Kohti pohjoista

Olemme keväästä saakka suunnitelleet loppukesäksi vielä reissua etelän lämpöön ja olenkin viikottain käynyt vahtaamassa hintoja mm. Kroatiaan, miettinyt kaikkea hotellin ja airbnb asunnon välillä, auton vuokraamista ja yöpymistä eri kaupungeissa.

Muutama viikko sitten selailin taas lentoja, kun yhtäkkiä iski ahdistus. Istuin hiostavassa keittiössä, tuuletin pörisi selän takana ja hiki valui otsalla ja pysähdyin miettimään, että mitä hittoa. Halusin vielä yhden lomaviikon, mutta helle saa jo riittää. Kiitos käristyskupoli, mutta nyt suuntaamme pohjoiseen!

Niimpä siis päätimme, että viikonloppuna pakkaamme auton ja lähdemme nelistään Norjan Lofooteille. Kyllä, nelistään, sillä mukaamme lähtee myös kaksi karvaista kaveriamme, Beni ja Alvari.

Siinä missä etelän rantalomalle ei näitä koiruuksia voi ottaa mukaan, niin tälle reissulle todellakin voi! Koirat tarvitsevat vain passit, voimassaolevat rokotukset ja Ruotsin kautta ajettaessa ekinokokkoosilääkityksen.

Mitään tarkkoja suunnitelmia meillä ei ole vaan mennään fiiliksen mukaan. Tarkoituksena olisi yöpyä teltassa, mutta jos sää heittäytyy ihan kamalaksi, niin buukataan sitten paikan päällä majoitus, joita lukemani perusteella saa melko hyvin koirienkin kanssa. Lainaamme siskoltani teltan, makuupussit, makuualustat ja trangian.

Lofootit on noussut todella suosituksi lomakohteeksi, enkä yhtään ihmettele miksi. Niissä maisemissa mieli lepää ja täytyy toivoa että säät olisi siellä meille suotuisat, vaikka sadekuuroilta tuskin tullaan välttymään. Siksi oikeanlainen pukeutuminen ja varustautuminen onkin ensisijaisen tärkeää!

Nämä viimeiset päivät meneekin pitkälti varusteiden hankinnassa ja reissun suunnittelussa, joten ihanaa loppuviikkoa kaikille, kirjoittelen lisää viimeistään reissusta palattuani!

6 kommenttia “Kohti pohjoista

  1. Voi että, innolla odotan kokemuksia! Kovasti kiinnostaisi miehen kanssa käydä Norjaan tutustumassa aikuisten kesken, ystäväpariskuntamme kävi häämatkalla juuri siellä vaeltelemassa ja maisemat kuvissa olivat kyllä ihan huikeita 🙂 .

  2. Lofootit on itsellänikin bucket listalla, en vain oikein tiedä, että mihin aikaan vuodesta sinne kannattaisi lähteä. Kesässä on puolensa, mutta myös talvella siellä on kuulemma todella hienoa.

  3. Hei. Mekin kävimme tänä kesänä kahden koiran kanssaLofooteilla asuntoautolla..upeaa,mahtavaa. Myös me menimme Ruotsin halki..kerroppa paljonko tulee teillä maksamaan koirien lääkitys ..koin aika kalliiksi. Onko hintaeroja eripuolilla suomea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *