tuo mainos pilaa layoutin, mutta onneksi se häviää painamalla refreshiä selaimesta. Täytyy kyllä antaa siitä palautetta! Kiitos kommentista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *