Häistä

Tänään tulee kuluneeksi 4 kuukautta siitä kun sanoimme mieheni kanssa tahdon ja juhlimme ikimuistoisia häitämme. Olenkin jo useaan otteeseen blogissa sanonut paljastavani vähän kuvamateriaalia häistämme, kunhan ne valokuvaajilta saamme. No olemmehan ne saaneet jo muutama kuukausi sitten, mutta en ole saanut aikaiseksi jakaa niitä täällä teidän kanssanne. 🙂

Kaikki kuvat on Jukka Lariolan käsialaa, joka oli kyllä oikein nappivalinta meidän häävalokuvaajaksi. Hänen mukanaan tuli myös kakkosvalokuvaaja, joten kuvauspaikkoja oli tuplasti. Pystyimme myös toisen valokuvaajan avuin järjestämään Photoboothin niin, ettei tarvinnut pystyttää omaa järkkäriä. Tämä oli jälkikäteen todella hyvä ratkaisu, sillä ulkona alkoi olla jo pimeää siinä vaiheessa, kun vasta pääsimme aloittamaan Photoboothin, joten ammattikuvaajat saivat hoidettua vähän pimeässäkin kuvaamisen ammattitaidolla.

Tässä ensimmäisessä hääpostauksessa vilautan vähän, miltä juhlapaikalla näytti ja myöhemmin näytän vielä meidän potrettikuvia ja mitä meillä oli päällä. 🙂

kuva1.jpg

kuva2.jpg

Heittoriisiä varten askartelin tällaisia ihania tötteröitä, joihin työaikaa kyllä upposi useampi päivä. Nuo ihanat kukalliset romanttiset paperit ovat skräppäyssivuiksi tarkoitettua paperia Suomalaisesta Kirjakaupasta ja itseasiassa yksi paketti lojuu vielä kaapissa odotellen inspiraatiota jollekin kivalle DIY-jutulle. Tötteröt säilyivät sen verran hyvässä kunnossa, että pystyin myymään ne eteenpäin seuraavalle morsmaikulle. Hieman haikeana niistä luovuin, kuten monesta muustakin hääjutusta. 🙂 Heittoriisinähän meidän häissä toimi kuivatetut ruusun terälehdet, jotka tilasin Ebaysta Briteistä. Tätä heittoriisijuttua pohdiskelin pitkään, että mitä meillä käytetään vai käytetäänkö mitään, mutta lopulta ajattelin tämän olevan kiva juttu kun keksin nuo tötteröt. Tilasin 900g jättipussin kun en osannut arvioida määrää ja sitä on kaapissa vieläkin n. 700g eli vajaa 200g meni 90 hengen häissä. Mitähän sille lopulle keksisi?

kuva3.jpg

kuva4.jpg

Autoa koristeltiin aika vaatimattomasti ja jäikin aika viime tinkaan tuon tekstinkin väsäys. Häitä edeltävänä päivänä äitini kävi sen tulostamassa työpaikallaan ja laminoimassa. Nuo sydämet olimme askarrelleet jo melkein vuosi ennen häitä kaasojeni kanssa sellaisesta softismatskusta ja ompelin niistä tuollaiset rimpsut. Yksi bestman yllätti meidät hääaamuna tuolla kenkä-tölkkiviritelmällä ja olin kyllä tosi otettu siitä. 🙂 Autokin oli meille yllätys loppuun saakka ja näimme sen vasta astuessamme kyytiin, upea vanha Amerikan rauta!

kuva5.jpg

Istumajärjestys oli väsätty liitutaulutussilla kaasojen kanssa vanhaan kolmiruutuiseen ikkunapokan. Idea on melko kulunut jo, mutta mielestäni se oli ihana ja ikkunapokia metsästinkin oikeankokoisia melkein puoli vuotta. Tuo liitutaulutussi vaan oli aivan todella surkea ja suttasi kamalasti.

kuva6.jpg

kuva7.jpg

kuva8.jpg

kuva8_2.jpg

Hääohjelman ja -menun kanssa painiskelin pitkään, koska mieli muuttui jatkuvasti enkä pystynyt hahmottamaan mitä haluan. Lopulta vain viikkoja ennen häitä kaikki loksahti paikoilleen ja suunnittelin tuon menun ja ohjelman muutamassa tunnissa, lopputuloksena hyvin tyytyväinen morsian ja vaikutti sulhanenkin ihan tyytyväiseltä. 😉 Painatin ne espoolaisessa painofirmassa Painovoima, joka oli ainut laatuaan mistä löytyi tuota ihanaa ruskeaa kartonkia. Myös hääkutsut olivat teetetty samassa painofirmassa samasta kartongista. Olenko unohtanut ne esitellä täällä blogissa? Ehkä teen vielä erillisen postauksen hääkutsuista ja kiitoskorteista.

Hääleikkeinä järjestimme bingoa ja tietovisaa, jotka olivat aika hitti. Meinasi palkinnot unohtua hankkia ja viimeisenä iltana kävin marketista hakemassa arpoja. Valitettavasti niistä ei tainnut yhdestäkään palkintoa rapsahtaa vieraille.

kuva9.jpg

kuva10.jpg

Keväällä ja kesällä ennen häitä katsoimme miehen kanssa kaikki yhdeksän tuotantokautta How I met your mother -sarjaa ja se näkyi myös häissä. Olin jo aivan pulassa miten tarjoilemme viinit pöytiin kun olimme ostaneet Virosta pelkkiä hanaviinejä, kunnes keksin ostaa tyhjiä viinipulloja. Nämä piti tietenkin tarroittaa jotenkin kivasti ja siihen keksin idean käyttää How I met your mother -sarjan Barney Stinsonin legendaarisia fraaseja. Ensimmäiset kaadot siis hoidettiin pöytäviineistä ja loput juomapisteeltä hanoista, toimi!

kuva11.jpg

kuva12.jpg

kuva12_2.jpg

kuva12_3.jpg

kuva12_4.jpg

Kattoon halusin alunperin ihania pitsipalloja roikkumaan, ja mieheni mummi niitä pitsejä värkkäsikin useita kymmeniä palloja varten, kunnes lopulta epäonnistuin totaalisesti sellaisen pitsipallon tekemisessä ja luovutin. Hankin sitten yksinkertaisuudessaan Ikean riisipallovarjostimia sekä Kodin1:n pieniä pitsisiä riisipallovarjostimia. Clas Ohlsonista ostin juhlavalosarjoja kattoon roikkumaan.

Kukkamaljakkoina oli keräämäni Heinzin chilikastikepurkit, jotka koristelin yksinkertaisesti juuttinarulla. Kukiksi valikoitui morsiusharsoa, keltaisia ruusuja ja vaaleanpunaisia neilikoita. Vesikarahvit olivat Ikeasta.

Pöytänumeroina toimi Mölkky ja nimilaput väkersin paperista pyöritellen sydämenmallisia lappusia, jotka roikkui viinilaseista. Nämäkin ideat ovat molemmat Pinterestistä. Kaitaliinan ompelin itse ostamalla Eurokankaasta juuttikangasta ja pienestä sisustusliikkeestä todella kaunista pitsiä. Kaitaliinojen ompeleminen oli ehkä yksi kamalimmista projekteista koko häissä, mutta oli myös sen vaivan väärti!

Pöydässä oli myös pilttipurkeista tehtyjä tuikkukuppeja, jotka näkyvät paremmin allaolevassa kuvassa ja niihin tilasin pitsin Etsystä. Sattumalta oli melkein samannäköistä pitsiä kuin mitä tuli kaitaliinoihinkin. Pilttipurkkien kierteet  vielä piilotin juuttinarulla.

kuva13.jpg

kuva14.jpg

kuva14_2.jpg

Vieraskirjana meillä toimi Huojuva torni ja itseasiassa emme ole vieläkään ehtineet lukea vieraiden terveisiä meille. Siinä vasta kiva projekti onkin edessä kun pääsemme niitä lukemaan joskus. 🙂 Mielestäni idea oli aivan ihana ja toteutuskin onnistui erinomaisesti. Vieraskirjan yläpuolella roikkui seinällä tekemäni taulu meidän suhteen vaiheista. Lyhyt taival ollaan yhdessä kuljettu, mutta sitäkin rakkaampi. <3 Taulua kehysti vielä valokuvanauha, jossa oli kuvia meistä yhdessä meidän tarinan varrelta. Valitettavasti meidän valokuvaajat eivät olleet tätä taltioineet tai laitoin kyllä nyt kyselyä heille josko tästä taulusta olisi napsaistu vähän isommalla rajauksella kuva että sekin näkyisi. 🙂

kuva15.jpg

kuva16.jpg

kuva17.jpg

Karkkibuffettiin panostin todella paljon vaikka ensin ajattelin jättää sen kokonaan pois. Ajattelin ettei sellainen ole kannattavaa lapsettomissa häissä, mutta hyvin maistui herkut aikuisillekin. 🙂 Karkkibuffettia varten väkersin samanlaisia tötteröitä kun heittoriisiäkin varten, mutta hieman edullsemmista materiaaleista, nimittäin yhdestä rullasta lahjapaperia ja sitten samoista kakkupapereista. Olin myös tilannut tuollaisen nimikirjain-leimasimen Etsystä, joka taisi olla ensimmäisiä tekemiäni ostoksia häitä varten ja lopulta en keksinytkään sille käyttötarkoitusta, kunnes viikko ennen häitä päätin leimata kaikki tötteröt. Joku voisi tässä kohtaa sanoa jo meikäläistä hulluksi. 😀

Pitsiruukut ovat Ikeasta (tietenkin) ja nuo liitutaulut keppien päässä on löytö Prisman askarteluosastolta. Äitini osti eräästä sisustusliikkeestä noita vanhoja puukoppia, jotka heti varasin käyttöön häihin. Nuo puulaatikot, missä tötteröt on pystyssä, on taas netistä tilattu jostain pienestä sisustusliikkeestä, samoin tuo metallinen kori, jossa yhdeltä kaasolta lainatut kauhat karkeille.

kuva18.jpg

kuva19.jpg

Meidän pöytää koristi ihana juuttiviiri, jonka ostin eräältä hääkirppikseltä sekä tuollaiset puiset kirjaimet, jotka ostin jo toissakesänä Tahkolta eräästä pienestä sisustusputiikista. Tiesin heti jo silloin, että nämä laitan meidän pöydälle. 🙂

kuva20.jpg

Juomat tarjoiltiin Clas Ohlsonista hankituissa sangoissa. Yritin koko vuoden etsiä isoja sankoja, mutta lopulta päädyin näihin sillä en vain yksinkertaisesti isompia löytänyt ilman, että ne olisi maksanut hunajaa. Jotta juomapistekään ei turhan pliisuksi olisi jäänyt, tein sinne valokuvanauhat molemmista meidän elämän varrelta lapsuudesta saakka. Sekin aiheutti vieraissa hilpeyttä, jotkut taas eivät huomanneet koko valokuvaseinää ollenkaan. ;D Paperipillit on Etsystä, niitä oli eri kuvioilla keltaisia, hopeita ja vaaleanpunaisia ja hanatelineet lainasin myös kaasolta, jolta oli karkkibuffetin kauhatkin lainassa.

kuva21.jpg

kuva22.jpg

kuva23.jpg

kuva24.jpg

kuva25.jpg

kuva26.jpg

Buffetpöydän koristeluja en sen kummemmin miettinyt, ostin ainoastaan Jyskistä kaksi kappaletta isoja kynttilätelineitä ja ajattelin niiden riittävän. Lisäksi tein tuon ison taulun, jossa sama menu kuin jokaisen paikalta löytyvässä menukortissa. Yksi kukka-asetelmakin pöytään saatiin kun tehtiin ylijääneistä pöytäkukista iso kimppu ja kipaisin häitä edeltävänä päivänä hakemassa sille Kodin1:stä nätin teemaan sopivan maljakon.

Ruokana meillä tarjoiltiin BBQ-marinoituja pulled pork -hampurilaisia sekä yrttimarinoituja maalaislohkoperunoita. Tämän kaveriksi oli Coleslaw-salaattia sekä Ceasarsalaattia. Nam! Ruoat meille tuli JP Catering -nimisen yrityksen kautta ja oli kyllä erinomaiset hampurilaiset. Nuo pienet sangot, joissa perunat tarjoiltiin, tilasin Briteistä ravintola-alan tukkuliikkeestä ja maksoin niistä ehkä turhankin paljon, mutta hullu kun hullu. Nyt yritänkin niistä epätoivoisesti päästä eroon ja myyn niitä varmaan jokaisella hääkirppiksellä mitä netistä löytyy. 😀 Laitoin vuokrallekin, että ei vain lojuisi meidän varastossa.

kuva27.jpg

kuva34-1.jpg

Ja kuten alussa mainitsin, järjestettiin myös Photobooth. Kuvan puisen telineen varastin vanhempieni terassilta ja photobooth romppeet on tilattu Etsystä. Photobooth oli hitti! Photoboothin taustaksi hankin Ikeasta valkoista kangasta ja kangasväreillä väkersin keltaisia paksuja raitoja. Ai miksi tein tällaisen kankaan itse? No koska kaupasta ei yksinkertaisesti löytynyt mistään kelta-valkoraitaista kangasta. Selasin kaiken maailman nettikaupat ja Etsyt ja ihan kaiken. Olin jo epätoivoisena ostamassa kallista markiisikangasta tähän, kunne keksin tehdä itse kankaan. Sottainenhan se oli eikä raidat mennyt nätisti, mutta sopi loistavasti teemaan. Taustakankaan idea ehti muuttua moneen otteeseen ennen kuin lopulta päädyin tähän yksinkertaiseen raitaan.

Verkkokaupasta hankin meille taustakangastelineen 80 eurolla ja sitä onkin sen jälkeen käytetty mm. joulukorttikuvauksissa, joten turhaan ei sitä hankittu. 🙂 Hieman korkeuden vuoksi piiloon jäi kuvissa myös itsetehty juuttiviiri, jossa luki ”9.8.2014 Best Day Ever”. Best Day Ever -teksti juontaa juurensa meidän yhteisestä samaa nimeä kantavasta Mac Millerin biisistä.

kuva28.jpg

Jottei hääpari ihan ilman yllätyksiä olisi päässyt, oli kaasot ja bestmanit järjestäneet pienen tietovisailun meille. Bestmanit ryöstivät anopit ja selviämällä tästä tehtävästä saimme anopit takaisin. 🙂 Muutama härski sana oli laitettu joukkoon, jotka tietenkin olivat meikäläisen selitettävä ja taitaa kaikki jo tietää miten helposti punastun, joten niitä sanoja selittäessä muistutin lähinnä palosireeniä. 😀

kuva29.jpg

kuva30.jpg

kuva31.jpg

kuva32.jpg

kuva33.jpg

Viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä hääkakku. Se oli niin kaunis etten olisi raaskinut syödä sitä laisinkaan! Tilasimme kakun Kakkukatrista, joka tekee todella upeita kakkuja ja ideoita häneltä riitti yllinkyllin sekä koristeluihin että täytteisiin. Kakku oli Devil’s food cakea juustokakkutäytteellä, muistaakseni. Emme meinanneet päästä yhteisymmärrykseen kakun mausta mieheni kanssa, joten päätimme yhdistää molempien toiveet. Kukat mukailevat pöytäkukkia eli keltaisia ruusuja ja neilikoita. Hääkakun koristeen tilasin myös Etsystä ja valitettavasti se hukkui illan aikana, vaikka olisin sen halunnut säästää. 🙁

Tässäpä siis meidän häiden koristelut lyhykäisyydessään, mitäs tykkäätte?

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *