Mitä kuuluu puoli vuotta valmistumisen jälkeen?

Ensiksikin pyydän anteeksi blogihiljaisuuttani. Kauhistuin huomatessani, että en ole kirjoittanut mitään yli kuukauteen. Instagramia olen kyllä päivittänyt, mutta jotenkin elämä on vaan nyt vienyt eikä aikaa ole ollut blogille. Tai olisi ehkä ollutkin, mutta myönnän viihtyneeni paremmin mieheni kainalossa kaiken vapaa-ajan. 🙂

Siitä on nyt kulunut puoli vuotta, kun valmistuin Helsinki Design Schoolista sisustussuunnittelijaksi, mutta mitä sille saralle kuuluu nyt? Mitenkään itsestäänselvyys ei itselleni ollut, että se poikisi heti oman alan töitä ja tiedän ettei monikaan koulukavereistani ole päässyt vielä kiinni projekteihin. Itselläni on käynyt sen sijaan aika hyvä tuuri, josta saan kiittää oikeastaan nykyistä työpaikkaani, sillä kontaktit ovat pitkälti sieltä.

Heti valmistuttuani sain ensimmäisen projektini, jonka parissa talvi ja kevät vierähti. Kohteena oli 94 m² suuruinen neljän makuuhuoneen kerrostalohuoneisto, jossa aloitettiin täysremontti. Koska kyseisessä taloyhtiössä oli juuri alkamaisillaan putkiremontti, jouduin aika pikaisella vauhdilla tekemään kylpyhuonesuunnitelmat ja vasta sen ympärille lähdettiin suunnittelemaan muun huoneiston remonttia.

Meillä osui ajatusmaailma heti yhteen asiakkaani kanssa. Halusimme kunnioittaa 60-luvun helsinkiläiskerrostalon henkeä ja sen puitteissa mietimme pintamateriaaleja ja värejä. Oli mahtava päästä tekemään heti sellaista projektia, jossa asunnosta tehdään omannäköinen, eikä mietitä jo sen myyntiarvoa valiten mahdollisimman neutraaleja pintamateriaaleja ja värejä.

Projekti oli opettavainen ja työtunteja kuluikin melkoisesti, mutta jokainen käyttämäni tunti oli kyllä mieluisa ja tämän työn myötä vahvistuin siitä, että tämä on ehdottomasti sitä mitä haluan jatkossakin tehdä!

Tällä hetkellä työn alla on jo seuraava projekti, rakenteilla oleva omakotitalo. Siellä tullaan näkemään vaaleita pintoja, marmoria ja designia. Kohde on todella upea ja pääsen työskentelemään yhdessä rakentajan kanssa. Työkaluinani on ainoastaan rakennuslupakuvat ja mielikuvitus, joten työnteko on hyvin erilaista kuin edellisessä projektissa.

Kiinnostaisiko teitä nähdä näitä projektejani ja kuulla niistä lisää? Odotan vielä, että tuo ensimmäinen kohteeni valmistuisi ja sitten käyn kuvaamassa siitä referenssikuvat, jotka mielelläni jaan tänne teillekin. 🙂

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

4 kommenttia “Mitä kuuluu puoli vuotta valmistumisen jälkeen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *