Tallink Spassa jälleen

tallinna.jpg
tallinna-2.jpg

tallinna-3.jpg

Otimme tylsän ja sateisen cityjuhannuksen jälkeen pienen irtioton arkeen suunnistamalla nokkamme kohti lahden toiselle puolelle Tallinnaan ja kylpylähotelliin Tallink Spahan. Olimme siellä viimeksi C:n kanssa ollessani vielä raskaana vain muutama kuukausi ennen laskettua aikaa. Silloin reissu oli oikein ihanan rentouttava, mutta tällä kertaa Eliksen ollessa mukanamme oli se kaikkea muuta kuin rentouttava. 😀 Elis on melkoisen aktiivinen lapsi eikä tahdo pysyä hetkeäkään aloillaan ja kovin itsepäinenkin hän on ja volyymin määrällä kyllä ilmaisee itseänsä.

Reissu ei oikein muutenkaan mennyt täysin nappiin, sillä saavuttuamme satamaan, huomasimme ulkona satavan kaatamalla. Jäimme hetkeksi odottelemaan että sade hieman rauhoittuisi ja kun enää vain tihutti, lähdimme kävelemään hotellia kohti. Sade tietenkin alkoi yltymään uudelleen kävellessämme, eikä meillä ollut vaunuille sadesuojaa eikä sateenvarjoa. Itse otin tässä kohtaa juoksuaskeleet muiden kävellessä rauhallisesti perässä. Saavuttuamme läpimärkinä hotellille, saimme onneksi huoneet heti vaikka piti saada ne vasta muutaman tunnin päästä.

Alunperin olin suunnitellut meidän lähtevän suoraan kaupungille kiertelemään ja syömään Eliksen nukkuessa samalla päiväunia vaunuissa, mutta sateen vuoksi jäimmekin hotellille. Yritin laittaa Elistä siellä päiväunille tuloksetta. Onneksi noin tuntia myöhemmin sade lakkasikin ja aurinko alkoi paistamaan ja pääsimme lähtemään kiertelemään kauppoihin. Ajattelin Eliksen nukahtavan sitten vaunuihin, no ei nukahtanut. Lisäksi pääsimme vain yhteen vaatekauppaan, kunnes kuulimme kauppojen menevän 10 minuutin päästä kiinni sillä heillä alkaa juhannus. 😀 Ei voi olla todellista. Tykkäämme C:n kanssa tunnetusti käydä läpi Bershkan, Pull&Bearin ja Stradivariuksen aina Tallinnassa käydessämme, mutta ne jäi nyt sitten välistä tällä kertaa.

tallinna-4.jpg

tallinna-5.jpg

tallinna-6.jpg

Itse märillä kengillä ja nälkäisenä siellä turhautuneena Eliksen oikuttelusta meinasin päästää itkun, kunnes päätin että lähdetään katsomaan Viru keskus, jos se olisi pidempään auki ja onneksemme se oli. Siellä sitten pääsimme hieman shoppailemaan ja sain ostettua uudet ballerinat märkien kenkien tilalle ja menimme ruokakaupan kautta Amarilloon syömään. Ruokakaupassa Elis vihdoin nukahti ja nukkuikin koko ruokailun ajan, joten saimme sentään syödä C:n kanssa rauhassa.

tallinna-7.jpg

tallinna-9.jpg

tallinna-8.jpg

Päästyämme takaisin hotellille, vaihdoimme uikkarit päälle ja lähdimme kylpylän puolelle. Altailla oli aivan turha kuvitella pääsevänsä hetkeksikään makaamaan rennosti, vaan silmät olisi pitänyt olla selässäkin. Olimme ostaneet Elikselle uimatuolin, mutta eihän tuo siinä viihtynyt alkuunkaan vaan piti saada kävellä altaassa ja siinähän sitten täytyi olla kokoajan valppaana ettei hän kaatunut sinne altaaseen. Saunoissakin yritimme käydä, mutta Elis ei malttanut hetkeäkään istua sylissä, joten poistuimme takaisin lasten kahluualtaaseen. Lopulta lainasimme ystäväpariskuntamme lapsen kellukkeita ja ne olivatkin aivan loistavat Elikselle. Niiden ikäsuositus on 3-6 vuotta enkä tämän vuoksi uskaltanut sellaisia meille ostaa vaikka niitä katselinkin kaupassa, mutta olisi vain pitänyt sillä Elis osasi olla ne päällä todella hyvin, pää pysyi pinnalla niiden avulla ja sain hetkeksi rentoutua.

Kylpylä olikin aikamoinen väsytystaktiikka ja Elis meni helposti nukkumaan. Itsekin olin koko päivästä niin uupunut, että oli melkoista sinnittelyä pysyä vielä sen jälkeen hereillä ja olla aikuisten kesken. Lopulta päätin, että nyt on meikäläisen aika kivuta sänkyyn peiton alle ja C lähti vielä pikkuveljeni ja kaverinsa kanssa hetkeksi aulan baariin katsomaan futista. Myöhemmin kuulin hänenkin nukahtaneen pystyyn sinne. 😀

Seuraavana aamuna kävimme aamiaisella ja menimme vielä kylpylään väsyttämään lapset uudelleen, jotta saimme heidät sitten kotimatkan ajaksi untenmaille. Tällöin uskalsin ottaa kännykänkin mukaan altaille saadakseni edes muutaman kuvan Eliksestä.

tallinna-10.jpg

tallinna-11.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *