Muista päiväkodin tätejä DIY makramee joulukoristeella

CASAn joulukalenterin 8. luukku on nyt auki ja sieltä löytyy ohjeet sekä videotutoriaali näiden supersöpöjen minimakramee joulukoristeiden tekoon!

Makramee seinäkoristeet ovat nousseet tämän vuoden aikana suureen suosioon ja reilu vuosi sitten hankin meillekin sellaisen eräältä käsityöläiseltä ja kirjoittelinkin siitä kuvien kera → TÄÄLLÄ.

Olen joka vuosi keksinyt jonkin ajankohtaisen DIY-idean Eliksen päiväkodin tädeille ja tällä kertaa päädyin juuri makramee solmeiluun. Ihan seinävaatteiden tekoon en ryhtynyt, vaan syntyi idea suloisista joulukoristeista kanelitankoja hyödyntäen.

Aikaisempien vuosien joululahjat päiväkodin tädeille on ollut:

DIY pannualunen
DIY miniatyyripipo joulukoriste
DIY taikataikina joulukoriste

Olin jo pitkään haaveillut makramee solmeilusta, mutta aloittaminen tuntui mahdottomalta. Sitten ajattelin, että näistä on helppo aloittaa harjoittelu, jonka jälkeen makramee koristeita on tullut tehtyä yksi jos toinen. Makramee solmeilu on edullista, mutta myös erittäin rentouttavaa ja terapeuttista.

Käy katsomassa tarkemmat ohjeet näiden tekoon CASAn joulukalenterista → TÄÄLLÄ.

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

8 kommenttia “Muista päiväkodin tätejä DIY makramee joulukoristeella

    1. Voi miten ihana kuulla! Toivotaan että Eliksen hoitajat myös tykkäävät 🙂 Toivottavasti tuo täti sana ei loukkaa, tädittely tulee jostain selkärangasta oli ne sitten kaupantätejä tai päiväkodin tätejä ja tädittelyä itsekin kuulen aina joka paikassa 😀

  1. Itseä aina vähän harmittaa tuo täti sana, kun opiskelen 5 vuotta yliopistossa opettajaksi ja sitten kaikki kutsuu tädiksi tai hoitajaksi. Saman koulutuksen saanut luokanopettaja saa aina olla kuitenkin opettaja. Ymmärrän toki, että monilla se täti sana tulee pitkän ajan takaa. Eikä se varmastikaan tarkoita sitä ettei arvostaisi henkilökuntaa. Varsinkin nyt, kun paljon ollaan puhuttu myös varhaiskasvatuksen opettajien todella pienestä palkasta, haluaisi enemmän jättää pois tädittelyn ja kutsua vaikka etunimellä. Toivon mukaan se muukin yhteiskunta, joka näkee tädittelyn olevan puuhastelua päiväkodissa, pian muuttaa ajatteluaan. 🙂 tuossa myös yksi syy siihen, miksi täti sanaa ei toivoisi viljeltävän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *