Portaiden kunnostus

Kaupallinen yhteistyö: VM-Carpet

Olen asunut nykyisessä kodissani kohta viisi vuotta ja kaikki pinnat on pikkuhiljaa uusittu. Ensimmäisenä remontoimme kylpyhuoneen, sillä se oli oikeastaan pakko tehdä. Sieltä puuttui vedeneristykset ja oli näin riski. Sitten hioimme ja lakkasimme alkuperäisen parketin, jonka myöhemmin vaihdoin vinyylilankkuun. Reilu vuosi sitten tuli vaihdettua takka ja remontoitua erillinen WC ja viime keväänä uusin koko keittiön. Jäljelle on jäänyt enää portaiden kunnostus.

Portaiden kunnostus on tuntunut itselleni jostain syystä eniten työläältä projektilta ja siksi olen sitä siirtänyt kerta toisensa jälkeen. Yllä olevasta kuvasta näettekin miten huonossa kunnossa askelmat on. Kerran pyysin jo tarjouksen askelmien päällystämiseen massiivipuulla, mutta hinta oli niin järkyttävä että jätin asian sikseen. Nyt kun kodin myynti lähestyy, on ollut pakko tehdä päätös kunnostanko portaat nyt vai jätänkö tuleville ostajille. Lopulta mieheni yllytti minua ne kunnostamaan.

Sen sijaan, että olisin palkannut tähän hommaan jonkun, päätin tehdä sen itse ja nopean googlettelun jälkeen marssin rautakauppaan hakemaan Otex pohjamaalia ja valkoista kalustemaalia. Pienien naarmujen ja kolhujen korjaukseen ostin vielä kittiä ja hiomapaperia.

Ensiksi kittasin näkyvimmät kolhut, jonka jälkeen käsittelin reisilankut, käsijohteen sekä pinnat pohjamaalilla. Pohjamaalauksen jälkeen pienimmätkin naarmut näkyivät paremmin, jotka vielä kittasin. Koska meidän portaat olivat jo entuudestaan valkoiset, joskin kellastuneet ja kuluneet, riitti käsittelyyn pohjamaalaus ja yksi kerros kalustemaalia. Pohjamaali oli jo itsessään valkoista, joka sai huomattavan eron aikaiseksi ja vetkuttelinkin maalauksen kanssa ihastellessani pelkän pohjamaalin aikaansaamaa muutosta.

Seuraavaksi olisi vuorossa askelmien päällystys kokolattiamatolla ja täydellisen maton löytäminen olikin työläämpää kuin kuvittelin. Haaveissa oli kitin tai hiekan värinen hieman lämpimään taittava solmunukkamatto ja VM-Carpetin valikoimasta löytyi pitkän etsinnän jälkeen aivan täydellinen matto. Sävykin oli just eikä melkein. Kyseessä on projektipuolen mallistoa Centre Point ja sävy Ivory. Centre Point on 100% villaa, joten se soveltuu portaiden päällystämiseen erinomaisesti likaa hylkivän ominaisuutensa sekä pehmeytensä vuoksi.

Matto saapuikin eilen postista ja katsotaan jos saisin viikonlopun aikana sen asennettua paikoilleen. Lopputuloksesta tulee varmasti aivan mieletön ja en malta odottaa, että pääsen näyttämään sen teillekin!

7 kommenttia “Portaiden kunnostus

  1. Hei, haaveissa sama projekti, perheessä kun on koira, niin matto olisi paras tapa uudistaa raput.Taipuuko tuo matto kuinka helposti askelman alle? Riittääkö liima vai joutuuko käyttämään jotain muutakin?

    1. Kiitos kommentista, tämä kyseinen ainakin taipuu mutta testailin kyllä eri kokolattiamattoja ja kaikki ei tosiaan ole yhtä taipuvaisia. Mieheni on sitä mieltä että pyssyllä ammutaan vielä hakaset ainakin siihen ensimmäiseen reunaan jotta saa sitten vedettyä tiukasti askelman ympäri. Kirjoittelen lisää sitten toteutuksesta ja lopputuloksesta. 🙂 Meilläkin koiria ja lapsia ja kaikista pelotteluista huolimatta en ole huolissani tämän puhtaanapidosta, koska meillä on villamattoja ympäri asuntoa ja ne on pysynyt todella hyvinä. 🙂

  2. Jotexilla kauniita ja edullisia porrasmattoja.Värejä vaikka mitä.Vähän epäillen ostin ne,mutta pysyneet(niissä vahva liima)täysin paikoillaan,eikä menneet miksikään.meillä myöskin koira.Liima myös helppo poistaa mattoja vaihtaessa.
    Nämä olleet meillä jo useamman vuoden,nyt tilasin uudet,kun halusin vaihtaa väriä.
    Matot ovat puolikuun muotoiset,eivät peitä täysin rappusia.Edullinen,mutta hyvä vaihtoehto.

  3. Oi tämä proggis ois edessä itsellänikin uudessa kodissa! Mielenkiinnolla jään odottamaan rapsaa valmiista portaista. Ja jos innostut, kerro toki lisää/tarkemmin toteutuksesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *