Terveiset Kroatiasta

kroatia-66

Viime viikko tuli vietettyä auringon alla, turkoosin meren ympäröimänä Kroatiassa. Tarkemmin ottaen Bračin saaren eteläosassa Bolissa. Reissu tuli maailman parhaimpaan ajankohtaan, olin todella sen tarpeessa, sekä töiden suhteen että henkilökohtaisessa elämässäni. Seinät tuntuivat kaatuvan päälle missä tahansa olinkaan.

Kroatiasta tuli tämän seitsemän päivän aikana heittämällä ehdoton lempipaikkani koko maailmassa ja katselen jo lentoja sinne syksyksi. Rakastuin koko sydämestäni Kroatiaan, erityisesti Boliin, ja tähän on monta syytä. Tiedän, että maailma on pullollaan kauniita paikkoja. Sellaisia joita en tule koskaan kokemaankaan. Mutta koska olen toisinaan sellainen käytännön ihminen, oli Kroatiaan todella helppo rakastua. Sinne lentää vain kolme tuntia, suorat lennot saat noin 200 eurolla ja sinua odottaa sellaiset maisemat, joita et voisi edes kuvitella olevan kolmen tunnin lentomatkan päässä.

Koko Kroatiaa reunustaa Adrianmeri, joka on turkoosein koskaan näkemäni meri. Ei tarvinnut etsiä asumatonta saarta keskellä tyhjyyttä nähdäkseen turkoosin meren. Olisin voinut ihailla sitä merta tuntitolkulla.

Lentomme laskeutui Splitin lentokentälle, josta oli ajomatkaa satamaan noin puolisen tuntia. Siitä meidät kuljetti lautta tunnissa Bračin saarelle Supetariin. Supetarista jatkoimme matkaa taksilla puolisen tuntia saaren eteläosaan Boliin. Supetarista olisi myös mennyt bussi Boliin, mutta se olisi kiertänyt koko saaren ja matkaan olisi kulunut tunti.

Bol on tunnettu sen kauniista rannasta – Zlatni Rat ja se oli vain kivenheiton päässä meidän Airbnb asunnostamme. Valitettavasti toukokuu ei vielä ollut sesonkiaikaa Kroatiassa eikä täten myös lämpimintä aikaa, mutta se ei muuttanut mieltäni Kroatiasta. Tarkoituksenamme oli viettää koko lomamme Bolissa, mutta päätimme extempore lähteä viimeisiksi päiviksi vielä Splitiin ja hyvästelimme haikein mielin Bolin.

Splitissä vietimme viimeiset puolitoista päivää syöden ja shoppaillen. Teimme kiertoajelun kaupungin ympäri nähden toinen toistaan upeampia rantoja. Täytyy vielä mainita, että ruoan taso Kroatiassa on aivan mieletöntä!

Kuvia reissusta tuli räpsittyä oikeastaan vain puhelimella, koska en vain jaksanut kantaa kameraa mukana. Kuvia tuli muutenkin otettua melko vähän verrattuna aikaisempiin reissuihin. Aluksi otin hirveät paineet siitä, että kuvia pitäisi räpsiä paljon, jotta olisi näyttää kotona kaikille millaista Kroatiassa on. Sitten tein periaatepäätöksen unohtaa kaiken tuon ja nauttia lomasta omalla tavalla. Muistot Kroatiasta ja lomasta säilyvät sydämessäni ja ajatuksissani, se riittää.

kroatia-4

kroatia-2

kroatia-6

kroatia-34

kroatia-9

kroatia-10

kroatia-35

kroatia-36

kroatia-29

kroatia-40

kroatia-14

kroatia-11

kroatia-72

kroatia-84

kroatia-80

kroatia-74

kroatia-65

kroatia-64

kroatia-54

kroatia-86

8 kommenttia “Terveiset Kroatiasta

 1. Mä olin tuolla pääsiäisen aikaan! Tehtiin Splitistä päiväretki Bracille, vuokrattiin autl ja kierreltiin eri kyliä saarella. Ihana paikka kyllä! Mulla on tuosta samasta Vespasta kuva 😀

  1. Meille osui itse asiassa tosi hyvät säät! Oltiin siis pari viikkoa ja pari ekaa ja pari vikaa lomapäivää oli viileitä, mutta muuten -20 🙂 Just tuo Brac-päivä oli yks lämpimimmistä, poltin mun kaulan ja sain siitä hirveen aurinkoihottuman… Meikäläinen veteli kesämekossa ja paikalliset oli toppatakeissa :'D

 2. Kaunista! Tahtoo tuonne! Kroatia on ollut minun haave jo pitkään.,, mun äsköinen kommentti katosi jonnekin…

 3. Kroatia on ihana! Olimme viime kesänä heinäkuussa Dubrovnikissa viikon ajan. Kävimme myös Montenegrossa lähi valtiossa.<br />
  Sinne haluan vielä joskus uudestaan, sydän jäi sinne. Kaunis luonto, tykättiin!

 4. Voi vitsi, että tuli ikävä turkoosia vettä ja lämpöä! Me käytiin viime lokakuussa Kroatiassa, Dubrovnikissa! Oli ihana loma! Kroatiaan tulee varmasti lähdettyä uudelleenkin!<br />
  <br />
  Jos Dubrovnik kiinnostaa, niin kirjoitin reissusta postauksen: <a rel="external nofollow" href="http://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja/mita-tehda-dubrovnikissa-vinkkeja-lomalle&quot; target="_blank">http://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja/mita-tehda-dubrovnikissa-vinkkeja-lomalle</a&gt;

 5. Kroatia mullakin matkahaaveissa. Olipas kiva lukea vähän kokemuksia ja saada vahvistusta, että meidänkin perhe voisi maahan rakastua 🙂 Ja totta, välillä on hyvä unohtaa &quot;kuvailupaineet&quot; ja vain nauttia olosta. Kyllä ne maisemat sinne mieleen muistoiksi jää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *