Peikonlehden hoito

peikonlehti

Meidän peikonlehti on ainoa kasvi, joka ei ole kuolla kupsahtanut hoidossani. Se vain kasvaa kasvamistaan ja nyt on aika taas vaihtaa ruukkua suurempaan. Olen kasvattanut peikonlehden ruukkukokoa jo kerran aikaisemmin ja juuret kaipaavat jälleen selkeästi lisää tilaa. Ruukunvaihdon yhteydessä vaihdoin peikonlehdelle mullat ja oioin tukipuun vihdoin ja viimein.

Peikonlehti viihtyy suureen kokoonsa nähden suhteellisen pienessä ruukussa, joten valitsin uuden ruukun vain hieman nykyistä suurempana. Hankin meidän peikonlehden neljä vuotta sitten Bauhausista ja silloin ruukuksi valikoitui heidän mallistosta siro ja yksinkertainen mattavalkoinen Dallas suojaruukku (click!).

Tämä Dallas suojaruukku on osoittautunut loistavaksi valinnaksi, sillä sarjaan kuuluu monta eri kokoa aina 14 cm halkaisijasta 32 cm halkaisijaan. Tällä hetkellä meidän peikonlehti asustelee 21 cm halkaisijan suojaruukussa ja seuraavaksi se saa muuttaa 28 cm halkaisijan ruukkuun.

Kasvaneen kokonsa vuoksi peikonlehti tuntuu nyt hakevan jatkuvasti paikkaansa, sillä se ei enää sovi Ikean tarjoiluvaunun päälle ja joka suuntaan osoittavat lehdet tuntuu olevan aina tiellä, missä ikinä peikonlehti onkaan. Olen yrittänyt tukea lehtiä, mutta selkeästi nykyisessä kodissamme sille ei ole enää sijaa. Nyt vain täytyy sinnitellä tuon kanssa uuteen kotiin saakka, koska siellä ei ole tilasta pulaa.

Selasin läpi vanhoja postauksia nähdäkseni peikonlehden kasvun ja ompas se vain melkoisesti saanut kokoa vuosien varrella (click!). Olen mitä ilmeisimmin vaihtanut edellisen kerran ruukkua maaliskuussa 2016 (click!), joten ei ihmekään että se alkoi näyttämään hieman väsähtäneeltä.

peikonlehti

peikonlehti

peikonlehti

Mainos alkaa

Sähkön hinta on nyt ennätys korkealla. Säästä sähkössä ja ota tästä Kotimaan Energian kiinteähintainen ja turvallinen sähkö 24 kuukaudeksi alkaen 9,97 snt / KwhMainos päättyy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *