Hyppää saaristoveneen kyytiin

Voitteko uskoa, että 32 vuotta Espoossa asuneena eli siis koko ikäni, en ole kertaakaan hypännyt saaristoveneen kyytiin ja käynyt tutustumassa Espoon saariston helmiin!

Kaksi kesää takaperin kovasti suunnittelin moista retkeilypäivää Eliksen kanssa, mutta tuona kesänä kelit olivat todella epävakaita ja lupaus aurinkoisesta päivästä saattoi muuttua hetkessä kaatosateeksi, joten suunnitelmat kariutuivat kerta toisensa jälkeen.

Viikko sitten sunnuntaina sain kuitenkin melko extempore ideana lähteä vihdoin ja viimein saaristoveneen kyydittämänä tutustumaan Espoon saaristoon ja voin sanoa, että oli ihan mielettömän ihana päivä meillä Eliksen kanssa.

Kuvitelkaa, että Espoossa on 58 kilometriä merenrantaa ja jopa 165 saarta. Monet Espoon ulkoilusaarista on varustettu telttailijoita ja ulkoilijoita varten. Niistä löytyy laiturit, keittokatokset, wc:t ja kaivot. Kaupunki kuljettaa näille saarille polttopuita ja hoitaa jätehuollon ja osa saarista on valvottuja. Lisätietoa Espoon ulkoilusaarista löytyy täältä.

Tänä kesänä Espoon ja Helsingin reittiveneliikenne on ensimmäistä kertaa osana HSL:n Reittiopasta, joten voit suunnitella reitin julkisilla kulkuvälineillä kotiovelta saareen!

Meidän mielestä saaristoveneen kyydissä istuminen oli kaikkein mieluisinta ja oli ihana nähdä Espoon rannikkoa toisesta suunnasta ja arvailla mikä paikka on mikäkin, sillä kaikki näytti kovin erilaiselta mereltä päin katsottuna.

Jos siis mielit edullista tekemistä perheen kanssa, niin tässä on ihan mahtava tapa viettää aurinkoinen kesäpäivä! Aikuisten lippu maksaa 6 euroa ja lasten lippu 3 euroa.

Ihanaa aurinkoista viikkoa kaikille!

Hyppää saaristoveneen kyytiin” kommentit

  1. Ihan sama juttu mullakin, lapsesta asti olen ollut menossa / halunnut mennä saaristoristeilylle Helsingissä mutta vasta viime kesänä olin ensimmäistä kertaa. 😀 Liian lähellä ja helposti saatavilla varmaankin tuo mahdollisuus niin tulee siirrettyä se eteenpäin… ehkä sit ensi kesänä, tai seuraavana kun ei nyt tänä kesänä ”ehtinyt”. 😀 Meillä Korkeasaari on kans samanlainen, joka kesä sinne olisi tarkoitus mennä leijonia katsomaan mutta saa nähdä tuleeko mentyä – luultavasti ei. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *