Pettynyt omiin valintoihin

Viime viikolla päästiin kokemaan ja toteamaan miten suuri merkitys huolellisella suunnittelulla on ja miten pienimmätkin yksityiskohdat tulee ottaa huomioon suunnittelussa, vaikkakin tässä tapauksessa meidät yllätti valitsemamme laatta ja sen vaikea työstö.

Alkuperäisissä kylpyhuonesuunnitelmissa laattojen kulmakohdat oli tarkoitus asentaa leikkaamalla laatat jiiriin ja näin välttyä rumilta laattalistoilta. Valitsemamme laatta oli kuitenkin niin kovaa, että laatoittajan oli todella vaikea työstää sitä ja useampi laatta halkesikin sitä leikatessa, mikä teki jiiriin leikkaamisesta täysin mahdotonta.

Kiireessä jouduimme sitten tekemään valinnan, jota nyt molemmat, sekä minä ja mieheni kadumme, nimittäin haimme saippuasyvennyksiin mustat laattalistat, jotka valitettavasti näyttävät lopputuloksessa suorastaan kamalalta. Ajattelimme mattamustien listojen sopivan meidän mattamustien sadesuihkujen kanssa, ryhdittäen saippuasyvennyksiä tyylikkäästi, mutta tyylikkyys on tästä lopputuloksesta kyllä kaukana.

Tuskailimme asian kanssa ja mietimme miten saamme pelastettua tilanteen. Vitsailimme jopa vetämällä hartsipinnoitteet kylpyhuoneeseen laatoituksen päälle. Rupesin googlettamaan vaihtoehtoisia laattalistoja, sillä meillä oli vielä toivoa purkamalla ainoastaan saippuasyvennykset ja asentamalla uudet laattalistat.

Koska meidän seinälaatta on todella paksua 10mm kokoista kuivapuristelaattaa, vaikeuttaa se huomattavasti tyylikkään listan löytämistä, sillä laatan paksuus määrää myös laattalistan paksuuden, joten sievää ja huomaamatonta laattalistaa ei tässä tapauksessa saada. Löysin kuitenkin netistä Progress Profiles nimisen laattalistojen valmistajan, jonka valikoimasta löytyy tyylikkäitä sisustuslistoja aina kultaisista titaanisiin alumiinilistoihin ja mallejakin löytyi useampi.

Valitsimme meille Progress Profilesin Projolly Triangle -laattalistat ja kävimme mallailemassa värejä meidän laatan kanssa yhteen ja päädyimme tilaamaan listat sävyssä anodisoitu titaani. Nyt vain sormet ristissä täytyy toivoa, että näillä listoilla saadaan tyylikäs lopputulos.

5 kommenttia “Pettynyt omiin valintoihin

  1. Voi hyvät hyssykät! Mitä vikaa noissa listoissa on? Ei ainakaan minun silmiini ja silmä tottuu kaikkeen aikaa myöten.

    1. Silmä tottuu kaikkeen, mutta nyt kun voi vielä asiaan vaikutta niin mielellämme korjaamme asian. Kyllä me haluamme rakentamisvaiheessa jo saada itseämme miellyttävän lopputuloksen ja tämä ei sitä ole. 🙂

  2. Kun kerran jätitte mustat listat kuitenkin paikoilleen, niiin voisitteko päivittää tai poistaa tämän artikkelin? Sehän on täysin harhaanjohtava ainakin satunnaiselle kävijälle.

    1. Kiitos viestistäsi ja pahoittelut, jos koet olosi harhaanjohdetuksi. Postauksen otsikko on kuitenkin Pettynyt omiin valintoihin ja tekstissä harmitellaan tätä omaa valintaa, joten on täysin pätevä siltä osin. Listoja ei tosiaan lopulta vaihdettukaan, koska laattojen purkutyöt olisi ollut sen verran iso homma jopa pelkkien syvennyksien osalta ja elämme nyt omien väärien valintojemme kanssa. Nuo tilaamamme Progress Profilesin listat käytettiin lopulta toisaalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *