Rimaseinä tuomaan lämpöä

Meillä on alusta saakka ollut ajatuksena tehdä portaiden vierustalla olevalle korkealle seinälle rimoitus, mutta emme ole vieläkään keksinyt mistä puusta sen toteuttaisimme ja asia hiertää itseäni jatkuvasti. Vaihtoehtoja on käyty läpi ja mietitty mm. vaneria, tammea ja mäntyä. Olen selaillut eri medioissa muiden toteutuksia ja tiedustellut heidän käyttämäänsä puulajia ja tammi tippui suunnitelmista pois heti ensimmäisen saadun tarjouksen jälkeen. Tiesimme toki tammen olevan kallista, mutta yllätyimme silti viisinumeroisesta summasta.

Mieheni toteutti erääseen asiakaskohteeseensa rimakaton vanerista ja siitä tuli todella tyylikäs, mutta nyt kun meille tulee saarniparketti sekä tammea keittiöön, olisi hurja ajatus iskeä samaan tilaan vielä kolmatta eri puulajia.

Mänty on ollut itselläni vahva suosikki jo pitkään ja sitä tuntuu käyttävän moni muukin. Se on edullista ja sen saa sävytettyä. Olen tiedustellut nyt muutamasta eri paikasta nimenomaan oksatonta mäntyrimaa ja sen sävytystä tammen sävyyn ja muutama päivä sitten sain yllättävän vastauksen eräästä höyläämöstä. Sain sieltä tarjouksen sävytetylle männylle sekä tammelle ja niillä oli ainoastaan 1,5 euroa eroa per juoksumetri. Pikaisesti laskettuna hinta tammirimalle oli alle kuudesosan talvella saadusta tarjouksesta toisesta paikasta ja viisinumeroinen luku tippui nelinumeroiseen, tarkalleen 1800 euroon. Olen edelleen äimänkäkenä kuinka tämä voi olla mahdollista mitenkään. Tiedän kyllä kysyneeni tarjousta ”brändätystä” puusepänliikkeestä, mutta on tuo silti melko hurja ero hinnassa.

Pyysin höyläämöltä mallipalat tammen sävyyn sävytetystä oksattomasta mäntyrimasta sekä tammirimasta ja ensi viikolla ne pitäisi postista tipahtaa, joten innolla odotan näitä. Hintaero näillä on niin merkityksetön, että toki päädymme ehdottomasti tammirimaan, jos se on mitä pitääkin. Tuntuu edelleen jotenkin todella absurdilta tämä hinta, joten täytyy nyt varmistua vielä tuotteen laadusta.

Laittelen teille sitten kuvia näistä mallikappaleista ja uutta infoa, kun olen itsekin viisaampi. Onko teillä toteutettu rimoitusta tammesta ja minkä hintaiseksi se on teillä tullut?

2 kommenttia “Rimaseinä tuomaan lämpöä

  1. Moi! Saako kysyä, mitä ohjelmaa käytät 3D-kuvien teossa? Olen itse juuri aloittanut sisustusalan opinnot ja testaillut useampia ohjelmia ja miettinyt, millä tulisi parasta jälkeä 🙂 Nämä sinun kuvat näyttävät tosi selkeiltä.

    1. Kiitos kommentistasi ja tietysti saa kysyä. 🙂 Teen nykyään ainoastaan SketchUpilla.. Kokeilin kyllä Archicadia, mutta sen lisenssimaksut on niin suolaset että päädyin sitten tähän. SketchUp on muutenkin todella selkeä ja yllätyin kun kuulin, että eräs tuttu arkkitehti käyttää suunnittelussa pelkästään SketchUpia ja hän suunnittelee taloja, ei sisustuksia. Toistaiseksi olen pärjännyt ilmaisversiolla, mutta aion kyllä lähiaikoina hankkia sen lisenssiversion ja opetella vielä lisää tämän käyttöä. Valaistusta en esimerkiksi osaa säätää ollenkaan ja sen kyllä kuvista huomaakin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *