Kun lapsi nukkuu

21102014.jpg

Lähdin mukaan haasteeseen, jossa piti paljastaa mitä me äidit oikeasti teemme lapsen nukkuessa. Meidän lapsi on aloittanut jo päiväkodin, joten päiväunet hän nukkuu arkisin siellä ja itse olen töissä. Nyt kun Elis on ollut sunnuntaista saakka kuumeessa, on tämä aihe kuitenkin ollut erittäin ajankohtainen jouduttuani jäämään kotiin töistä. 

Moni voisi ajatella, että lapsen nukkuessa äidillä olisi sitä kuuluisaa omaa aikaa tehdä omia juttujaan ja vain olla. Jollei kotitöitä lasketa omaksi ajaksi, niin meillä ei näin kuitenkaan ole (jotkuthan siis nauttii kotitöistä). Meidän perheessä ei ole kotityöt oikein jakaantunut tasan, vaan lapsen nukkuessa useimmiten minä siivoan asuntoa, sillä muita ei ole kotona. Mies tulee iltaisin vasta kymmenen jälkeen kotiin töistä, jolloin haluan jo olevan siistiä voidakseni rentoutua ja mielestäni miehenkin on kiva tulla siistiin kotiin.

Siivoamisen lisäksi teen myös paljon töitä Eliksen nukkuessa. Ei niitä päivätöitä vaan toiminimelläni suorittamiani töitä joita joudun tekemään kotoa käsin sillä omalla ajallani. Lisäksi ruoanlaitto sijoittuu useimmiten iltaan kun Elis on jo mennyt nukkumaan, sillä hän ei yhtään anna rauhaa keittiössä häärätessä vaan pyörii jaloissa ja haluaa syliin.

Tämä bloggaaminen on myös puuhaa, jota teen Eliksen nukkuessa ja silloin voidaankin puhua omasta ajasta. Toki aikaa jää välillä ihan vaan sohvalla röhnöttämisellekin ja lempisarjojen katselulle, mutta useimmiten aika kuluu keittiössä tai töitä tehden. Iltaisin kun tavarat on saatu omille paikoilleen, ruoka on valmiina keittiössä ja sotkut siivottu, kirjoittelen blogiin yhdistäen sen telkkarin katseluun siihen saakka kunnes mies tulee kotiin. Sitten siirrymme yhdessä syömään, jonka jälkeen katsomme hetken telkkaria kunnes toinen väsähtää ja varovaisesti ehdottaa sänkyyn siirtymistä. 😀
Nyt Eliksen ollessa kuitenkin kipeä, olemme muurautuneet yhdessä sohvan nurkkaan ja molemmilla on ollut yöpuku päällä kaksi vuorokautta. Sunnuntaina ja maanantaina Elis nukahteli vähän väliä syliini sohvalle enkä tohdinnut viedä omaan sänkyyn nukkumaan, vaan katselin sitten telkkarista kaikkea turhaa ja nautin vain löhöämisestä. Taisin vähän tulla kuvitellusti kipeäksi itsekin kun vietin aikaa potilaan kanssa.
Miten muut äidit hyödyntävät tämän ajan? 🙂
Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *