Kaikki varmaan jo tietää mikä on lempiruokaani, kanacashew. Voisin syödä sitä hamaan tappiin asti kyllästymättä. Palattuamme Thaimaasta, olen kahlannut läpi internetin löytäen oikean reseptin ja tässä onkin ehditty jo useampaan otteeseen kokeilla valmistaa tuota taivaallista ruokaa. Kokeilujen kautta olen löytänyt lähestulkoon täydellisen kombon raaka-aineita ja aletaan olla aika lähellä sitä makunautintoa, jonka Thaimaassa koin. 🙂
Ja jotten olisi yksinoikeutettu tästä ihanasta makunautinnosta, haluan jakaa teille reseptin myös! Kanacashewta varten tarvitset:
1 pkt kanafileitä
n. 4 vartta kevätsipulia
1 sipuli
½ punainen paprika
1 porkkana
2-3 kynttä valkosipulia
1 mieto chili
2 kourallista cashewpähkinöitä
sekä kastiketta varten
1 rkl fariinisokeria
2 rkl kalakastiketta
2 rkl osterikastiketta
2 rkl thai soya sauce kastiketta
loraus kasvisfondi tai kasvislientä
paistamiseen tarvitset reilun lorauksen wokkiöljyä tai seesamisiemenöljyä
Ensin pilko chili ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna wokkiöljy pannulla ja lisää cashewpähkinät ja chilit. Kun cashewpähkinät ovat saaneet kauniin kullanruskean pinnan, nosta ne ja chilit reikäkauhalla pois odottamaan.
Pilko kanafileet ohuiksi suikaleiksi ja paista ne samassa öljyssä kullanruskeiksi. Pilko paprika, sipuli ja porkkana ja lisää joukkoon. Pilko myös kevätsipuli odottelemaan, sen voi pilkkoa ihan kokonaan.
Tee kastike valmiiksi kulhoon ja kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää joukkoon. Lisää valkosipuli ja kevätsipuli ja lopuksi cashewpähkinät ja chili. Tarjoile jasmiiniriisin kanssa.
Kuulostaako kokeilemisen arvoiselta? Lupaan ettet tule pettymään. 😉 Jaa mielipiteesi tästä kanssani.